Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Chov Phelsuma madagascariensis

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Chov Phelsuma madagascariensis
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2011 22:56 Muž Jirka [45] - Ještěři
Já používám 40w na výhřev a k tomu tam svítí 25w UVB 10 terárko má 60x80x45 s výpletem nahoře takže je v podstatě otevřený,když dáš do terária květináč,tak si phelsumka najde místečko!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2011 22:52 elegans1 – Re: lukys1
Granule ti žrát nebudou.Malé grandisky jsou nenažrané popelnice,krmit je 2-3x týdně je málo,nicméně jednou za čas ji to vadit nebude.Bez rosení se taky jednou za čas obejdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2010 13:55 Muž lukys1 [0] - Želvy
JO a ještě uplně ideální by bylo jestli se dají krmit nějakýma granulema po dobu mojí nepřítomnosti ??? To by pak s krmením problém nebyl. Akorát potřebuju vědět jestli stačí na ten týden co nebudu doma pustit párkrát za den na chvíli mlhovač nebo radši jednou denně rozprašovač.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2010 13:40 Muž lukys1 [0] - Želvy – Chov Phelsuma madagascariensis
Chtěl bych chovat páreček Felzum madagaskarských a měl bych pár dotazů. Krmení mi je jasné různý hmyz cvrčky, červy (uměrné velikosti) nějakou kašičku z ovoce a s vitamínkama a určitě ten krmný hmyz obalovat v nějakých minerálech. Jen nevím co v době nepřítomnosti stačí když cca. 3 měsíční jedince budou krmeni 2-3 do týdne ?? jedná se pouze v době mé nepřítomnosti což je cca. 2x 1 týden v zimě a v létě. A ještě nevím zda po dobu mé nepřítomnosti bude stačit kvůli vlhkosti a postřiku mlhovač ??? terárium 35x35x70 d.š.v vybavené větvemi a bambusovými tyčemi které budou sloužit i jako úkryt + na zadní a polovině bočních stěn pozadí z korkové kůry a PU pěny + rostliny. OSvětlení Repti Glo 10 26W (žárovka) a doporučte nějakou žárovku na výhřev(pokud stačí obyč tak aspon napište kolik Wattů, a ještě sem někde četl že y repti glo by je mohli popálit, pokud máte skušenosti z nečím jiným tak napište, nebo sem četl že stačí i pro teplo i jako UV záření Sun Glo kdybych dal 50watt stačilo by to ??? + obyč zářivka jako světlo) A napište prosím do jaké výšky umístit žárovky. Předem děkuji za všechny rady a tipy jak jim zpříjemnit život :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 654x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/360-chov-phelsuma-madagascariensis