No, abych rozvášnil diskuzi, ono ale není dřevo, jako dřevo. Píšete, že dřevo je nejlepší, ale kdo z vás má doma terárium z masivní borovice, či kanadského javoru.
Snad každý z Vás totiž pod pojmem dřevo, myslí OSB desky, ale víte vůbec z čeho a jak se vyrábí, je to laicky řečeno směs bordelu ( hoblin ), lepidel, tmelů a jiných pojiv slisované ohromným tlakem, v lepším případě odýhované - krásnou plastovou napodobeninou léta smrku
Takže v podstatě OSB deska má se dřevem společného asi tolik jako toaletní papír, tzn. stejný základ ve dřevě....
Ono totiž terárium z opravdového dřeva by nejspíš opravdu plesnivělo, nebo by ho sežrali červotoči ( časem ),....
Jinak k tomu sklu - dírku si taky můžu vyvrtat kde chci a navíc mi právě sklo přide méně pracnější a "čistější". Stačí mi malá řezačka, silikon, svorka, šmirgl, petrolej a z desky skla si zhotovím bez bordelu a shánění dalšího nářadí co chci,....
U dřeva/OSB je potřeba pilka, šroubováky, lepidlo, nátěry, svorky, vruty, atd. = mnohem více nářadí, práce a nepořádku.
Navíc celoskleněné terárium má jednu obrovskou výhodu, která je neoddiskutovatelná, je perfektně vidět do celého terária, takže zvíře se dá lépe pozorovat a hlavně je to důležité i z hygienického hlediska - každý boban je hned vidět a upozorní na sebe sám
4
A teď mě za to, vážení milovníci, terárií z lepených odpadů můžete sníst