No, ono začít rovnou takovým rozměrem, není zrovna dobrý nápad. Ale proti gustu,....
Ovšem záleží na mnoha věcech, na síle skla, nevím, nevím, ale řekl bych, že staré okenice budou příliš slabé, tipnul bych je na 0,4mm a tahle síla udrží pohromadě terárium do max. rozměrů cca 120*50*50,.... to je věc první.
Ale pokud se do toho přeci jen pustíš, pak si musíš vyjasnit, jakou máš možnost denně věnovat zvířátku času, máš-li možnost zajistit celoročně rošení, krmení atd.
Potom chceš-li zvíře, které můžeš vzít do ruky, nebo nikoli, a v neposlední řadě investice.
Do tohoto terária by tam šel když začnu od těch levnějších např. leguán zelený ( cca 800 - 1400,- ), skupinka agam vodních ( cca 500 - 1000ks ), ( v případě předělání na paludárium a vytvoření i vodní plochy - to by však sklo muselo mít nejméně 1cm ) i kajman hladkočelý ( krokodýl, cca 3000 - 5000,-), při dobrém odvětrávání kosmani zakrslí ( opičky - cca 10.000 - 20.000Kč ), nebo ti můžu nabídnout dospělého samce Varana smaragdového za nějakých 26.000Kč
Zjevně tedy vidíš, že otázka je položena špatně, musíš sám vědět, co se Ti líbí, nicméně pokud se radíš s ostatními co, pak ze zkušenosti vím, že lepší je nic. Jelikož, kdo se radí o tom jaké zvíře si má domů pořídit to dělá buďto z "machroviny" nebo z "hlupačiny" případně z "hecu".
Přeci MĚ! musí zvířátko zaujmout !
Je to stejné jako jít do autobazaru a říct, jaké auto si mám odvézt, mám velkou vytápěnou garáž,....