Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Krmení Leguána

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Krmení Leguána
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2011 15:20 Muž Listr [3] - Ještěři
Díky za odpověď, naštěstí zelená strava mu chutná stejně dobře jako ta živá, takže bych neměl strach že z něj bude jen masožravec. Jediný jeho styk s vodou je při rošení a to mám pocit že taky nevypadá moc nadčeně, ale ja ho naučím jak se plave :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 20:52 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Mistr Litr
Samozřejmě i když je ještěr převážně býložravý, můžou existovat vyjímky, které preferují opak.
Nicméně bych to i tak s "masem" moc nepřeháněl. Krmný hmyz obsahuje soli, některý ( např. zophobasy ) i tuky a mnoho jiných látek, na které jejich metábolismus není "naprogramovaný".
Zkusil bych mu nabízet potravu v poměru 50:50, pokud by i tak tu rostlinnou odmítal, naordinoval bych mu ( dle velikosti, věku a celkové kondici vůbec ) přiměřenou hladovku a uvidíš,že pak se vrhne i na to co mu zrovna nejede ;-)
S tou vodou je to stejné, kamarád měl před léty agamu vodní, která do vody vlezla jednou za měsíc a ještě z ní měla hrůzu :-D a přitom to byl zdravý a silný jedinec ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2011 17:48 Mistr Litr – Krmení Leguána
Zdarek, máme doma mladého leguána cca půl roku. Všude jsem se dočetl že živočišná strava má být minimální a jen v době růstů. Což chápu jelikož je to bíložravec. Ale to naše mimino má celkem velkou chuť na maso. Tak nevím jestli pozná kdy má dost a ví že to pořebuje jen k růstu. Nebo prostě "týrat hlady po mase" a dávat jen pár červíků denně. Mimochodem asi je stejně pokažený a půjdeme ho vrátit. Vůbec se nekoupe čekal bych u něj větší lásku k vodě :)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 263x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/415-krmeni-leguana