Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Agamy a spánek

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek

Zápis příspěvků povolen všem registrovaným uživatelům

Agamy a spánek
0   28.04.2011 00:23 Muž Jervis [1] - Ještěři
děkuju ti moc, teď můžu jít v klidu spát. moc děkuju zítra vše zařídím
0   28.04.2011 00:20 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jervis
Je to obyčejná závitovka do objímky, jako je třeba žárovka na chodbu, připomínající tvarem běžnou úsporku. Libovolná běžná lampička Ti ke zprovoznění stačí ;-)
0   28.04.2011 00:12 Muž Jervis [1] - Ještěři
děkuju moc hned zítra běžíme koupit UVBčko. a to Repti Glo 10 je žárovka která se dá dát do normální lampy ? nebo musí mít tohle ? www.exo-eko.cz/… ?
2   27.04.2011 23:37 Muž Felix [754] - Ještěři
Honzo, u měsíčního miminka je UVB prioritou číslo 1 tone ! Vlítni do nejbližšího zveráče a za pětikilo tam kup desítku Repti. Na malou vzdálenost ještěrce stačí. Až bude hezky, dopřávej agamce sluníčka (které žádné UVčko nenahradí) a dodávej minerálie a vitamíny.
Dva měsíce (i víc) se bez UV obejde zdravý dospělý ještěr, třeba v době zimování, takový mrňousek ale už rozhodně ne! Mladé vousatky rostou natolik překotně, že by se jí/mu kostičky nezformovaly správně. A každý takový defekt by byl už handicapem na pořád ;-)

Jinak - spánek je prostě spánek. Já bych si podle těch svých agam mohl klidně řídit hodinky. Jak padne osmá večerní, tak najednou vytuhnou. Ale jako prkna :-D

Ovoce moc neřeš. Jednak pogony před plody upřednostňují listy (nebo květy), jednak se u nich potravní nároky odlišují podle věku - čím starší ten ještěr je, tím větší rostlinný podíl jej v potravě uspokojí (paušálně, individuálně se to může hodně lišit). Mláďata jsou oproti tomu daleko více dravá, některá po určitou dobu preferují právě jen ten hmyz ;-)
0   27.04.2011 23:00 Muž Jervis [1] - Ještěři – Agamy a spánek
Zdravím všechny chovatele,
jsem tu nový a pořídil jsem si mládě Agamy Vousaté stáří 1 měsíc a chtěl jsem se zeptat jak tvrdě tyto drobečci spí ? občas se mi zdá, že nedýchá. Krmím ho/ji cvrčkama obalenýma v Roboranu (nekrmím ho pinzetou ani z ruky, jen ho nechávám aby si je ulovil sám a občas mu pomohu tak, že svrčka nasměřuju k němu), jakmile je to živí hrne se to po něm ale na ovoce nebo zeleň vubec nereaguje.
taky jsem se chtěl zeptat, jak dlouho je schopný bez problému vydržet bez UVB. Chovatel co mi ho prodával říkal, že zhruba do 2 měsíců ho musím mít.
děkuju všem za odpovědi :-( :-(

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 213x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/511-agamy-a-spanek