Přihlásit se TERARKA.NET »

Gekončík Noční - útěk z těrária

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Gekončík Noční - útěk z těrária
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Spai Re: Lucie
www.terraqua.cz/…/

www.kimbo-gecko.cz/…/

Stačí se někdy i podívat a přítel Google poradí palec
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Spai Re: Lucie
Fotka k příspěvku Místo pro kladení vajec se dá vyrobit z jakékoliv plastové krabičky s víčkem. Lépe začernit, aby tam bylo temno a samice měla klid. Udělat průlez pro samičku. Dovnitř dávám substrát se štěrkem. Je lépe ho udržovat vlhký. Samička si to okouká a pak si tam jde hrabat. Mě se tak daří téměř vždy že tam snese. Stalo se mi, že nakladla vejce i mimo a hrabala v rozích terária. Ale to je zřídka. ;-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - LucieRe: Lucie
Jaké podmínky jsou pro vejce nejlepší? Četla jsem že když je o trochu víc teploty tak je samice de to? A jestli ano kolik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LucieRe: Pavligin66
Tak to zvládla palec hlídá si ho... ale nemáme kladiště a ještě nevíme jestli si ho máme nechat dá se to nějak vyrobit? (1 vejce)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavligin66 – Dobrý deň
Treba jej zariadiť kladisko s pieskom s obsahom sludy a pre istotu aj 2 s rašelinou substrát treba udržiavať mierne vlhký. Po stlačení zneho nesmie kvapkať voda .
Reklama
Už jsem tu zas. Koupily jsme si 2 samičky jedna mimi (o tu nejde) a ta druhá he jí cca 2 roky. Terárium 60×40×40 když jsem čistila Gabriela tak jsem ho dala do terária a on nám tu starší obskočil ta teďka asi po 3. Týdnech má "váleček " v bříšku na asi podle mě 90% 1 vejce. Nechce žrát,pořád chce ven a když tam dám ruku tak na ni vyleze,hrabe nevíme co s ní :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LucieRe: Pavligin66
Pod linkou chtěla ocasem a čekala až jsi jí všimnem. Šikovnej pejsek potlesk
A kde ju našla?
Tak nám ho nakonec našel včera naše jezevčive :) děkuji mockrát za pomoc a rady
Ja by som hľadal pri zdrojoch tepla ;-)
Budu se snažit hmm
Proste si sadníťe a počúvajte.
Ughhhhhh nejhorší je čekání na odpověď :-) :-)
Pod ledničkou být asi nemůže vůbec ho tam večer neslyším a je to tam pro něj hodně nízké.
Nemusíte se vůbec bát :) já to tu budu kontrolova hodně často ano
+ v tý krabici je samozřejmě díra.
Může být za krabice v obýváku nebo v kuchyni? Je to asi jedno když jsou propojené a blízko u sebe
To už jsme udělali má tam svůj kokos misku s vodou vápník...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavligin66 Re: Lucie
Mohli by ste skúsiť dať do rohu miesnosťi krabicu s dierou v boku a vystlať ju vlhkým papierom ako su napríklad servítky
Já bych radši nejdříve vyřešila toho uprchlíka
To závisí od toho aké veľké je terarium? P.s. odporúčam vám založiť si prezentáciu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucie
Kdyby jsme ho našli mohli by sme k němu přikoupit dvě samičky ? Napadlo už mě jedno jméno Elí. Ale bojím se že ho už nenajdu sad
A taky jsem se tam dívala no nic budu to tam kontrolovat palec
Ale mezera pod ledničkou je asi 1.5 cm tak nevím
:-( dráček pitomej
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavligin66 Re: Lucie
Ako hovorí Sherlock Holmes :keď vylúčite nemožné,to čo zostane,akokoľvek je to nepravdepodobné,musí byť pravdou. P.s. je pod chladničkou :-D
Reklama
Treba počkať do večera a počúvať,kde sa ozve nejaký šramot. P.s. keby sa niekde zasekol, tak by ste určite počuli šramot.
Hlavně se bojím aby se ten ťulpas někde nezasekl
Prohledali jsme všechny možné skuliny... ale pod ledničkou být asi nemůže nebo je to nějaký cvičený gimnastik :-)
Bohužel jsem ho předevčírem krmila takže kvůli hladu asi nevyleze
Asi tak 16 cm i s ocasem
Len žiadnu paniku počkajte na večer ona sa objaví P.s. medzi tím Eliminujte všetky možné unikové možností. dôležité je napísať Aka je veľká?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lucie – Gekončík noční útěk
Dnes mi utekl Gekončík Gabča obrátili jsme kvůli tomu trdlu celý byt a nic sad
Obývák máme spojený s kuchyní a měli jsme otevřeno do přecíně ale tam nebyl ani v ostatních pokojích protože bylo zavřeno prosím o radu a děkuji za odpověď Lucie
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Míša
Ahoj Míšo asi by to chtělo více informací, pohlaví, počet gekončíků, fotky terária apod. Takhle ti nikdo neporadí.... hmm
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Míša
Ahoj prosím Vás o radu mám gekoncika nočního a teď poslední měsíc se snaží v terarku vyhrabat díru :-( nevíte proč to dělá??? Děkuju za info
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Crs
Ahoj, tak hlavně že se zadařilo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Crs – Velke diky za radu
Vcera vecer nam utekla z terka nase banditka Tiggie, diky vasi rade, abychom dali do misky substrat a vodu jsme ji prave chytli. Jenom jsme udelali jeste dve vylepseni. 1. dali jsme tam pruhledny box se cvrckama, na ktety jsme ji asi nalakali 2. IP kamera s nocnim videnim a pohybovym senzorem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - alterationx Re: wixi24
Ak je ešte stále v byte, tak uplne pozhasínať malu baterôčku a námatkovo kontrolovať a pozorovať, on vylezie. Ešte ma napadá, že by si mohol vyskúšať dať nejakú plastovú nádobku taku od masla alebo niečo, nie príliš hlbokú ani plytkú, otvor može mať aj zboku a dať povedzme 3cm vrstvu rašeliny, narosiť ju, aby bola vlhká, gekončíci radi chodia na také miesto kadiť a vedla toho môžeš dať do nejakej misky, z ktorej ti nevylezú, múčne červy a potom už iba tma a pozorovať miesto, verím, tomu, že za tmy sa bude zháňať po potrave, keď začne byť hladny, len musí byť ticho doma a tma.

Možno niekto poradí lepšie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - wixi24
utekl mi gekončík nočni je to samec a utekli mi včera . bydlím v panelovem bytu, poradili by ste mi jak ho najit nebo na něco nalakat ? je žlutý a mam ho 1 rok . :-(
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R Pogona Re: Bbaricek
Je focený dost zdáli, fotka by mohla být lepší, nicméně se mi dle fotky jeví jako klasický maculár.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Bbaricek – barevná forma gekončíka nočního
Fotka k příspěvku Ahoj, pořídila jsem si gekončíka nočního a potřebovala bych zjistit název jeho zbarvení, je světle růžová, hustě posetá černými dupkami od hlavy až po ocas a kolem očí má modré stínování. děkuji ;-)

Reagovat na tento příspěvek 2  - spajk17
už se našel :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - spajk17
Se sestrou budem heldat doufam ze se najde
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hunter Re: spajk17
mne zdrhol na intráku jeden a našiel som ho za taškuo s jedlom, ale nemyslím že to bol jeho cieľ :-D proste prehľadaj všetky miesta kde by mohol zaliezť, hlavne dávaj pozor aby si ho pri hľadaní nerozpučil ...
Reklama
A bude stacit kdyz dam do krabicek hrubsi pisek a budu ho vlhcit ? Jemozny ze se tam obevi ? Dekuji
Ahoj uteklo mi 4 mesicni mlade z terarka kde ho mam hledet bydlime v bute a muze byt praktucky vsude na co ho nalakat nebo kde hlede najaky rady ? Dekuji specha to prosim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - smart734 Re: Denir
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Denir – ahoj-hloupý dotaz
Promiňte ale mám dotaz, který nesouvisí s gekončíky. Ale zeptám se zkušenějších na ty to stránky,občas mi tu vyskočí dáreček a ten mi přičte nějaké body. Jenže ať tu čtu kde se dá,nikde jsem se nedočetla co to znamená. Omlouvám se, pokud mi odpoví někdo chytřejší budu ráda. Díky
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Denir
Pardon, blbě jsem kliknul - není to pro Denira ale pro Reny: Abeceda teraristy od vydavatelství ROBIMAUS "Gekončík noční". Fundovaně napsaná příručka, kterou už cca dva roky mají v každém lepším zverimexu a v knihkupectvích v sekci zvířátek. Ve žlutém přebalu za necelá dvě kila ;-)
Chov gekončíků nočních je prakticky to nejsnažší, takže se ničeho neboj a jdi do toho ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Sewer
Jsou společenští, jen jeden je špatně ;-) (vše ostatní ale píšeš dobře palec )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Felix Re: Pogona
Ano, jsi skutečně skvost :). Asi Ti začnu říkat Velký vezíre :-) (ten návod je ale fakt super palec )

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 478x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/561-gekoncik-nocni-utek-z-teraria