Gekončík Noční - útěk z těrária
Místo pro kladení vajec se dá vyrobit z jakékoliv plastové krabičky s víčkem. Lépe začernit, aby tam bylo temno a samice měla klid. Udělat průlez pro samičku. Dovnitř dávám substrát se štěrkem. Je lépe ho udržovat vlhký. Samička si to okouká a pak si tam jde hrabat. Mě se tak daří téměř vždy že tam snese. Stalo se mi, že nakladla vejce i mimo a hrabala v rozích terária. Ale to je zřídka.
Jaké podmínky jsou pro vejce nejlepší? Četla jsem že když je o trochu víc teploty tak je samice de to? A jestli ano kolik
Tak to zvládla
hlídá si ho... ale nemáme kladiště a ještě nevíme jestli si ho máme nechat dá se to nějak vyrobit? (1 vejce)
Treba jej zariadiť kladisko s pieskom s obsahom sludy a pre istotu aj 2 s rašelinou substrát treba udržiavať mierne vlhký. Po stlačení zneho nesmie kvapkať voda .
Už jsem tu zas. Koupily jsme si 2 samičky jedna mimi (o tu nejde) a ta druhá he jí cca 2 roky. Terárium 60×40×40 když jsem čistila Gabriela tak jsem ho dala do terária a on nám tu starší obskočil ta teďka asi po 3. Týdnech má "váleček " v bříšku na asi podle mě 90% 1 vejce. Nechce žrát,pořád chce ven a když tam dám ruku tak na ni vyleze,hrabe nevíme co s ní
Pod linkou chtěla ocasem a čekala až jsi jí všimnem. Šikovnej pejsek
Tak nám ho nakonec našel včera naše jezevčive
děkuji mockrát za pomoc a rady
Ja by som hľadal pri zdrojoch tepla
Budu se snažit
Proste si sadníťe a počúvajte.
Ughhhhhh nejhorší je čekání na odpověď
Pod ledničkou být asi nemůže vůbec ho tam večer neslyším a je to tam pro něj hodně nízké.
Nemusíte se vůbec bát
já to tu budu kontrolova hodně často
+ v tý krabici je samozřejmě díra.
Může být za krabice v obýváku nebo v kuchyni? Je to asi jedno když jsou propojené a blízko u sebe
To už jsme udělali má tam svůj kokos misku s vodou vápník...
Mohli by ste skúsiť dať do rohu miesnosťi krabicu s dierou v boku a vystlať ju vlhkým papierom ako su napríklad servítky
Já bych radši nejdříve vyřešila toho uprchlíka
To závisí od toho aké veľké je terarium? P.s. odporúčam vám založiť si prezentáciu
A taky jsem se tam dívala no nic budu to tam kontrolovat
Ale mezera pod ledničkou je asi 1.5 cm tak nevím
dráček pitomej
Ako hovorí Sherlock Holmes :keď vylúčite nemožné,to čo zostane,akokoľvek je to nepravdepodobné,musí byť pravdou. P.s. je pod chladničkou
Treba počkať do večera a počúvať,kde sa ozve nejaký šramot. P.s. keby sa niekde zasekol, tak by ste určite počuli šramot.
Hlavně se bojím aby se ten ťulpas někde nezasekl
Prohledali jsme všechny možné skuliny... ale pod ledničkou být asi nemůže nebo je to nějaký cvičený gimnastik
Bohužel jsem ho předevčírem krmila takže kvůli hladu asi nevyleze
Len žiadnu paniku počkajte na večer ona sa objaví P.s. medzi tím Eliminujte všetky možné unikové možností. dôležité je napísať Aka je veľká?
0 01.05.2019 21:26 Lucie – Gekončík noční útěk
Dnes mi utekl Gekončík Gabča obrátili jsme kvůli tomu trdlu celý byt a nic
Obývák máme spojený s kuchyní a měli jsme otevřeno do přecíně ale tam nebyl ani v ostatních pokojích protože bylo zavřeno prosím o radu a děkuji za odpověď Lucie
Ahoj Míšo asi by to chtělo více informací, pohlaví, počet gekončíků, fotky terária apod. Takhle ti nikdo neporadí....
0 14.08.2017 16:37 Míša Ahoj prosím Vás o radu mám gekoncika nočního a teď poslední měsíc se snaží v terarku vyhrabat díru
nevíte proč to dělá??? Děkuju za info
Ahoj, tak hlavně že se zadařilo.
0 15.06.2017 23:30 Crs – Velke diky za radu
Vcera vecer nam utekla z terka nase banditka Tiggie, diky vasi rade, abychom dali do misky substrat a vodu jsme ji prave chytli. Jenom jsme udelali jeste dve vylepseni. 1. dali jsme tam pruhledny box se cvrckama, na ktety jsme ji asi nalakali 2. IP kamera s nocnim videnim a pohybovym senzorem
Ak je ešte stále v byte, tak uplne pozhasínať malu baterôčku a námatkovo kontrolovať a pozorovať, on vylezie. Ešte ma napadá, že by si mohol vyskúšať dať nejakú plastovú nádobku taku od masla alebo niečo, nie príliš hlbokú ani plytkú, otvor može mať aj zboku a dať povedzme 3cm vrstvu rašeliny, narosiť ju, aby bola vlhká, gekončíci radi chodia na také miesto kadiť a vedla toho môžeš dať do nejakej misky, z ktorej ti nevylezú, múčne červy a potom už iba tma a pozorovať miesto, verím, tomu, že za tmy sa bude zháňať po potrave, keď začne byť hladny, len musí byť ticho doma a tma.
Možno niekto poradí lepšie.
Je focený dost zdáli, fotka by mohla být lepší, nicméně se mi dle fotky jeví jako klasický maculár.
0 26.10.2014 11:22 Bbaricek – barevná forma gekončíka nočního
Ahoj, pořídila jsem si gekončíka nočního a potřebovala bych zjistit název jeho zbarvení, je světle růžová, hustě posetá černými dupkami od hlavy až po ocas a kolem očí má modré stínování. děkuji
mne zdrhol na intráku jeden a našiel som ho za taškuo s jedlom, ale nemyslím že to bol jeho cieľ
proste prehľadaj všetky miesta kde by mohol zaliezť, hlavne dávaj pozor aby si ho pri hľadaní nerozpučil ...
0 30.05.2013 20:28 Denir – ahoj-hloupý dotaz
Promiňte ale mám dotaz, který nesouvisí s gekončíky. Ale zeptám se zkušenějších na ty to stránky,občas mi tu vyskočí dáreček a ten mi přičte nějaké body. Jenže ať tu čtu kde se dá,nikde jsem se nedočetla co to znamená. Omlouvám se, pokud mi odpoví někdo chytřejší budu ráda. Díky
Pardon, blbě jsem kliknul - není to pro Denira ale pro Reny: Abeceda teraristy od vydavatelství ROBIMAUS "Gekončík noční". Fundovaně napsaná příručka, kterou už cca dva roky mají v každém lepším zverimexu a v knihkupectvích v sekci zvířátek. Ve žlutém přebalu za necelá dvě kila
Chov gekončíků nočních je prakticky to nejsnažší, takže se ničeho neboj a jdi do toho
Jsou společenští, jen jeden je špatně
(vše ostatní ale píšeš dobře
)
Ano, jsi skutečně skvost
. Asi Ti začnu říkat Velký vezíre
(ten návod je ale fakt super
)
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 478x