Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Scink přilbový

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek

Zápis příspěvků povolen všem registrovaným uživatelům

Scink přilbový
1   01.01.2018 16:58 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Scink
Terárium bude stačit, využij co nejlíp prostor ( 3D pozadí, větve, rostliny, různé skrýše z kůry, kamení.... ). Jsou to noční zvířata, ale slabším zdrojem UVB rozhodně nic nepokazíš ;-) Terárium vskutku umísti někam, kde není moc světla a hluku... Zadej si inzerát na ifaunu s poptávkou ;-)
0   01.01.2018 11:09 Scink – Scink Přilbový
Dobrý den
Chtěl by se zeptat jestli stačí pro jeden pár terarium délka-125cm šířka-50cm výška-60cm?
Potřebují uvb žárovku jako chameleóni a jestli jó jak dlouho bych jim měl denně svítit a měli by být asi v klidném místě?
A jestli by někdo měl na prodej zdravý mladý pár měl bych zájem bydlím v Libereckém kraji.
Děkuji
1   21.01.2015 19:30 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Kafče
Vzhledem k tomu že se ptáte na věci které by jste měla dávno vědět, tak předpokládám že jste úplnej začátečník, chci jen upozornit na to, že to nejsou úplně zvířata do začátku. Nějakou dobu jsem je měl a tyto zvířata žijou vetšinou skrytě, nejsou to zvířata do ruky, potřebují správné podmínky - dost vysokou vlhkost s tím spojený bazének a celkem nízké teploty. Zkuste o tom zapřemýšlet jestli je to vhodné pro vás. Na druhou stranu pokud máte u chovatele domluvená mláďata, zajeďte k němu domu, podívejte se do jeho chovu jak vypadá správně vytvořené terárium, teploty , vlhkost, větrání, osvětlení, rosení, krmení ...atd ať vám vše vysvětlí tak aby Tribolonotus u vás prosperoval.
0   21.01.2015 18:36 Kafče Re: Sellenius
Dobrý den. Mám od chovatele domluveného scinka přilbového a chci se Vás zeptat jaký substrát by byl pro tohoto ještěra nejvhodnější. Také se chci zeptat jestli je vhodný topný kámen a fontánka na vodu.
Předem děkuji
0   17.11.2011 22:59 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Jak jsi pkročil s OD"chovem"?
0   11.11.2011 19:15 Muž Jervis [1] - JeštěřiRe: Dante
á díky moc, budu ti moc vděčnej
0   06.11.2011 13:07 Muž Dante [2] - Ještěři
Nedavno jsem videl dospely par na faunatrzich v Ostrave. Jestli ten chovatel bude 12eho na teraburze,tak se poptam a hodim ti na nej kontakt. Jinak zkus mrknout na stranky ifauna. Myslim,ze i tam je nekdo nabizel.
0   06.11.2011 12:20 Muž Jervis [1] - JeštěřiRe: Pogona
kdyby se někdo konečně našel, kdo chová toho tribolonotus gracilis tak ať to sem napíše díky moc nemůžu ho nikde sehnat
0   10.09.2011 17:54 R Muž Pogona [762] - Ještěři
terarka.net/jesteri/atlas/

stačí srolovat dolů na konec stránky - přidat živočicha do atlasu a vyplnit kartu :o)
1   10.09.2011 17:53 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sellenius
Možná by nebylo od věci, zařadit jej k nám do atlasu, když s nimi máš zkušenosti, je to v sekci Atlas ještěrů - přidat ;-)
Reklama
1   10.09.2011 16:31 Sellenius – Zdravím, jsem chovatel
Fotka k příspěvku Zdravím všechny. Rád bych pdoal informace o tomhle nádherným ještěrovi. Choval jsem jak Tribolonotus Gracilis tak Novaguineae. Gracilis jsou vetší, černí, s oranžovými kruhy okolo očí, Novaguineae jsou menší, hnědí a někdy pruhovaní (jsou také levnější) je pravda že se dají sehnat jen z importu, avšak musím dodat, že jsou skutečně nenároční na chov, jsou perfektní, neagresivní, dají se velmi dobře chovat ve skupinách a rozmnožování je u nich celkem snadné, ze všech chovaných ještěrů, a že jich nebylo málo, musím říct, že tihle jsou opravdu nejlepší. V zajetí při dobrých podmínkách se mohou dožít až 10 let, co je zatím známo. Dají se dokonce chovat pohromadě jak Gracilis tak Novaguineae. Vajíčka tyto druhy kladou vždycky jen po jednom, pokud je oplozené krásně roste, pokud není, tak za chvíli splaskne a shnije. Další vejce naklade samička těsně předtím než se vylíhne první vejce které nakladla. Mláďata mají po vylíhnutí několik centimetrů a mohou hned pojídat malinkaté cvrčky. Mají rádi vlhko, skutečně jak jsem zde četl není nutné jim topit, pokojová teplota bohatě stačí, semtam trochu světla není na škodu. Stejně tak doporučuji hodně zeleně, ať vaše terárko vypadá jako skutečný kus pralesa. Vzhledem k jejich morfologii je nutné dodat, že mají rádi vodu a rádi plavou, jejich kůže, je totiž podobná kdokodýlů nebo Dracéna guyanská. Pokud by měl kdokoli nějaký další zájem o informace, stačí napsat.
 
0   08.07.2011 19:21 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jervis
Napadlo mě, že bys mohl průběžně zkoušet www.goniatit.cz
Osobní zkušenost s ním nemám, v diskusích na které jsem narazil a chovatelé jej zmiňovali, ale převažovaly spíš ty dobré reference. Podle toho, co jsem na jeho stránkách viděl, mívá dost zajímavý sortiment, z nějž ovšem hodně pochází právě ze zmíněných importů... :-)
0   08.07.2011 19:09 Žena Vini [34] - Savci
Ani bych se nedivila kdyby byla malá těžko k sehnání...pokud jsou z importu tak u mladých je dost velká pravděpodobnost že to nepřežijí... tone :-|
0   08.07.2011 19:01 Muž Jervis [1] - Ještěři
tak stále jsem na nikoho nenarazil. :(
obepsali jsme spoustu chovatelů, ale dovážejí se z Indonezie a hlavně dospělí jedinci...
kdyby někdo o někom věděl, dejte mi prosím vědět :)
Reklama
0   08.07.2011 18:56 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jervis
To bylo fakt jenom kvůli tomu googlu, aby se Ti dobře hledalo ;-) . Vyhledavač většinou i při správném zadání vychrlí tunu odkazů na něco docela odlišného, takže když někde uteče písmenko, nedopátráš se už ničeho ;-) (mě to před pár lety docela potrápilo s čukvalami - na latinský název skoro nic, na "lidový" zas stránky rybářských spolků a podobně :-D , výsledky měl až název v angličtině :-) )
0   06.07.2011 22:00 Muž Jervis [1] - JeštěřiRe: fajfmen
á moc děkuji za opravu, spletl jsem písmenko :) a děkuju za odkazy... stydim
0   06.07.2011 19:52 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jervis
Máš tam chybku v rodovém názvu - správně je to Tribolonotus ( mezi námi tady je to fuk, na Google už se s tím ale vyhledavač nemusí moc kamarádit ;-) )
Prubni odkazy z tera.poradna.net/…
V Bruinsově "Teraristice" jsem na něj narazil a neměl by to být nějak složitý druh (samozřejmě po nastudování základního infa a zřízení vyhovujících podmínek). Pan Bruins sice v mnoha ohledech není právě nejspolehlivějším zdrojem (např. u sklípkanů a štírů doslova jen plácá :-D ), u mnoha ještěrů, hadů a želviček ale, aspoň nakolik dovedu posoudit, měl pár podnětných postřehů. Dá se celkem vysledovat, s jakými zvířaty má osobní zkušenosti a u kterých připsal do své encyklopedie jen informace z doslechu ;-)
U těch scinků fakt nevím, na jednom webu z reichu jsem ale našel zmínku o rozměrech terka - prý tak 120x50 cm jako základ. Němci to pro sichr dimenzují výš (a dělají dobře), ze zadaných parametrů ale vyplívá podobná aktivita jako např. u vousatky nebo ještěrkovce (gerhosaurus). Samozřejmě ale ve zcela odlišném pralesním prostředí. A nemýlím-li se, tento ještěr dobře šplhá ;-) :-)
0   06.07.2011 19:39 Žena katsim [9] - Bezobratlí
V Plzeňské zoo se tito scinci chovají a často se jim prý rozmnožují. Kdyby ses zeptal tam tak ti určitě poradí. ;-)
0   05.07.2011 13:01 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Jervis
100% souhlas s kolegou Elegansem, určitě bych se do nich nepouštěl ( pomalu je ani neznám,.. ), existuje ale celá řada jiných zástupců tohoto rodu, kteří jsou jednak dostupnější a jednak o moc náročnější na chov ;-)
0   05.07.2011 10:39 Muž Jervis [1] - Ještěři
ahoj, jedná se o Trobolonotus gracilis jsme začátečníci teraristi máme zatím agamku vousatou...
ale hrozně se nám líbí tento scink.. právě jsem někde na ně narazil, a pojmenovali ho (Přilbový)
0   04.07.2011 20:27 elegans1 Re: Jervis
Netuším,co je to scink přilbový,ale předpokládám,že myslíš scinky rodu Tribolonotus.Pokud jo,tak to rozhodně nejsou snadná zvířata na chov.Prakticky všechna nabízená zvířata jsou z importu,odchovů je strašně málo.Vzhledem k tomu,kolik se jich vozí,jsou k mání jen po importech.Z toho plyne,že úmrtnost bude asi hodně vysoká.Má známá chová pár zvířat pocházejících z odchovu někoho z jižních Čech.Nějaké detaily chovu neznám.Ale chová je ve větším hustě zarostlém teráriu,vlhkém,s bazénkem.Netopí jim,jen svítí zářivkou.Osobně jsem je u ni nikdy neviděl,jsou pořád dobře schovaní,pokud jsou náhodou venku,při vstupu do místnosti se okamžitě schovají.Údajně dospívají až v několika letech.Pokud nemáš nějaké zkušenosti s teraristikou,raději se do nich nepouštěj.
0   04.07.2011 18:33 Muž Jervis [1] - Ještěři – Scink přilbový
Ahoj lidi, prosím Vás chtěl jsem všechny požádat o nějaké informace o dostupnosti a chovu Scinka Přilbového.
Narazili jsme jen na dospělého jedince, ale chtěli by jsme mláďátko..
Tak pokud máte nějaké informace nebo cokoliv co by nám pomohlo byl bych Vám vděčný.. sad
díky moc ahoj

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 335x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/571-scink-prilbovy