Mravenci
Ha tak to je už vyprodaný ještě dnes ráno tam ta nabídka byla ale královnu tam mají od lasius niger za 150 a to plexi formikarium není taky moc drahý( teda pro mě).http://www.insectarium.cz/e-shop/formikarium-plexisklo-male%C3%82%C2%A0-p-8.html
To je super. Ale za 250,- jsem tam vůbec nic nenašel.
Tam jsem už se zaregistrovala
jinak je prodávají tady
www.insectarium.cz/… a jsou tam i formikária. Ceny se mi líbí a už mám objednanou královnu s mladými dělnicemi +formikárium plastové.Mají to za 250Kč v nabídce.
0 07.09.2013 19:50 Jiri_99 [25] - Ještěři Asi před dvěma týdny se tuzemské "černé" potvůrky docela rojily a ještě dnes odpoledne jsem zahlédl jednoho dva "opozdilce"
Popisuji ovšem jen situaci v karlovarské čtvrti Horní Drahovice na celkem vyhřátém kotáru situovaném k německé hranici (opačná strana téhož kopce je vegetačně nejmíň o týden zpožděná). Ve Tvé lokalitě může být vše posunuto o dny i týdny jinam libovolným směrem, tenhle detail už si fakt musíš vychytat sama
no já je u nás právě ještě neviděla
Ale našla jsem stránky kde prodávají i na ně ty terária s výběhem.
V určitém období,nevím teď přesně kdy,vylétají okřídlení samečci a samičky z mravenišť za účelem páření.Samičky budoucí královny po páření jsou vidět na chodnících.Sletí na zem shodí křídla a hledají příhodné místo na nové mraveniště.Kolikrát je jich plno,kam se člověk podívá.
už jsem se taky dívala
Ale je pravda že ta želatina vydrží prý jen 6měsíců a pak je END. To je lepší to formikárium ale kde sehnat tu mravenčí královnu??Asi v nějakém spec.shopu. Tu želatinu nechci pro mravence si myslím, že to stejně není vhodný, co se týká podmínek pro život.
Jestli se nepletu, ty želatinové věci jsou jen asijská komerční vymyšlenost na téma zajímavé přívěsky ke klíčům. Pár chudáků brablenců si tam pár dnů (až týdnů) proráží cestičky... a pak zdechnou.
O chovu mravenců sice nevím osobně nic kloudného, jakmile jsem ale právě teď zadal do obrázků GOOGLE heslo "formikárium" (plus pár dalších jeho různojazyčných variací, vesměs vycházejících z latiny: formica = mravenec) - vychrlilo mi to obrovský ranec použitelých odkazů. Zkus to pro začátek tam
Ahojda nevíte někdo kde by se daly koupit mravenci na pozorování? Kdysi jsem viděla ploché terárko se spec.nějakou želatinou a oni si tam pěkně dělali cestičky.Díky
moj email je mailto:kaktus1010@azet.sk
0 22.07.2011 12:30 peter – mravce
Ahojte mam na predaj mravce ak by niekto chcel... stačí napísat spravu a možme sa dohodnut... mravce mam v skumavkach...
mam : lasius flavus, myrmica rubra, formica cinerea a camponotus lignipera
0 17.07.2011 23:01 dan999 staci na seznamu napsat chov mravencu, je toho celkem dost... od vyroby formikarii, pres odchyt kralovny az k zimovani... taky to mam v planu vyzkouset...
0 13.07.2011 22:21 Gunguy – Mravenci
Dobrý den, máte tu někdo zkušenosti s chovem a pozorováním mravenců ?
V minulosti jsem se tím zabýval a mravence mám jen na zahradě, chtěl bych se k tomu vrátit. Určtiě nechci něco jako jsou ty komerční nádoby s gelem, nebo něco podobného.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 167x