Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Terárium pro Agamu Kočinčinskou

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Terárium pro Agamu Kočinčinskou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2011 11:37 Ludwa
tak Vám děkuji za reakce a zkusím vymyslet jiné místo kde my mohla agama bydlet. Jínak program je to opravdu google sketch up. Ještě díky moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2011 14:45 Muž Evil [15] - JeštěřiRe: Verčák
myslím že je to google sketch up
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2011 12:31 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: Ludwa
Já si dovolím tak mimo téma zeptat se co to máš za program ve kterém si dělal ten nákres? :-) jinak to máš pěkné, škoda ty rozměry.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2011 12:09 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Pokud jsi limitovaný šířkou terária 90cm, pak si ji určitě nepořizuj, tihle ještěři mají v dospělosti kolem 1 metru, někdy i přes metr délky i s ocasem, takže by tento aktivní ještěr v podstatě jen seděl na místě hmm
Terárium, které tu máš o půdorysu 90*50cm je víc než malé :-(
Opravdové MINIMUM pro tohoto dospělého ještěra je 1*1*1,5m s tím, že 1,5m je výška.
Terárium by mělo být vybaveno silnými větvemi, na kterých agamy rády skáčou, bazének by měl být alespoň 60*60cm hloubka 10cm a víc.

Co se týče toho, z čeho je terárko lepší, je otázkou vkusu a peněz, skleněné je dle mého hezčí ale mnohem dražší,......

Nicméně bych uvažoval o jiném zvířeti,.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.10.2011 11:23 Ludwa
Tak vidím že bude jednoduší koupit terárium hotové. Po nějakých jsem už na internetu taky koukal. Je lepší terarium z OBD desek nebo ze skla? Na šel jsem spoustu rozměru a co článek tak jiný rozměr. Na delku jsem omezen prostorem bytu a to max 90cm, mužete mi prosím poradit jaké by měli optimální další rozměry. To samé s bazenem hodně se píš jen o plastových miskách. Díky moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 20:00 Muž Evil [15] - Ještěři
já bych spíše prohledal net jestli nemáš v okolí firmu která ti to udělá levněji než koupené X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 10:02 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Ludwa
Pokud jsi nikdy nedělal terarium,tak ti to asi moc nepůjde a navíc určitě nemáš svorky na slepení atd.... Takže bych ti doporučil koupit si již hotové..... www.exotera.cz/…/ třeba tato brněnská firma nabízí kvalitní terária. Jinak podle toho nákresu si myslím že ty rozměry jsou malé....když mají v dospělosti až metr. Jezírko by mělo být dostatečně velké tak ať se v něm může vykoupat.... terarka.net/jesteri/atlas/agama_kocincinska .... Článků o stavbě pozadí je tu milion stačí jen aby jsi si to našel.Dvířka je určitě lepší mít ze předu.Odvětrání ti stačí zepředu a zvrchu nebo z jednoho boku....tak ať tam nevzniká průvan.Ventilátor určitě potřebovat nebudeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2011 08:31 Ludwa – Terárium pro Agamu Kočinčinskou
Fotka k příspěvku Zdravím, chtěl bych si pořídit agamu kočinčinskou, zatím jen přemýšlím jak velké terárium a jak by mělo asi vypadat. Vyplatí se vůbec stavět terárium doma, když s tím prozatím nemám žádné zkušenosti nebo raději koupit nějaké hotové? Jsou třeba takové terária použitelné www.zoocenter.cz/… ? Chtěl bych terárium na celý život agamy. Na přiložením obrázku je můj návrh jak by se mi terárium líbilo. Zajímalo by mě jestli terárium bude pro jednu agamu dostatečné? Co velikost jezírka? Na levé a zadní straně bude nějaké 3D pozadí asi z polystyrenu a montážní pěny. Máte s tímto pozadím nějaké zkušenosti? V rohu na jezírkem bych chtěl nějaký vodopád. Kde je nejlepší mít dvířka ze předu nebo ze shora? Jak je to s odvětráním stačí udělat na přední a horní stěnu nějakou mřížku? Někde jsem viděl nějaké ventilátory je potřebný? Už jsem pročetl nějaké informace na fórech a poradnách, ale přesto všechno se raději ještě ptám. Mockrát děkuji všech za připomínky.
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 100x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/645-terarium-pro-agamu-kocincinskou