Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Info o Leguanovy

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Info o Leguanovy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2012 21:45 Muž Hainý [0] - Ještěři
Jak již řekl Fajfmen a jiní,tomu,co ti řeknou ve zverimexu nevěř a vždy,když si budeš pořizovat nějakého mazlíčka,ptej se sám sebe,zda ho máš kam dát,zda má vše co k životu potřebuje nehledě na terárium dostatečných rozměrů a mnoha dalších věcí,potřebných k jeho chovu.
Když jde o leguána,pokud sis ho dovezl domů a neměl si nic připraveného,vzpamatuj se a okamžitě něco dělej,nebo ho někomu daruj! Leguána by jsi si měl pořídit až po důkladném studování co potřebuje a všech různých rad,od zkušených chovatelů atd. Chov leguána není nijak lehkej.. Obzvlášť do jeho dvou let. Také by jsi si měl uvědomit,že leguán je zvířátko,které potřebuje něčí přítomnost,je to mazel,kterej je závislej na socializaci k lidem! Musíš se mu věnovat. Ještě k té tvojí koupeli ve vaně,koupej ho až po delší době,kdy ho máš doma,kdy Ti důvěřuje a je zabydlenej. Vana mladé leguány dosti stresuje! Což může vést k mnoha problémům..!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2011 21:56 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: dandymaster
Ahoj dandymastere, jak nastínili kolegové níže, musíš nutně přidat info o podmínkách Tvého chovu, abychom Ti mohli adekvátně poradit ;-). Např. jak je Tvůj leguánek velký/starý? Jaké je jeho terko? Žije vůbec v terku, nebo jsi v rámci jeho konečné velikosti a potřeb (coby zapálený fanda tohoto druhu) předělal celý obývák?
Neřeš moc co Ti řekli ve zveráči, surfuj spíš po netu co to dá, abyses dozvěděl co nejvíc o zvířeti jako takovém - o jeho přirozeném prostředí, pak např. chovu v ZOO, u chovatelů atp... ;-)
Rozhodně se ale nediv, že je mladé, čerstvě zakoupené zvíře plaché. Ono nejdřív potřebuje zázemí, teprv pak je ochočuj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.11.2011 16:45 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: dandymaster
Já ti poradím pokud to ještě jde tak toho legoše vrať odkud jsi si ho přinesl ....jelikož podle toho co tu píšeš se mi zdá že jeho život nebude mít dlouhého trvání....Ale pokud budeš pokračovat v jeho chovu tak tu napiš jak je lego velkej a starej a jak velké terárium jsi mu dopřál , jaké má uvb a kolik má stupňů v teráriu,jakou tam má vlhkost a jak ji udržuješ ???.....Měl bys si začít pročítat vše možné jak se o něj starat než bude mít rachitis nebo ti tak zdivočí že se k němu ani nepřiblížíš !!! P.S. Z ruky ho moc jíst neuč nemusí to dělat donrotu,jídlo by měl mít neustále v misce(samozřejmě čerstvé) a bazének(misku) na koupání ....atd !!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.11.2011 11:41 Muž Sewer [151] - Ještěři
Můj názor je ten, že informace o tom, jakou potřebuje žárovku (a mnoho mnoho dalších informací) jsi měl mít zjištěno před pořízením. Teď máš doma zvíře a ptáš se, jak ho máš krmit...vůbec nic o něm nevíš. Nechápu, proč si někdo pořizuje zvíře, o které se nezajímá. Aby mohl machrovat před kamarádama? "hele, vy máte jen psa, to já mám leguána...bohužel ale trpí, protože vůbec nevím, jak se o něj mám starat"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2011 18:04 dandymaster – Info o Leguanovy
Čaute... chcem sa spítať na pár vecí ohladom leguána. V predajni , kde som leguana kupil mi povedali nasledovné: ževraj mu stačí 40watt žiarovka klasická - mám takú v teráriu a vyhrieva dosť o nejakom vyhrievači nehovorili nič a dal som tam kokosové chipsy do misky som dal vodu (hlboká asi 8 cm a zaťažil kameňom. Jedlo mu podávam čerstvé vždy o 7 hod ráno. Dnes som ho kúpal vo vani. Je to podľa vás OK? a ešte jedna vec. Ked idem do terária rukov začne rýchlo behať bojí sa. A nechce íšť ani na ruku a a ni nežere z ruky. Je na to nejaká taktika ako ho naučiť aby bol pokojný aj na ruke a tak? dakujem ... viem že je na googli dosť info ale chcem počuť váš názor . dakujem palec

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 94x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/675-info-o-leguanovy-