Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

zápach vody v akváriu

 

NápovědaFórum » Želvy » Chov 

+ přidat příspěvek
zápach vody v akváriu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 23:44 Muž Felix [752] - JeštěřiRe: želva nádherná
Při výměně vody jednou týdně ani není divu. Ačkoli máš supr filtr, na biologické odbourání škodlivin akvaristickým způsobem u větší želvičky předem zapomeň ;-), to je jednoduše zbožné přání přikřížené blbostí. Jediná želvuška toho totiž za den natentí mnohem víc, než pár set neonek za měsíc! A navíc v akvišku nemáš (a ani nemůžeš mít) všechny ty mraky dokonale (pro účel biofiltrace) fungujících rostlinek!!
I ten vnější filtr má u želv jen jeden jediný význam - nerušit je nízkofrekvenčními vibracemi, na které je jejich sluch primárně nastaven. Vzhledem k jejich metabolismu je to ale vždy a pouze jen stahovač hovínek, rozcupované nesežrané potravy a jiných mechanických nečistot, s kýbli vody ob den tak jako tak běhat musíš ;-)
Osobní poznámka: ony i ty vnější (drahé) filtry jsou vlastně jen o tahání peněz z kapes poctivých chovatelů/začátečníků. U mě želvy, které mohou libovolně nádrž opouštět (kdyby se jim něco nelíbilo) toto nejenže (při použití vnitřního filtru) nečiní, ale klidně i chrní s hlavičkou poblíž pracujícího strojku - stálé vibrace jsou jim jednoduše fuk ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 19:58 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: želva nádherná
Píšeš, že až nyní začala voda zapáchat a po týdnu znovu a divíš se tomu hmm
Stejně jako akvária se musí i želvária pravidelně odkalovat tzn. vyměnit v nádrži dle její velikosti a potřeby 1/3 až 1/2 vody. V akváriích, která mají navíc rostlinky a "zbytky" žeroucí rybky se odkaluje 1 - 3krát měsíčně u takovýchto potvor jako jsou vodní želvy musíš odkalovat alespoň 1 týdně, ideálně pak dvakrát, pak Ti voda zapáchat nebude.

Ruku v ruce s odkalováním jde i správná údržba filtru, jak naspal Sewer ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 16:50 Muž Sewer [151] - Ještěři
Mohl by být problém při filtraci. Je důležité správně filtr čistit, aby pozitivní bakterie, které v něk žijí zpracovávali odpadní látky, které želvě vylučuje a voda jich je plná. U běžných vnitřních filtrů se to dělá tak, že se "molitan" zhruba jednou měsíčne vymáchá ve vodě, která se odsaje z akvária, v žádném případě však ne v čisté vodě, protože tím bakterie zabiješ. Jaké filtrační médium používáš nevím, ale princip čištění by měl být stejný. Pokud to tak děláš, tak je problém jinde...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2011 14:07 želva nádherná – zápach vody v akváriu
Mám 7 let želvu, 200 l akvárium, venkovní foltr Fluval 305, akvárko bez kamenu, rostlin, pouze voda. Voda cca 25-26 stupňů. Nyní začala voda zapácht, vyměnila jsem ji., ale opět cca po 1 týdnu opět zapáchá. Nevíte někdo ,jak se zbavit zápachu?

díky hana

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 73x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/679-zapach-vody-v-akvariu