Terarijní skříň - stěna
Pokud žere, je to OK
U chameleonů nikdy, nepoužívám ani vlhkoměry ani teploměry. Je to drahá zbytečnost a za ušetřené peníze raději koupím např. kvalitnější UVB apod.
Terárium stačí prostě dvajrát denně porosit, dát do něj 40W žárovku a nic se dál hlídat nemusí
Kontrolujete někdo celkovou teplotu v terárku pomocí teploměru?
Tak to je pak jiná, jak jsi správně napsal, 40W žárovka udělá mnohdy i mnohem lepší službu
Než rádoby UVA speciál za 150,-
Já používám i poměrně cenově dostupný Solar Glo 125W a 160W od Exo terry, nemůžu si na ně stěžovat, navíc nepotřebují předřadník
ˇa topí perfetktně
0 04.02.2012 08:57 halaly [25] - Ještěři Skoro úplně dole
www.euzelva.cz/…
Já těm Raptorkám docela věřil.
Každopádně žárovky už kupovat nebudu, je to jenom ztráta peněz. Chci přejít na výbojku.
Z 19cm mělo být teplota na dně 50°C
Doufal jsem, že mi to aspoň trochu vytopí terárium 100x40x50
No to ti přece muselo být jasný už dopředu ..... 28w je prostě 28w nic víc nic mín......
Pokud chceš opravdu dobrej halogen tak si pořiď jeden z těchto :
www.terashop.cz/…
www.terashop.cz/…
Z 19cm mělo být teplota na dně 50°C
Doufal jsem, že mi to aspoň trochu vytopí terárium 100x40x50
No to ti přece muselo být jasný už dopředu ..... 28w je prostě 28w nic víc nic mín......
Pokud chceš opravdu dobrej halogen tak si pořiď jeden z těchto :
<a href="http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=152&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1"s rel="nofollow">http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=152&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1
<a href="http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1"s rel="nofollow">http://www.terashop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=56&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1
nám pan prodavač nabízel nějakou spešl UV žárovku za 180,-, že prej kvuli světlu je to jako by svítilo sluničko, zatím tam máme 40W, když zkoumám výhřevnost je celkem dobrá tak pořád přemýšlím jestli do té drahé jít nebo ne
Rozměry terárka jsou 60x40x30cm
Dobrý jsou zavíječi voskový, ale až pro většího, chutnají jim a ve stadiu červa jsou moc vyživní
No tak to ho dej do nějakýho toho boxu, jak jsi popisoval, nech ho tam v klidu i s octomilkama cca 1 hodinu 2 - 3krát denně, on se nažere
Vezmi skleničku od přesnídávky, do ní nasyp klidně 10,15 mikráčů, posyp je vápníkem nad sklenku dej větvičku - chamík si pak sám zobne, kdy bude chtít, navíc do něj dostaneš pořádně vápník a budeš mít pod kontrolou i to, kolik toho sežral
Kelímky od jogurtů nepoužívej, snadno se převrhnou
1-2 mikráče za den
tak ty mé potvory jich sežerou za den asi pětkrát tolik.... ale to je taky různé,.....
jj ta cena odpovídá té velikosti a stáří(dejme tomu ten 1 měsíc).
Nicméně já bych mu TIPNUL tak do měsíce
To já taky...
Taky si myslim,že pokud žere tak bez problémů doroste...
Halaly :Jinak by mě zajímalo za kolik jsi ho kupoval ?
Většinou jo, nocméně vše má dáno geneticky a vyjímečně může být menší i v dopělosti. To ale může být i ten, který patří mezi mláďaty k těm větším. Holt do genů nevidíš, ale jsou to opravdu řídké případy takovýchto "zakrslíků".
Určitě to časem dožene a doroste do správné velikosti, žádný strach
Může mít i dva, pokud se jednalo o menší mládě, které nevyrůstalo zrovna v ideálních podmínkách ( hlavně bylo málo krmené ). To je moc individuální a určit se to nedá. Nicméně já bych mu TIPNUL tak do měsíce..... ( ale je to jen odhad ).
0 28.01.2012 16:11 halaly [25] - Ještěři Teď mám pochybnosti, jestli je vůbec měsíc a půl starý.
V těle má 2-3cm (bez hlavy a ocasu) - měřil jsem to jen tak přibližně, protože mi pořád zdrhal.
Posuďte prosím dle fotky.
Jinak žere v pohodě, je aktivní.
Pokud se schovává na chladnějším místě a je tam stále, možná máš vysokou teplotu v teráriu, zkus ji přeměřit na více místech, ona dlouhodobá teplota nad 28 - 30C po celém teráriu dokáže chamíka i zabít,.... musí mít na nejchladnějším místě v teráriu cca 20 - 24C.
Chamík i když je to mládě by měl být aktivní, hezky vybarvený ( určitě ne tmavý - to značí stres z něčeho,... ), hlavně sleduj jestly žere
Ahoj Tome, moc se v chamíkách nevyznám, ale myslím, že potřebuje čas, aby si zvyknul a aklimatizoval se...je to přece jen ještě malinký mládě. Soused má chamíka a ten mu dokonce 14 dní nežral, když ho dovezl domů a teď už je z něj velikej chlapík. Držím palce
Pokud je v klidu tmavý, pak je něco špatně. Může mu vadit pouhá změna prostředí ( to se srovná ), nebo pobíhající pes po bytě, hluk z reprobeden apod.,..... Ta očka ( že si je mne ) jsou v pořádku, pokud to nedělá 30krát denně.
0 23.01.2012 06:36 halaly [25] - Ještěři Jinak svítím zatím jen bodovkou Trixie 35W, která je nad boxem <a href="http://www.exo-eko.cz/Terarijni-zarovky-UV/Zarovka-Neodymium-Basking-Spot-Lamp-35W-Trixie"s rel="nofollow">http://www.exo-eko.cz/Terarijni-zarovky-UV/Zarovka-Neodymium-Basking-Spot-Lamp-35W-Trixie
Má tam úkryty, větve a nejvyšší teplota na nejbližší větvi od lampy je cca 35°C, ale je to fakt jen na té jedné nejbližší větvi.
Když je chameleon v klidu, tak je černý, když ho vyruším, tak hodí ty barvy jako na fotkách níže.
Ten je suprovej, tak ať ti nespadne
Těším se na další fotky
0 22.01.2012 13:15 R Pogona [762] - Ještěři 0 22.01.2012 12:11 halaly [25] - Ještěři Tak jsem si přivezl malého Furcifer Pardalis Ambilobe red.
Měl by to být samec a borec, co mi ho dával říkal, že to jde poznat podle krku zespod. Samice ho mají prý červený a samci normální.
Ale nevím no, budu doufat v samce.
Mno, on se může při nešikovném pádu takhle zabít klidně dospělák a to i z poměrně malé výšky, naopak spadne-li mládě z velké, nemusí se mu vůbec nic stát. Je to velmi relativní. Nicméně pokud nemáš jako podklad beton, a spadne do rašeliny, pak se mu ( kdyby nááááhodou spadl ) s velkou pravděpodobností nic nestane.
Na druhou stranu časté padání značí, že je něco špatně s chamíkem ( špatné geny, rychlá inkubace, nedostatek vitamínů, potravy,.... ) a taková mláďata
tak či tak stejně dříve či později uhynou i bez pádu.
0 21.01.2012 17:29 halaly [25] - Ještěři No já to někde četl, že mlaďoši rádi padají, ale dám na tvou radu.
Mám na balkóně vinohrad, tak ho trošku omelu a dám ty halůzky do terária.
Čím větve upevňujete? Nebo neupevňujete?
Zítra snad hodím foto.
To mě docela rozesmálo, ale neboj, nespadne a nezabije, jen mu to tam pořádně "ovětvi"
Přidat reakci
1 ...... [2] 3
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1089x