býložravci
0 31.12.2013 14:39 danapp je nejaka mala bylozrava jesterky ??
Sice ne na 100%, ale přesto převažující měrou vegetariánští ještěři jakž takž na tuzemském trhu dostupní jsou:
Leguán zelený - běžný, levný, mají ho všude, ALE - v dospělosti je obrovský
Leguán čukvala - velikostí i chovem podobný vousatce, ALE - cena od pěti tisíc za miminko z nemnoha tuzemských odchovů bude asi problém
Trnorep (jednotlivé druhy je poměrně těžké vzájemně odlišit) - chov prakticky stejný jako u čukval, ALE - od doby, co jsou tyhle agamy pod CITES, je jejich import silně omezen a tuzemských odchovů taky výrazně ubylo...
Ještě jsem vyhrabal v knihách Teju pruhovaného, není to sice úplně býložravec, ale krom ovoce, zeleniny si dá občas myšku či kuřátko. Bez hmyzíků se ale taky v poho obejde.
No tak já se omlouvám, já to nemyslel zle...
V podstatě sis odpověděl sám, krom leguána a trndů asi jiné běžně chované býložravé ještěry neseženeš. Zkus zapřemýšlet nad scinky ( např. Tiliqua gigas ), sice hmyz tu a tam žerou, ale obejdou se bez něj. Jsou to opravdové popelnice, můžeš krmit hlemýždi, achatinami, slimáky nebo konzervami pro kočky. Dále pak ovocem a zeleninou ( většinou dávají přednost ovoci - hlavně banánům ).
A kdybys měl zájem, mám momentálně jednu dospělou tilikvu na prodej
Vím jen o pagekonovi řasnatém,ten sice hmyz žere, ale na trhu už se dá koupit i instantní krmivo repashy superfoods.Tenhle gekon se může prý krmit jenom tímhle,ale nejsem si jistý,jestli by se mu dařilo stejně dobře,jako když by byl krmený živou potravou.Pak existuje jesště možnost zajít do nejbližšího hračkářství a koupit tam plastovou ještěrku
no dobrý tak býložravec...
0 31.01.2012 15:14 sarka [6] - Ještěři který terarijní ještěři nepotřebují k životu cvrčky, hmyz apod? jen ovoce a zeleninu? (kromě trnorepu a leguána?)
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 188x