No jo, jenže Ty máš želvy v pořádném jezírku. Tvé želvičky permanentně rejdí ve velkorysém prostoru, vydávají více energie a podle toho i vytráví
Třeba mé se oproti tomu po většinu roku musí spokojit jen s nepříliš velkými akvaterky (byt není nafukovací a chovné zařízení původně počítalo s 1-2 želvami a ne s takovou squadrou "bezdomovců"), takže i když mají k dispozici (jako kompromys k menšímu množství vody) volný pohyb po místnosti, není u nich potřeba potravy až natolik vysoká. Což ovšem Emily (TSE a vůbec největší želvě) nebrání při každé příležitosti vylézt z terka kdykoli mě jen zahlédne, doslova mě honit po bytě a šplhat mi na nohu (loudí, že by se nad ní i kámen ustrnul
) anebo Máje (TSS, druhá největší, ta, co jsem ji předloni přinesl umírající na nekrózu krunýře a podvyživu) chodit přes půl bytu krást vlčandě Doně granule z misky. Ona si je nosí v tlamce do vody, kde je potom zchřoupe
Krmení ale mají hodně vydatné: Mražené ančovičky jako základ, k tomu slávky a krevety (všechno z Kauflandu - pro lidskou kuchyni), červíky pro rybičky všeho druhu, vodní šneky, lupena a rostlinky z akvária... a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho
. I když to prostorově nemají právě ideální, jedí si líp než já a je to na nich znát
. Pravidelný půst je proto pro ně nevyhnutelný, aby se zabránilo ztučnění. Ferda (TSE), který je vůči všem krom Emily dost agresivní a tak jako jediný nemá otevřené terko pro výlety, na téhle stravě začal dost záhy tloustnout! I když má dnes jen pro sebe nádrž skoro o třetinu větší a polovinu hlubší než obývají Mája s Emily dohromady, můžu jej krmit jen cca čtvrtinou toho, co zbaští na posezení jedna každá ze samiček. Míň už toho baští jenom malá Kačka - a ta měří 10 cm...