Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

krmení želvy nádherné

 

NápovědaFórum » Želvy  

+ přidat příspěvek
krmení želvy nádherné
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2013 15:10 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: VVV
aj ja používam granule, ako doplnok, nehovorím že sú úplne nevhodné, ale samozrejme nie tie ktoré v zložení živočíšnu zložku ani nevideli ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.11.2013 13:47 Muž VVV [21] - ŽelvyRe: radoslav
Já myslím, že jste k těm sušeným krmivům moc tvrdí. Samozřejmě že se nehodí jako základní strava, ale obsahuje některé důležité složky, které do některé želvy jinak prostě nedostanete. Souhlasím ale s tím, že je nutné krmit co největším spektrem přirozených krmiv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2012 20:42 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
No jo, jenže Ty máš želvy v pořádném jezírku. Tvé želvičky permanentně rejdí ve velkorysém prostoru, vydávají více energie a podle toho i vytráví ;-)
Třeba mé se oproti tomu po většinu roku musí spokojit jen s nepříliš velkými akvaterky (byt není nafukovací a chovné zařízení původně počítalo s 1-2 želvami a ne s takovou squadrou "bezdomovců"), takže i když mají k dispozici (jako kompromys k menšímu množství vody) volný pohyb po místnosti, není u nich potřeba potravy až natolik vysoká. Což ovšem Emily (TSE a vůbec největší želvě) nebrání při každé příležitosti vylézt z terka kdykoli mě jen zahlédne, doslova mě honit po bytě a šplhat mi na nohu (loudí, že by se nad ní i kámen ustrnul :-D ) anebo Máje (TSS, druhá největší, ta, co jsem ji předloni přinesl umírající na nekrózu krunýře a podvyživu) chodit přes půl bytu krást vlčandě Doně granule z misky. Ona si je nosí v tlamce do vody, kde je potom zchřoupe :-D
Krmení ale mají hodně vydatné: Mražené ančovičky jako základ, k tomu slávky a krevety (všechno z Kauflandu - pro lidskou kuchyni), červíky pro rybičky všeho druhu, vodní šneky, lupena a rostlinky z akvária... a tak bych mohl pokračovat ještě dlouho ;-) . I když to prostorově nemají právě ideální, jedí si líp než já a je to na nich znát :) . Pravidelný půst je proto pro ně nevyhnutelný, aby se zabránilo ztučnění. Ferda (TSE), který je vůči všem krom Emily dost agresivní a tak jako jediný nemá otevřené terko pro výlety, na téhle stravě začal dost záhy tloustnout! I když má dnes jen pro sebe nádrž skoro o třetinu větší a polovinu hlubší než obývají Mája s Emily dohromady, můžu jej krmit jen cca čtvrtinou toho, co zbaští na posezení jedna každá ze samiček. Míň už toho baští jenom malá Kačka - a ta měří 10 cm...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 09:19 Muž Hunter [100] - Želvy
Moje žerú všetko, dávam mäso, zeleninu, granule, hmyz, krevety, ... žerú všetko zaradom, a hladné sú stále, neviem čo by bolo keby sa kŕmili len tri krát za týždeň, ako sa niekde uvádza :-D a malej želvoňke dávam granule, rybky, kriedy ...... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2012 00:21 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
moje tiez iba zive alebo mrazene hlavne nech to ma stavu :-) skusil som aj susene mucne cervy co mam pre motylkovcou ale iba skusili a nechali rybkam. aj patentky mi ofrflu ak im ich dam viackrat posebe proste su to gurmani :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 23:41 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: radoslav
Tak si myslím, že Tvá reakce nebyla agresivní ani trochu, spíš šla přímo k jádru věci a trefila se do černého, jen kapánek na špatné adrese :)
Mé osobní pokusy dát želvám Trachemys scripta (tři poddruhy) granule totálně zkrachovaly, ony vůbec nevzaly na vědomí, že to předložené je jídlo :-D . Upřímě, v poslední době mi ty rozmlsané potvory neberou ani sušené krevety. Ony chtějí zkrátka celé mrňavé rozmražené rybičky, slávky, krevety (pro lidskou kuchyni), nějakou tu chobotničku, žížaly, cvrčky atp... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 23:07 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
ja nehovorim ze vsetci ale vecne ked ide o potravu a zaciatocneho chovatela vysvitne ze ich krmia prvou blbostou co uvidia v obchode. napr kamarat mal korytnacku hlavne na granuliach a ajked nevyzerala zle jej spravanie bolo od inych korytnaciek poznatelne ine nemala snahu k nicomu. inak povedane niekto vie a niekto nevie. viem ze moja reakcia bola dost agresivne podana ale bola myslena v dobrom X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 22:48 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: radoslav
Dobře dělaš :-) . Mrkni ale na moji želví prezentaci a až si ji pročteš, vysvětli mi, jak jsi došel k tomu krmení sušinou námi všemi tady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2012 01:00 Muž radoslav [1] - Obojživelníci
ani som necital vsetko ale ako mozete tie zvierata nechat na suchej strave ja im davam maso, patentky, koniky a neviem ake este hovadiny napr. aj motyle a su spokojne pekne rastu a maju asi idealne sfarbenie kuknite si moje zelvy co viac dodat (aj mojej holke sa pacia :) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 22:07 Muž Hunter [100] - Želvy
čo korka, to osobnosť a to platí aj o chutiach. Napr moja venusta na gamarusy vôbec nejde, ale scripta ich zláduje :-D ( samozrejme tým stále nekŕmim ), ale hociaké mäso milujú obidve :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 21:34 Muž Felix [754] - Ještěři
Jasně. Taky jsem ho v průběhu letošní zimy předložil dvakrát svým ještěrům, protože prostě nebylo k dispozici nic jiného zeleného. Nemění to ale nic na tom, že z poměrně pestrého výběru salatů je to ta nejhorší možnost a vyloženě jenom nouzovka :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 20:23 Muž D@n!€L [3] - ŽelvyRe: fajfmen
Ledový salát dostávají jenom občas - pokud není jiný, nebo rostlinky z ostatních mých akvárií ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 19:11 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: kertis11
Nasaď hlavně tu potravu, k jaké se želva běžně dostane v přírodě a proto má na ni nastavené trávení (což libovolný kus masa velkých savců nebude ;-) , i když se srdce dá použít jako nouzovka). Zkus jim i nabídnout okřehek. Nejmenší mláďata jsou sice téměř výhradně karnivorní, tuhle pidirostlinku ale některá z nich požírají s chutí.
Taky se neplaš, když začnou náhle nějakou složku odmítat - prostě se tím přesytily a v rámci růstu se jim i trochu mění chutě. Ani náhle menší příjem potravy trvající týdny nemusí nic znamenat - zvířatům se jen nahromadila přemíra zásobních látek ze kterých teď pohodlně vyžijí... a instinktivně se brání vzniku obezity :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2012 18:56 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: D@n!€L
Ledový salát bych vyloučil (mj. má nepříznivý poměr vápníku a fosforu) a nahradil např. římským a občas i klidně obyčejným, jinak to ale píšeš přesně palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 17:08 Muž D@n!€L [3] - ŽelvyRe: kertis11
Každá želva má ráda něco jiného.. S tím mám osobní zkušenost - např.: želva nádherná a klapavka loví v akváriu rybky, ale želvy ozdobné (červenobřiché) si jich nevšímají. Želvy ozdobné (červenobřiché) si zase pochutnají na rostlinkách a salátu, ale klapavka a želva nádherná si ho nevšímají..

Proto dávám želvám všechno a vždycky si každá vybere to, na co má chuť - Denně dostávají Sera raffy p (základní granulové krmivo) a sušený gamarus (sušené krevety). Potom pro zpestření stravy DAJANA- color flakes (sice je to pro rybičky, ale želvám taky chutná). Občas ledový salát, syrové maso (rybí, drůbeží, hovězí, vepřové - tučné NE!), živé rybky, patentky, šneky (levatky), "želví mix" - krůtí srdce, vnitřky mušlí, patentky, rybí a drůbeží maso. + občas přebytky rostlin z ostatních akvárií..

Musíš si vyzkoušet, co má tvoje želva ráda a podle toho jí přizpůsobit jídelníček ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2012 16:50 Muž kertis11 [0] - Želvy
Ještě jednou prosím o radu dnes jsem navštívil řezníka a koupil u něj hovězí a kuřecí srdce.Toto syrové maso jim spařujete vařící vodou a dále mixujete na drobno?Díky za odpověd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 21:49 Muž Sewer [151] - Ještěři
Srdíčko ano ...koupíš u řezníka za pár korun ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 21:22 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: kertis11
Vlastne podľa mňa nevadí že odmietajú tie granule, granule niesú až také dobré, skús iné druhy mäsa ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 20:03 Muž kertis11 [0] - ŽelvyRe: . : Hunter : .
. : Hunter : . napsal: Takze skus zacat krmit masom, celymi rybkami, mojim to zacalo chutit, staci ich nechat trochu vyhladnut, ale.cvrcky su tiez dobre. Inak svietis UVB ?
díky za odpověď želvám samozřejmě svítím UVB cca 10 hodin za den.Ryby moc nežerou živé ryby se jim asi nechce chytat a mražené moc nemusí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 19:49 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: kertis11
Takze skus zacat krmit masom, celymi rybkami, mojim to zacalo chutit, staci ich nechat trochu vyhladnut, ale.cvrcky su tiez dobre. Inak svietis UVB ?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 19:41 Muž Sewer [151] - Ještěři
Želvám nerozumím, ale než se ti někdo pokusí pomoct, bude potřebovat více podrobností o jejich životě. Jeden rok je docela málo ... myslím to tak, že můžou mít problém od začátku, ale projevil se až teď.
Určitě sem dej fotku jejich akvária/terária a připiš o nich více podrobností - velikost, stáří, ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2012 18:49 Muž kertis11 [0] - Želvy
Již rok chovám vodní želvy-nádherné.Dříve žraly několik druhu suchého krmiva občas dostaly cvrčky,moučné červy a mražené krmení určené pro vodní želvy.Poslední dobou žerou jen sušené blešivce,cvrčky,moučné červy další druhy krmiv odmitají.Krmím přibližně jednou za 15 hodin.V akvárku jsou 2 želvy.Nevíte někdo proč,odmítají krmivo mám strach o jejich zdravotní stav?Jelikož všude doporučují rozmanitou stravu.Želvy jsou zdravé v akváriu je teplota vody 25 stupňů.Díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 17:40 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
Příspěvky jsem si dovolil ponechat :-) sekce však byla změněna ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 14:41 Žena sarinka5 [0] - Želvy
pardon, ani jsem si nevšimla, že na to existují sekce:-D stydím se stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 14:33 Muž Sewer [151] - Ještěři
Takže tímto prosíme nějakého moderátora o přesunutí do správné sekce (a naše příspěvky označuju ke smazání :-) ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 14:26 Žena petastastna [4] - Hlodavci
ajo, to sem si nevšimla :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2012 14:25 Muž Sewer [151] - Ještěři
Proč je tohle téma v sekci "Primáti"? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 13:46 Žena petastastna [4] - Hlodavci
já sem želvám taky dávala přebytky šneků z akvárka a jak jim chutnali :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 12:20 Žena sarinka5 [0] - Želvy
super, díky moc oběma za rady:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 21:27 Muž Hunter [100] - Želvy
Tak vyhodnejsie je chovat nejake levatky alebo okruziakov, ampularky sa az tak lahko nemnozia, resp. vela za kratky cas.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 14:09 Žena sarinka5 [0] - Želvy
Díky, no já bych právě celkem ráda odchovávala nějaký šneky v akva s rybama, a pak jimi krmila želvu. Proto jsem se ptala na tu ampulárku:) ale nevadí, každá informace dobrá... ať už je léto a žížaly a šneci zase lezou venku:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 13:53 elegans1 Re: sarinka5
Můžeš.Když jsem je choval,kromě rybiček a žížal jsem je krmil i různými šneky,typu páskovky nebo hlemýždi zahradní.Malé jsem jim dával celé,velké jsem jim trochu načnul.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 11:06 Žena sarinka5 [0] - Želvy – krmení želvy nádherné
ahoj, mám dotaz. Želva mi krásně žere, ale říkám si, aby nedostávala dokola pořád to stejné, že bych zkusila něco nového. Můžu jí dát třeba ampulárku? některé druhy jsou jedovaté, proto nevím, který je vhodný, který ne a nebo jestli vůbec se dá tato želva krmit těmito plži. A jak jsou na tom ostatní šneci? Můžu jí nějaké dát? Díky za reakce.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 328x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/755-krmeni-zelvy-nadherne