Zdravím všechny,
máme doma pátý den chamíka, je to sameček, cca 6 týdnů starý. Mám problém s potravou, první den snědl 2 cvrčky, druhý taky, předevčírem jednoho a včera a dnes už žádného, věřím, že je to pouze aklimatizací, bohužel je strašně bojácný, takže krmení z pinzety nehrozí. Pokud nic nesní ani zítra, jak byste prosím navrhovali postupovat, ještě jej chvíli nechat a čekat? Také jsem na podkladu nenašel dosud žádný trus.
Jinak je čilý, první tři dny seděl střídavě na cca 2 větvích, včera již prošmejdil celé terárium a prometl každý roh, na zemi se nezdržuje, vyhledává vyšší větve a zbarvený je pěkně zeleně.
Cvrčky jsem mu původně dával do ustřiženého plastového kelímku, nyní má "ptačí" průhledné krmítko (čtvercový tvar), od té doby trochu přestal jíst, takže jej zkusím zítra oblepit neprůhlednou páskou, nejsem si však jistý, zda to zabere.
Jinak terárium je vysoké 60 cm s 2 živými rostlinami, jednou umělou, větvemi kroucené vrby a pár větvemi z jiného stromu. Pokladem jsou větší dřevěné štěpky. Rosím 2x denně, snažím se nerosit chameleona, je velmi bojácný. Používám UVB žárovku Silvania 23W, kterou svítím asi 3 hodiny denně, chamíkovi se to velmi líbí, a narozdíl od klasické žárovky (40W) ji vyhledává. Malé cvrčky obaluji ve směsi vitamínů, kterou mám přímo od chovatele. Vlhkost se pohybuje okolo 50%-60%, přes noc 40%, kromě rosení mám dole malou misku s vodou. Teplota ve spodní části terária je okolo 25 stupňů přes den.
Snad jsem popsal vše potřebné
Budu vděčný za každou radu, jak postupovat s krmením a příp. kolik dní vydrží mládě "o hladu"
Díky, L.