Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Mládý chameleon nejí

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Mládý chameleon nejí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2012 00:15 Lukas Re: HammerJoe
zdravim, diky za reakci, ano, jedna se o jemenaka.

Cvrcci zustali vzdy ve stejnem poctu v kelimku nebo terariu, jak jsem je tam rano dal, z toho jsem usoudil, ze neji. Dnes snedl jednoho, coz je uspech :)

svitim klasickou 40W zarovkou cca 9 hodin a na radu chovatele stridam s UVB Silvania 23W na cca 3 hodiny denne. UVB velmi vyhledava a kdybych sviceni neprepl na klasickou zarovku, neslezl by si ani pro toho jednoho cvrcka :) pokud myslite, ze 3 hodiny jsou malo, rad pomer zmenim.

Chameleonovi davam pokoj, aby se aklimatizoval, oteviram terarium pouze pri roseni a pri vymene cvrcku, vzhledem k tomu, ze si vybira ty nejneuveritelnejsi trasy a rad se snazi dostat na listy zivych rostlin, budu mu muset pridat jeste par klacku, protoze z jeho akrobacie obcas zustava rozum stat..takze jej mozna jeste trochu znervoznim, ale snad to nebude na skodu.

jinak jeste jednou diky za odpoved, jsem rad, ze je to jakz takz normalni, mam sice nactena snad vsechna fora a take literaturu, nicmene i tak dokaze spousta veci cloveka zaskocit. chci, aby se u mne melo zvire co nejlepe.

L.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 14:49 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Lukáš
Na tom co píšeš a popisuješ není nic zvláětního,pokud je aktivní je vše v pořádku... Nasyp mu tam pár malých cvrčků a on si je uloví...Jak jsi zjistil že nejedl? Nemůžou být někde schovaní??? Čím svítíš a jak dlouho ???

bohužel je strašně bojácný, takže krmení z pinzety nehrozí

Tak to je celkem logický v 6 týdnech, hlavně ho nestresuj nějakým zbytečným braním do ruky jakože mazlení a tak podobně ;-)

Používám UVB žárovku Silvania 23W, kterou svítím asi 3 hodiny denně

Podle barvy hádám že máš jemeňáka ??? Jelikož to nikde nepíšeš. JInak se zeptám myslíš že v Jemenu svítí 3 hodiny slunce ???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 12:43 Lukáš – Mládý chameleon nejí
Zdravím všechny,
máme doma pátý den chamíka, je to sameček, cca 6 týdnů starý. Mám problém s potravou, první den snědl 2 cvrčky, druhý taky, předevčírem jednoho a včera a dnes už žádného, věřím, že je to pouze aklimatizací, bohužel je strašně bojácný, takže krmení z pinzety nehrozí. Pokud nic nesní ani zítra, jak byste prosím navrhovali postupovat, ještě jej chvíli nechat a čekat? Také jsem na podkladu nenašel dosud žádný trus.

Jinak je čilý, první tři dny seděl střídavě na cca 2 větvích, včera již prošmejdil celé terárium a prometl každý roh, na zemi se nezdržuje, vyhledává vyšší větve a zbarvený je pěkně zeleně.

Cvrčky jsem mu původně dával do ustřiženého plastového kelímku, nyní má "ptačí" průhledné krmítko (čtvercový tvar), od té doby trochu přestal jíst, takže jej zkusím zítra oblepit neprůhlednou páskou, nejsem si však jistý, zda to zabere.

Jinak terárium je vysoké 60 cm s 2 živými rostlinami, jednou umělou, větvemi kroucené vrby a pár větvemi z jiného stromu. Pokladem jsou větší dřevěné štěpky. Rosím 2x denně, snažím se nerosit chameleona, je velmi bojácný. Používám UVB žárovku Silvania 23W, kterou svítím asi 3 hodiny denně, chamíkovi se to velmi líbí, a narozdíl od klasické žárovky (40W) ji vyhledává. Malé cvrčky obaluji ve směsi vitamínů, kterou mám přímo od chovatele. Vlhkost se pohybuje okolo 50%-60%, přes noc 40%, kromě rosení mám dole malou misku s vodou. Teplota ve spodní části terária je okolo 25 stupňů přes den.
Snad jsem popsal vše potřebné :)

Budu vděčný za každou radu, jak postupovat s krmením a příp. kolik dní vydrží mládě "o hladu":)

Díky, L.

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 49x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/756-mlady-chameleon-neji