Přihlásit se TERARKA.NET »

Hmotnost agamy vousaté

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Hmotnost agamy vousaté
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Flutter Re: Nikola D
Hmotnost a délka celkem sedí, ale věk bych při těchto hodnotách tipoval tak na čtyři měsíce, ne roky. možná spíš 5-6 měsíců. Jestli je to čtyřletá agama (vousatá), tak je něco hodně špatně. Nějaké fotky by nebyly?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nikola D
Potřebovala bych poradit s váhou mojí agamy.Je to kluk,délka 35 cm,váha 220 g a věk nevím.Všichni říkaj že mu sou 4 roky.Má správnou váhu vzhledem k jeho délce?Děkuji za odpovědi.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vitticeps Re: TerkaS
Jsem rád, že se zlepšila. Dehydratace může být dost zrádná, člověk vymýšlí různé příčiny a ono je to "pouze" z žízně. U Vás mě to napadlo hned protože máte na první pohled suprově zaízené terárko a hlavně pěkně osvětlené. To u většiny chovatelů neplatí a tak se příčina hledá většinou v tom.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS Re: vitticeps
Zdravím, moc děkuji za radu. Vypadá to, že agamka byla opravdu dehydratovaná. Už se mi ji podařilo "rozpít" a už i mnohem líp jí. Také dost pookřála a každý den vidím zlepšení. Nebýt Vaší rady, kdo ví, jak by na tom dneska byla.. Jsem Vám opravdu vděčná. hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS Re: Sewer
Zelený dostávaj 2x denně ;) okurku jsem zkoušela a ani o ní nezavadili.. ale fakt je ze je to uz tak skoro mesic tak ted by si treba dala, dik :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sewer
A co zkusit podat neco zeleného?
Já mám dobré zkušenosti s na hrubo nastrouhanou nebo na jemno nakrájenou okurkou :-) ...je v ní i plno vody.
Mýmu Pikouškovi jí dávám buď jen tak do misky a nebo z prstů. Ale to někdy bere i s těma prstama :-D

...zkus to ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS
tak dneska zase mic. Za poslední 4 dny snědla jednoho malého švába (asi 2 cm) parazitologie dopadla dobře. Ani vodu nechtěla a nevím jestli se vůbec za celý den hnula z místa :(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaSRe: vitticeps
kdepak, ovitamínovaný hmyz do ní dostanu spíše vyjímečně.. myslela jsem spíš vážnější dehydrataci než žízeň
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vitticeps
Pokud měla skutečně jen žízeň tak by žrala hned zítra. Určitě teď neroste, kdyžtak jen jednou za den zkuste to kapátko. Pokud vždy obalujete hmyz v nějakém přípravku, tak zkuste neobalený, někdy jim to poprášené nejede.
Než jsem si to stihla přečíst tak jsem jí ještě večer dala vodu ze stříkačky. Neska ráno jsem jí kapala pomalu na čumáček a trochu si dala. A pokud to bylo tím, za jak dlouho by mohla začít jíst? Moc děkuju
Reklama
V tom případě přestat tolik rosit, ono jim to snižuje teplotu těla a to se pak do žrádla často nechce. Stačí zkusit obden porosit, když se začne olizovat tak jí přidat. V terárku můžete vodu nechat i třeba na plastovém víčku od krabičky, vemou si spíš než z misky. Uměle bych jí nic nedával, je to jen stres.
rosím jí 2x denně ale nikdy jsem jí u toho neviděla pít. A rukolu téměř vůbec nejí (salát jsem koupila jednou a sice ho jedli ale meli prujem), zkusím zítra to zelí. A nemam jí dát stříkačkou rovnou tu vodu to tlamky? Větrání má po celé délce stropu asi 7 cm. Stačiklo to dokud jsem tam nepřidala zářivku na dosvětlení, to se tam držela dobrá teplota..
Zkus jí dát napít z rozprašovače a ze zelého místo salátu dávat třeba čínský zelí, klíčenou slunečnici nebo salátovou okurku. Někdy nežerou ze žízně.. Jinak teplota je zřejmě vyšší kvůli malému větrání.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS
a není divný, že tráví většinu času na jednom místě? Ostatní 2 agamky běhaj po terárku a jsou akční.. Ale od tý doby co jsem dala tu větší pryč se skoro nehne z místa
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: vitticeps
Jelikož terárium i krmení a agama vypadají dobře, pak bych se tím opravdu neznepokojoval, zrovna teď mám jedno 3měsíční mládě, které taky vypadá, že se včera vylíhlo, žere málo oproti svým sourozencům, ale je fit a v dobré kondici, takže to nemá cenu řešit ;-)
Fotka k příspěvku terárko má 80x40x40, světlo ReptiGlo 10,0, zářivka a bodovka 25W. Pod ní je 46°C na nejstudenějším místě 33°C - je to dost ale nedaří se mi to stáhnout. Ale většinu času tráví v teplejší části. Krmím cvrčkama, malýma dubiema, občas zophobasama a rukolou, občas salátem. Vitamíny mám roboran H ale moc ho do ní nedostanu, tím jak málo jí.. + má v terárku misku drcenou sépiovkou a nebo vápencem.

Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS Re: Pogona
Fotka k příspěvku Tak děkuju za uklidnění. Nechala jsem všem agamkám udělat rozbor trusu ještě pro jistotu a budu doufat že se jí apetit zlepší, protože vedle tý mojí druhý "kyseliny" je fakt hubeňour a to byla původně větší když jsem si jí přinesla.. Přikládám i fotku tý vypasený jestli je to taky v normě

Můžem zkusit najít příčinu její nežravosti.. Můžeš sem dát fotku celého terárka aby bylo vidět jak je osvětlené? A popsat podmínky v něm - konkrétní osvětlení (UVB?), teplotu v prostoru i pod zdrojem. Čím vším se jí snažíš krmit? Vitamíny, vápník?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: TerkaS
Soudě dle fotky je agama v pohodě ;-) Holt nemá takový apetit a roste pomaleji, to je normální, nic se s tím dělat nedá :-) Ta "hladovka" je taky v normě, může trvat i tři, čtyři dny ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS Re: Pogona
Fotka k příspěvku Mě jenom zaráží, že mi ta malá za víc jak měsíc vyrostla o 1 cm a kdo ví jestli. Průměrně sní tak 2 kusy hmyzu denně a když náhodou sní víc, tak další den si to vynahradí hladovkou.. za poslední 2 týdny přibrala 1-2g. A neni ani skoro vůbec aktivní. Oddělená je už týden a půl a žádná změna k lepšímu. Přidávám fotku.. Jsem už z ní fakt hotová a nevím co může být špatně. Veterinář mi řekl že vypadá zdravě, jenom jí musím oddělit od té velké což jsem hned udělala..

Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: TerkaS
Tabulka neexistuje, mláďata rostou různě, to samé je s jejich "žravostí".
Jednomu mláděti stačí cvrček za den, jinému jich na den nestačí 20 :-D
Velikostní rozdíly jsou tedy normální. U rozdílů uvedených tebou je ale důležité chovat je odděleně do doby dospělosti ( resp. dospělostní velikosti ).
Jinak ta největší tu nejmenší "uštve" - nechá ji nažrat, napít se, začne ji napadat,.....

Co se týče hmotnosti, na roce by měla být cca 200 - 400g, dle pohlaví a "kvality" rodičů agámky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TerkaS – Hmotnost agamy vousaté
Zdravím, chci se zeptat jestli existuje nějaká tabulka přibližné hmotnosti agamy vousaté při různé délce a stáří. Mám 3 agamy a jedna se mi zdá že má až nadváhu, jedna zase podváhu. Největší měří 30,5 cm a váží 106g, prostřední měří 26 cm a váží 45g a nejmenší měří 22 cm a váží 32g. Mám tu největší nějak omezit? Je jí kolem 4-5 měsíců. A co ta malá? Jak podpořit její chuť k jídlu? Jí strašně málo a většinou až po tom co jí tím mávám tak 10 min před čumákem.. Děkuji za jakoukoliv radu

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 228x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/770-hmotnost-agamy-vousate