David R. Ve stáří 7 měsíců,leguán na agamu nemusí nijak reagovat,ale v budoucnu by to nemuselo dělat dobrotu. Především zda by leguán byl samec,ten totiž bývá v období páření velice teritoriální a nebojí se zaútočit i na svého majitele,kterému jinak plně důvěřuje a nikdy by mu nic neudělal,nehledě na agamu! Mám leguána a chameleony,od malička vyrůstají spolu,denně byly v zájemném kontaktu a ze dne na den by leguán chameleona,když to přeženu,sežral. Je vůči němu agresivní! Samozřejmě záleží také na leguánově chování,tato zvířata jsou velice chytrá,ale nedal bych ruku do ohně za to,že by agamě nikdy nic neudělal. Cvrčci,tento problém jsem ze začátku řešil také,protože mi Tess spořádala také třeba 5cvčků denně,což však byla chyba! Leguán je výhradně vegetarián! Jako je plnej internet stránek o tom,jak chameleonovi dávat myší holátka,tak i leguánovi cvrčky,myší holátka ale dokonce i maso! Nikoli! Vede to k ukládání solí do kloubů a takovýto jedinci většinou do jednoho roka života zemřou,na problémy s ledvinami apod. Tím Tě samozřejmě nechci strašit,ale cvrčky už bych úplně vynechal ;) A agamu s leguánem v budoucnu rozdělil.
ROMAN-Jak řekl Sewer,nenaléhej na něj! Navíc nevíš,v jakých podmínkách,nebo lépe řečeno,jak se k němu lidé a nebo samotný chovatel v minulosti choval. Já mám Tess už od malička,ale mám stejné potíže,taktéž když ji vyndávám z terárka,není nijak příjemná,obzvlášť když je vyhřátá
Ale pokud máš lega pouze,teď už tedy skoro měsíc,neznamená to,že takový bude napořád. Leguán se dá socializovat jak mládě,tak jako dospělej jedinec
Takže nevěšet hlavu!