Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Sklípkani aukro

 

NápovědaFórum » Bezobratlí  

+ přidat příspěvek
Sklípkani aukro
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2012 22:10 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: roberto
Jak jsem níže podotknul:
- přes pavouky sem chodí z 90% totální začátečníci, tzn. hlavně ti, kteří svého prvního pavouka teprv plánují - pro ně tedy z uvedeného množství v nabídce není jasné naprosto nic X-)
- co píšeš o adultech je jasné, máš naprosto pravdu
- u H. hercules v prvním svleku je Tvá připomínka logická. Vem ale v potaz čas a cílovou skupinu: co asi udělá případné hryznutí libovolného zástupce podčeledi Eumenophorinae (tak v desátém svleku, do kterého nevyhnutelně doroste) s cca desetiletým dítětem, které chtělo zamachrovat před kámoši vytáhnutím sklípkana z terka?!
- ke krmnému hmyzu - jsi-li např. z Prahy, určitě problém mít nebudeš, oproti tomu ve Varech nezakopneš o drosofilu ve zveráčích častěji než jednou za pět let (a to ještě jen náhodou) a o mikrocvrčcích ve zdejších prodejnách snad v životě neslyšeli ;-)

Hele, že nabídka/odkaz se evidentně týká Tvého odchovu je naprosto v pořádku (a případná spolupráce se zkušeným arachnologem se jedině hodí), ber ale prosím v potaz předpokladatelný věk (a chování) průměrných návštěvníků této stránky... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2012 11:51 roberto Re: Pogona
ano, prodej je ted určitě těžší kdyz jsem v okolí svého bydliště již prodal a nemám čas jezdit na burzy do jiných měst..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2012 11:38 roberto Re: fajfmen
Tak myslím že už z množství je žřejmé, že se jedná o nabídku určenou chovateli, který má v plánu jejich opětovný kusový prodej, výměny za jiné sklípkany atd. Odchov všech kusů do adultu by neměl v takovém množství smysl. U H.H. je agresivita ve stádiu prvního svleku nulová. Žravost je velká, ovšem není pravda že by byl krmný hmyz špatně sehnatelný. V každodenní kontrole nevidím absolutně žádný smysl. Je naprosto dostačující krmení a rosení dvakrát do týdne, kdy se například u 200kusů vejdu do 40ti minut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.04.2012 18:52 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: roberto
Protože sem přes chov sklípkanů chodí pro info hlavně totální začátečníci (znalejší věci by mrkli na arachnomanii, Nerryho stránky, lasiodoru apod. a zkušení by nepotřebovali ani to ;-) ), není ten odkaz skoro k ničemu - Hysterocratům (a vůbec všem sklípkanům "Starého světa") bych se pro jejich vysokou toxicitu a útočnost, být laik, vyhnul širokým obloukem, bez ohledu na to, jak jsou jinak chovatelsky zajímaví. L. parahybana je oproti tomu bezproblémový velký druh, při nákupu většího množství mladých je tu ale jedno velké ALE: 60 maličkých pavouků = 60 malých chovných nádrží, které je denně třeba kontrolovat a udržovat (osobní zkušenost - pod hodinu až dvě čistého času to u miminek nejde), prckové navíc i často žerou, takže je velká spotřeba drobného (špatně sehnatelného) krmného hmyzu. A rostou. Za tři čtyři roky z nich navíc bude cca 30 silně xenofobních kanibalských samic o rozpětí nohou i přes 20 cm, kdy jedna každá jen pro sebe vyžaduje terko adekvátních rozměrů (a parahybany jsou prostorově mnohem náročnější, nežli třeba usedlé a menší brachypelmy...).

Osobně bych u nákupu mláďat nešel nad deset kusů, ať je cena jakákoli ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 20:56 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: roberto
Osobně bych do toho nešel.

Ptám se, máš doma 160 krabiček na rozdělení, bude se Ti dobře shánět krmný hmyz??? Navíc 60Kč/ks je velmi zavádějící, pže prodávající na burze určitě dával množstevní ceny tzn. 1kus za 60,- .......... 20 kusů už za 400,- atd. atd.,.....

Spíš mi příjde, že prodejce neví co s tolika pavouky, které nikdo nechce :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2012 19:35 roberto – Sklípkani aukro
Zajímavé nabídky sklípkanů na aukru.
aukro.cz/…
aukro.cz/…

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 121x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/793-sklipkani-aukro