Rosenie teraria
Tak držím palce snad to bude dobře fungovat
Dakujem za pochvalu. Uz som to vyriesil. Nad ziarovku som dal na skusku vetracik z pc napojeny na 4V takze ziaden prievan,iba uplne jemny vanok z neho ide smerom na vetranie,sklo sa prestalo zamlzovat,teplota sa drzi a vlhkost je 75% cez den a v noci kolo 90%.. zatial som to urobil provizorne ,no urobim to lepsie aby to tak nestrasilo.
Skla se rosit budou s tím nic neuděláš. Větráček bych tam nedával. Jak píšeš opravdu by to mělo dost vliv na teplotu s samozřejmě i vlhkost. Prostě to je příroda. Jinak jak píše Landvir ty máš Paludárium s akvária a proto je tam absence větrání ze předu. Prostě někde nad úrovní vodního sloupce ze přední strany by to chtělo vytvořit větrací lištu. Jistě se to zlepší. Paludárium máš jinak pěkné
Ahoj bohužel neznáme přesný typ tvého paludaria, ani nemáme žádné fotky. Předpokládám, že máš klasické akvárium a nahoře kryt s nějakou sítí? Je problém, že by mělo být větrání i zepředu nebo zboku, pak by mohl vzduch cirkulovat a sklo by se zřejmě tolik nemlžilo? Mohu poradit jen více větrání nebo méně rosení...
0 11.02.2019 11:11 Slaviak – Orosene skla.
Ahoj. Zalozil som si paludarium v akvariu. Vetranie som vyriesil sietovinov v kombinacii s akrylovym poklopom. Lenze predne sklo za vzdy zamlzi a tym padom do paludarka nieje vidiet. Je nejaka finta ako tomu zamedzit,alebo ako to vyriesit ? Za kazdy radu dakujem.
Moc děkujů.
No normálně ji rosím tak 2x denně tk jestli jji mám rosit třeba i víckrát?
žárovky bych řekla že dovnitř, pokud nebudeš mít strop z pletiva. UV záření přes sklo neprojde, takže na terárku by ti to bylo k ničemu ;)
0 01.05.2012 19:08 Majko Terarko bude mat rozmery 80x40x40 (v,š,h) zo zaciatku... neskor kupim nieco vacsie ked bude treba
takze jednu normal ziarovku na ohrev, jednu UVB, .. tie ziarovky vopchat do terarka ? videl som obrazky terarii kde boli nejake lampy na vrchu akvaria a pod nimi bolo sklo...
a este k tomu rozprasovaniu ... striekat to po celom terariu ? alebo staci na nejake listy 2-3x strieknut aby mal co pit.
UVA světlo ti vydává i obyčejná žárovka, takže budeš potřebovat jednu výhřevnou a jednu UVB. Výhřevnou aby ti nahradila teplo ze sluníčka, a UVB aby ti aspon částečně nahradila UVB záření ze sluníčka. Jakko výhřevné žárovky bohatě poslouží obyč. za 9 kč (v eurech netuším
), prostě tak, aby si tam měl požadovanou teplotu. Není potřeba kupovat drahé terarijní rádoby výhřevné denní nesmysly
. no a UVB záleží taky jak máš velké terárko.. o chamících toho moc nevím, tak počkej na zkušenější, jenom kdyby si kupoval repti glo. tak určitě .10 a tu silnější tzn. 26 W
0 01.05.2012 17:59 Majko takze vlhokmer netreba hej ?
ako je to s tymi UV lampamy ? to treba kupit 3 ziarovky ? jednu normal na ohrev, 1 UVA a jednu UVB ? nechapem to mu vobec a uz som precital 1000 prispevkov
halaly napsal: Ano, vlhkoměr.
Za větší "kravinu" už vyhodit peníze nejdou,.......
A kolikrát by jsi si tak představovala víckrát denně???
Ahoj,
mám doma chameleona jemenského a chtěla jsem se zaptat jestli ho kvůli těm velkým horkům nemá rosit víckrát denně??.
0 01.05.2012 11:25 Majko Teraz rozmýšlam že mal som akvárium pre rybky uzavreté aj s odvetravaním a na vrchu 2 neonové trubice... Dalo by sa to nejak využiť aj pri chameleonovi? Či je potreba kúpiť tie UV lampy, ak áno vedeli by ste mi poradiť aké?
0 01.05.2012 09:50 Majko chameleona jemenskeho by som chcel
inak s tym vyhrievanim je to ako ? pretoze niekde som cital ze im staci obycajna ziarovka, inde zase ze im treba tie UV lampy... alebo napriklad som videl uz aj vyhrievacie kamene s termostatom ....
0 01.05.2012 09:20 Majko Tym padom potrebujem kupit aj nejaky pristroj ktory meria vlhost v terariu vsak ?
Tym ze ja s rozprasovacom postriekam terarium tak potom chameleon aj pije z vlhkych listov a podobne ? alebo mu treba nejak zabezpecit stali prisun vody ako napr nejaka miska s vodou alebo aj jazierko ????
Stačí si projít diskuze, tento "problém" jsme tu již mnohokrát řešili
0 30.04.2012 22:54 Majko – Rosenie teraria
Zdravim. Chcel by som zacat s chovom chameleona, zatial ho nemam tak len zistujem citam a tak dalej ... no neviem sa nikde docitat ze ako terarium rosit ....
ako sa to robi ? Proste potreboval by som vediet vsetko okolo toho.... dakujem.
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 146x