Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Terarijní výběh

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Terarijní výběh
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 09:37 Žena TerkaS [12] - Ještěři
Fotka k příspěvku Asi jsem se vyjádřila špatně. Ten výběh měl být místo terárka, ne že bych je přendavala do tarárka. Jako veliké terárium s 3D pozadím, kameny, větvemi, ale bez vršku. Přístup by ale i tak byl samozřejmě i z boku, kde by bylo sklo. Veterinář tak prý agamy chová leta kvůli dobré výměně vzduchu a také kvůli velkému prostoru, kde člověk vidí chování agam. A pravda je, že i když terárium ve kterém mám 2 agamy je podle knížek dostatečně velké (105x65x55), tak je to podle mě na ně malé a skoro nic tam nedělají. Když je pustím ven, samec si okamžitě začne namlouvat samici a běhají, šplahají, kývou na sebe halvama.. v teráriu skoro nic nedělají, občas si někam přelezou. Myslela jsem něco jako mají na agamy např. v Teráriu Praha, přidávám foto.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 08:11 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: TerkaS
pokud máš nadbytečnou skříň a dost místa na ni.. proč z té skříně už neuděláš rovnou terárko? :-) vyřež otvory na větrání, z dvířek můžeš udělat lišty na sklo které koupíš u sklenáře. Záleží jaká ta skříň je, ale určitě to jde :-) příjde mi docela zbytečné mít terárko, a ještě k tomu nějaký výběh, agamka by byla akorát zmatená kde to vlastně je. Já jsem "udělala" agamě výběh vlastně z celého pokoje dalšího pokoje a koupelny a stejně je pořád nalepená na zdech a snaží se jít ještě někam dál (prostě jí je byt 2+koupelna malý). Takže si myslím, že by si jí tím neudělala moc velkou radost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 07:24 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: TerkaS
Nápady některých Mvdr mi vyráží dech, nebudu se raději k otázce vyjadřovat, pže za chvíli by třeba mohl někdo jiný na doporučení veterináře chovat rybičky v pekáči na pečení buchet :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2012 00:22 Žena TerkaS [12] - Ještěři – Terarijní výběh
Zdravím všechny,

veterinář mi poradil místo většího terária agamám vousatým udělat výběh, např. z položené šatní skříně. Dost mě ten nápad nadchl, jen si nejsem jistá jak tam udržet teplo. Pokud by výběh byl zcela nezakrytý, šlo by svítit a topit nějakým velkým halogenem, třeba tímto: www.strojnivybaveni.cz/…/ nebo www.naradi-vitek.cz/…/?
Nebo bych třeba část zakryla, aby se tam udrželo lépe teplo třeba. Myslíte že by to šlo? Díky Terka
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 47x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/817-terarijni-vybeh