Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Stavime Terarium pro Vousatku

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Stavime Terarium pro Vousatku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.01.2014 10:10 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: khopikcopin
Můžeš zkusit pár nátěrů lakem Balakryl - Sportakryl. Má atest na dětské hračky a potravinářské výrobky. Je ředitelný vodou.
Já ho používal na vnější nátěr OSB terária...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2014 23:50 Muž khopikcopin [8] - Ještěři – čím
A když bych ji chtěl něčím natřít tak čím někde jsem četl že lodním lakem ale aby to nebylo vousatkam jedovaté tak nevím nebo epoxy pryzkyřice když to nenatřu tak se bojím že to moc dlouho nevydrží i když by to třeba vydrželo bez natření tak skoro u všech to něčím natíraj prosím poraďte. Dekuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2014 21:10 Muž poltergeist [183] - pavouci, štíři, ještěři, obojživelníciRe: khopikcopin
Vousatka v terárku zrovna vlhko nemá a to občasné porosení vydrží OSB deska úplně v pohodě, znám ptačí voliéry z nich postavené, které jsou několik let venku a nic se s nimi neděje. Já jsem desku ničím nenatíral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2014 11:10 Muž khopikcopin [8] - Ještěři – agamy
Dobrý den postalvil jsem si terárko pro agamy vousaté z OSB a chtel bych se zeptat jestli to mam natřít něčím proti vlhkosti, jestli ano tak čím.
Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2013 09:11 Žena Nadka [214]
Tak to jsem si právě myslela,že asi budeš z vyššího domu.Když jsem byla jako dítě,chovali jsme křečky.Občas nám přes stoupačky utekli dolů k sousedům.To byl dost rachot.No,ono po ránu vidět na záchodě myš...... smich smich smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2013 08:58 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: Nadka
Pravděpodobnost je mizivá, na to je tu dost hladovýho ptactva, aby hmyz na fasádě cestou z parku do čtvrtýho patra skočil na jídelníčku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 19:43 Žena Nadka [214] Re: Střelec
A nemohl být z venku?Já jsem v minulém domě měla cvrčka několikrát doma a chvilku mi trvalo než jsem ho našla podle cvrkání a odchytla. ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2013 08:20 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: fajfmen
Minulej tejden mi cvrčka přinesla sousedka, že ho chytla ve špajzu na bramborách. Vzhledem k tomu, že nebydlí přímo pode mnou, musel cvrček překonat minimálně dvoje dveře a schody o patro níž. Nebo to vzít venkem po fasádě z okna do okna, ale na to nebylo to správný počasí. Rád bych se podobnejm excesům vyhnul... Mám sice důvodný podezření, že nabyl můj, ale jinej "pachatel" k dispozici není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 19:32 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Střelec
Já osobně vůbec ničím. Uprchlé cvrčky u nás ovšem náruživě loví kocouři, pro které je to ohromná zábava :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 11:36 Muž Střelec [74] - Ještěři – utěsnění světla
Čím těsníte proti úniku krmného hmyzu světla, která procházejí stropem terárka? Mám na mysli situaci, kdy je část osvětlovacího tělesa uvnitř a zbytek venku.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.06.2012 13:48 Muž halaly [25] - Ještěři
Ač bude stačit, tak ano, je lepší dát pletivo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.06.2012 12:42 Žena TerkaS [12] - JeštěřiRe: Jervis
záleží jak velké to chceš.. já třeba to mám z 15mm desek.. a v Hornbachu ti do desek vyrežou i ty otvory, jen ne na počkání většinou. A fakt je lepší tam dát kov. pletivo, třeba přes půl stropu plus ještě na jednom boku. Pár kruhových otvorů podle mě stačit nebude..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 20:55 Muž Jervis [1] - Ještěři
jak tluste desky jsou dobre na terarko pro agamy ?? 18mm?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 14:29 Žena Loris [0] - Ještěři
nebylo by lepší dát na horní stěnu např. z půly síťku nebo něco podobného a z půlky právě tu OSB desku? Ty kolečka budou stačit? přijde mi to jednoduší, než tam vykružovat několik otvorů :)
jinak se ve stavebnictví vůbec neorientuju tak mě kdyžtak poučte :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 13:03 Muž halaly [25] - Ještěři
Zdravím.
Je to velmi jednoduché.
Přijdeš (doporučuji) do Hornbachu. Týpkovi, co tam řeže dáš papír s rozměry a že to chceš z OSB desky požadované tloušťky. Když tak mu dáš ještě svoje číslo a až to budeš mít nařezáno, tak ti zavolá (bo se stavíš za nějakou dobu). Mezi tím si zajdeš koupit zbytek. Potřebuješ něco, v čem ti bude jezdit sklo. To znamená koupit lišty. Prodávají se po metru (myslím) a druhou lištu musíš koupit hlubší (aby ti sklo nevypadávalo - šak oni ti poradí, když se zeptáš). Na sestavení desek potřebuješ vruty, takže koupíš ještě krabičku vrutů. Jestliže to chceš mít fakt pojištěné, doporučuji desky k sobě nalepit a pak našroubovat vruty.
Až budeš mít vše poskládané, doporučuji nalakovat vnitřek terária lodním lakem (značka je jedno) a nechat pořádně vyvětrat. Spáry uvnitř terária mázni taky silikonem.
Nezapomeň na pořádné větrání. Jestliže nemáš doma přímočarou pilu, kup tento nástavec vrtaky.heureka.cz/…/ (tento přesně ne, je dobré si do něj zainvestovat - my koupili dva tyto levné a hned bylo po nich). Do vyvrtaných děr pak jen nalepíš kruhové větrání.
BTW: Někde je tu návod na výrobu terária terarka.net/jesteri/clanek/47-stavba-teraria-pro-chameleony
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 08:44 Muž Jervis [1] - Ještěři – Stavime Terarium pro Vousatku
Ahojte lidi, pristi mesic mam v planu postavit terarium s OSB desek a chtel jsem se zeptat jestli se tyto desky k sobe lepi, nebo sesroubovavaji a taky jak je to s drazkama na sklo (jestli jsou vyfrezovany primo do desky, nebo jestli se tam dava takova plastova drazka a co za sklo se tam dava.

tohle jediny mi vrta hlavou, priste pridam fotodokumentaci a navod ( pro ty co by chteli taky stavet)


+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 213x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/841-stavime-terarium-pro-vousatku