Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

octomilky

 

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
octomilky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 20:56 Muž Hainý [0] - Ještěři
Musím se přidat,že řeším tentýž problém.. Dva dny nechám chov švábů bez povšimnutí a poté je to tedáá,děs běs.. :-/ Elegans,těmi lepivými destičkami máš na mysli co konkrétně? :-) Rád bych se těch potvůrek zbavil,tak se optám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2012 09:55 Žena Lucifer [22] - Ještěři
já tohle řešila tím, že jsem nechala pořádně rozmáčet lignocel a umístila do igelitové tašky na balkon (taška otevřená), a teprve s ním podestýlám, až je pořádně proschlej (třeba tak za dva tři týdny), problém s žádnými smutnicemi nemám :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 22:50 Žena Larisa [4] - JeštěřiRe: elegans1
je, ja se spletla, jo jo smutnice,máš pravdu. je to děs. kvůli nim jsem musela dát pryč i achatiny, strašně mi vadi ty larvy- štítim se toho hrozně moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 21:04 elegans1 Re: Larisa
To nejsou octomilky,ale smutnice.Taky s nimi mám celkem problém.Chce to udžovat hygienu a jejich počet se dá na únosnou míru snížit pomocí lepových destiček.Zlikvidovat je úplně asi snadné nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2012 20:22 Žena Larisa [4] - Ještěři – octomilky
Prosím, mám velký problém, už rok doma chovám argentinské šváby a ted před měsícem se mi nevím proč tam zabydlelo hejno octomilek, dřív jsem o nich ani nevěděla. problém je že se množí jak šílené a za chvíli se mi v lignocelu objevili larvy, hned jsem uděla nový a začala stěhovat šváby, jenže jsem je stěhovala pomoci vaječných krabiček, vždycky tam tlupa nalezla a ja je sklepala vedle do připraveného boxu, jenže ty ludry larvy se tam snad přilepili a par jich tam napadalo, ty co jsem zahlédla jsem zamozřejmě vytáhla,ale jak jsou v tom ranném stádiu, jsou průsvitné a nejsou vidět. ted v novém lignocelu je to ta samá písnička, nevím co dělat nechce se mi rušit celý chov. průběžně je vytahují jak zahlédu,ale larví období je cca 5-10 dní a pak je kukla,takže nemám šanci je vychytat dřív než z nich budou zase muchy a zase budou veselé klást. tone tone tone

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 75x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/909-octomilky