Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Kolaudace

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Kolaudace
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2015 10:25 Sanyo Re: Sanyo
A jeste jsem vymenil 40w zarovku za 25w byla tam moc velka teplota
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2015 10:22 Sanyo Re: cadaverous
Predtim tam byl koreny dva ten jeden jsem tam nechal agamka si ho dost oblibila a vetsinu dne prosedi prave na nem a to terarko musim vymenit driv nez jsem myslel no :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2015 08:53 Muž cadaverous [22] Re: Sanyo
Mno kořen tam sice pořád vidim, ale ta zářivka to celkem prosvětlila. Ale i tak to bude chtít časem jiné větší terárium. Tohle ale na chvilku vydrží... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2015 20:00 Sanyo Re: cadaverous
Fotka k příspěvku Dekuji za odpoved... hned v ten den jsem koupil zarivku a dal pryc koren. Uz jsem koupil i agamku a vypada ze se ji zatim dari :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 11:17 Muž cadaverous [22] Re: Sanyo
Asi bych vyhodil ten kořen co je uprostřed. Zbytečne zabírá místo a rozděluje terárium a odebírá světlo v levé části.
Dál bych dodal lineární zářivku pro osvětlení. A to co největší co se tam vejde. Tady platí čím víc světla, tím lépe.
Nějak nechápu, proč jste udělal hloupost s tím UVB kompaktem? Do takhle "velkého" terária výbojku strčíte jen těžko. Proto je tohle (kompakt Reptile UVB 150 25W) asi nejlepší volba. Pokud však nekoupíte ještě lepší 200 25W. Ale i 150 stačí. ;-)
To, že v budoucnu budete muset pořídit terárium větší píšete, tudíž také v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2015 10:47 Sanyo – Kolaudace teraria pro agamu vousatou
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den, po x letech jsem se rozhodl, ze zacnu opet s teraristikou a rozhodl jsem se prave pro agamu vousatou s kterou nemam zadnou zkusenost. Po mesici procitani ruznych for jsem si vybral zrovna tohle ktere mi prislo nejprehlednejsi a nejsympatictejsi. Rad bych si to schrnul a nechal si poradit od odborniku(zdravim pogonu,fajmena,landvira,hammerjou a spostu dalsich :) ) zda jsem na neco nezapomnel ci neudelal neco spatne.

Pred mesicem jsem si poridil prvni terarium ktere budu mit 3-4mesice nez agama trosku vyroste (60x40x35) udelal 3D pozadi a celkove zaridil. Vetrani je po cele delce nahore ve strope a dole pod dvirkami. Osvetleni a s tim bych asi potreboval poradit nejvic.... uz ted vim ze jsem udelal pitomost kdyz jsem zakoupil Reptile UVB 150 25W, ale na ty tri mesice to snad bude stacit.... dale tam mam halogenovou zarovku 40w na vytapeni (ted je tam 55-35C) coz je pri tomhle pocasi asi v poradku ze? No a asi budu muset poridit jeste nejakou zarovku na dosvetleni pokud jsem to pohopil vsechno spravne. (jsem na to levej nepoznam zarivku od zarovky :-D ) Jako podklad jsem pouzil pisek do detskych hrist a pridal do toho trosku antuky at to ma lepsi barvu.. Vlhkost od 20-40... No to je zatim asi vsechno predem dekuji za odpovedi

sanyorek.rajce.idnes.cz/…

jeste pridavam fotky teraria snad to bude fungovat kdyz by ne tak to nahraji jinam
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 18:01 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: pornking
Počkej reflektor tím myslíš

Toto : zarovky.inshop.cz/…

mimo to mám sylvanie odzkoušené jako nejkvalitnější osvětlení.



Ale co jsem četl tak by se k chamcum neměl dávat halogen je to pravda nebo zase nějaká kachna ?

Nesmysl ale zas je halogen a halogen .... samozřejmě že mu tam nemůžeš prdnout 500W halogen ale jinak já halogeny používám a to tyto :

www.terashop.cz/…




Přece jen máš recht ušetřilo by se tam opravdu dost místa navíc .. ;)

Taky si myslim ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.10.2012 17:24 pornking
Počkej reflektor tím myslíš bodovku jako www.gme.cz/…/ ? nebo něco jiného ? Přeci jen elektrika je pro mě velké neznámá tak se radší zeptám než abych měl doma 15 žárovek a všechny k prdu :-D Ale co jsem četl tak by se k chamcum neměl dávat halogen je to pravda nebo zase nějaká kachna ? Přece jen máš recht ušetřilo by se tam opravdu dost místa navíc .. ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 19:02 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: pornking
Udělej to tak jak ti to bude vyhovovat já jsem ti k tomu své napsal.Jen k té žárovce doplním - pokud ji narveš dovnitř tak ta žárovka i s objímkou bude mít minimálně 20-25 cm + 10cm aby se k ní nemohl dostat úplně...tak mu ubereš v teráriu nějakejch 30 cm + - ... 1x denně narosit stačí.Nevím co furt všichni mají s těma květináčema, pochop to že když narveš 75W žárovku do květináče tak že se ti bude přehřívat a za chvilku praskne a budeš ji furt měnit za novou. A na nějakou exo terra žárovku (neodymium :-D )za 100 kč se vyprdni nebo se s těma květináčema nedoplatíš. Kup nějakej kvalitní reflektor(dá se koupit max do 40kč) a máš vystaráno.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 15:22 pornking
Dobrá a 1x denně se rosej i mladý chamíci ? V knížce jsem právě četl že mláďata by se měly rosit častějc ....? A s tou výhřevnou žárovkou jsi mě docela zaskočil ... plánoval jsem že jí dám dovňitř protože celé terárko příjde zasadit do skříně a do té se mi nechce řezat :) já měl v plánu že mu dám výhřevnou žárovku dovnitř a udělám nebo koupím na ní nějaké keramické stínítko nebo květináč jak se dělá ... nebo to je špatně ?:) No a s tím substrátem nestačil by třeba čistý písek proprat ho savem pak vodou a jěště přepálit v troubě ? jedná se o čistě dekorativní záležitost něco na to dno bych prostě chtěl :) jinak moc děkuji za Vaše komenty už jsem myslel že se k tomu nikdo nevyjádří :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 12:32 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: pornking
Větrání ok,ale mohlo bejt větší.Jinak rozměry super.AD3 vyhoď víš jak to dopadlo posledně...nebudeš ji potřebovat ;-). Podávej reptivit to je vitamínovo-minerální směs svým složením nejlépe vhodná pro chameleony(2x týdně na hmyz) zbytek týdne Biomin H(Vápník)koupíš ho v lékárně. Světlo-výhřev dej mimo tera nad větrání a to reptiglo dej dovnitř terária.Rosit max. 1x denně !!! A substrát bych doporučil nedávat žádnej a už vůbec né lignocel, substrát se dává k zvířatům u kterých plní nějaký účel...písek tepelný vodič...nebo rašelina uchování vyšší vlhkosti v teráriu...ale to ty u jemenského chameleona který žije na vetvičkách a nepotřebuje vlhko vůbec nevyužiješ jakožto u polopouštního chameleona.Ještě bych pochopil substrát u gravidní samice, ale i to se dá obejít bez něj.Jinak další nežadoucí účinky podestýlky jsou : nepřesný výstřel chameleona na krmný hmyz a následné pozření substrátu v lepším případě končí zácpou a jako další věc bych dodal vznik nežadoucích breberek v substrátu s přílišnou vlhkostí či od stolice ponechané uvnitř a dále když je suchý(rašelina nebo lignocel) je celkem dost prašný...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.10.2012 06:49 Muž Sewer [151] - Ještěři
Rozměry, větrání i osvětlení je OK. Na vodu v misce se vybodni, chamík není pes, aby pil z misky :-D . Co se vody týče, stačí jednou denně porosit. Já rosím v podvečer. O Biominu H jsem v životě neslyšel, AD3 nepřidávám ... používám pouze NutriMix (to je jako Reptivite, ale není prý tolik kvalitní = Reptivite používej, prý je lepší).
Na dno je to v celku jedno, já mám smíchaný hrubý písek s lignocelem (kokosové vlákno).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2012 20:01 pornking – Koloudace
Fotka k příspěvku Zdravím, chtěl bych se Vás zeptat na názor na moje čerstvě upravené terárium. Chci si pořídit jednoho chameleoního chlapíka (jemeňáka). Terárko má rozměry: 100cm vysoké, 76cm široké a 40cm hluboké. Na rady místních kolegů jsem zvětšil větrání. Ve spodní části je pruh 74x5cm a nahoře je 76x21cm. Je to dostatečně velké?. Jako zdroj tepla použiji neodymovou žárovku 75w a jako zdroj uvb bude Repti Glo 10 UVB 26W. Zlikvidoval jsem automatický odkapávač a ten nahradím nějakou miniaturní keramickou miskou aby měl stálý přístup k vodě . Osazené bude dvěma fíkusy benjamín a asi 3 vodněnkami . Z článků zde jsem vyčetl že musím rozšířit svoji vitamínovou zásobui o Biomin H , zatím mám " pouze " Reptivite a osudovou Ad3 , používá se jěště něco ? A málem bych zapoměl na substrát u předchozího chamíka jsem měl rašelinu s pískem proteže každý si hájí něco jiného tak jsem šel do tohhle . A závěrečná otázka jak je to s rošením ? zatím mi přišlo co člověk to názor ale kde je pravda ?:) . ... a to je asi všechno a teď do mě rozzureny :)
 

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 178x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/915-kolaudace