Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Bazilisek zeleny

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Bazilisek zeleny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   30.01.2014 08:11 Muž Střelec [74] - JeštěřiRe: elegans1
Já to celkem chápu - je tu řada možností, jak to vzniká. 1) Důvěryhodnost značné části informací na netu je sporná. 2) S porevolučním postupným úpadkem vzdělání stále větší množství produktů našeho školství nerozumí složitějšímu psanému textu. 3) Může jít o nečekaně vzniklý nedostatek prostoru, který je třeba rychle vyřešit i za cenu nějakého pochybného kompromisu.

Známá kdysi ze dne na den přišla k chamíkovi a až s ještěrem v krabici zjišťovala, co s ním. Druhá varianta byla popelnice - jistá pražská škola zrušila teraristický kroužek stylem "zítra to tu nebude". Že jde o živá zvířata, "zodpovědného" činovníka nezajímalo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.01.2014 15:32 elegans1 Re: Eva
Odkud asi tak pochází horsfieldka a odkud bazilišek?Že by podmínky třeba v Uzbekistánu byly stejné nebo aspoň podobné jako třeba v Panamě?
Nechápu,jak někdo může sedět u internetu a zeptat se na takovou blbost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 14:36 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Eva
NE.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2014 09:31 Eva – želvy a bazilišek
Dobrý den, mám dotaz. Mohou žít suchozemské želvy ( stepní ) 1 rok staré, mám dvě malé, s baziliškem v jednom vysokém teráriu?
Děkuji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.04.2013 22:28 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: adéla
Cvrčky a další krmný hmyz vpouštěj dle potřeby klidně denně, oválené v mineráliích a vitamínech dle momentální potřeby. Podle věku ještěrek tak dvakrát až jednou do měsíce... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2013 17:25 adéla Re: fajfmen
Ahoj moc díky za info strašně se mi ulevilo mám to teprve krátce a nerada bych o něj přišla a je to bazilišek dáváme cvrcky banánové ... Většinou 3 -4 denně + má v teráriu puštěné i menší cvrcky myslím domácí ... bych se chtěla zeptat jak s tema vitaminama jestli co 2 den na 1 cvrčka ??

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2013 23:11 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: adelka
Barvoměnu si ještěři řídí dle vlastního uvážení a nálady. To je naprosto v pořádku, tmavší pigmentace přitom znamená větší potřebu se rychle vyhřát ;-)
Krmíš-li lega rostlinkami z přírody, vitamíny radši šetři. V lupenech a květech jsou už obsaženy, předávkování jimi může snadno přivodit ošklivé zdravotní problémy. Vápník ale přidávej kdykoli, jeho případnou přemíru ještěři vyloučí snadno :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.04.2013 18:28 adelka – bazilišek zelený
Dobrý den chtěla bych se zeptat .. Máme osminesicniho baziliska a má v terarku velký bazének ve kterém se rád rochni ale když pak vyleze pod svítilo zdraví se úplně do hněda ... Je to normální ??? ještě bych se chtěla zeptat jak často cvrcky posipavat vitaminama jestli každý den nebo třeba jen obden .. Díky za odpověď .. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 21:25 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: silva
Mohutné, odolné proti lození, se stejnými potřebami na vlhkost apod. Monstera by byla ideální :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2013 15:59 silva – rostliny
Dobry den chtela bych se zeptat jake zive rostliny se hodi dat do teraria pro bazilisky diky ... :)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 23:23 David Ruhswurm Re: Pogona
škoda protože agama aleguan maji upně perfektni vztah. Dokonce na sobě i občas spi:) děkuji ale za odpověď :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 17:43 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: David Ruhswurm
Budou ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2013 13:09 David Ruhswurm – Bazilišek zelený
Dobrý chtel bych se zeptat mam terarium o rozměrech 2,5 x 2 x 1,6 do trojuhelniku 2,5 ma předni stena bočni 2 a vyška je 1,6 m mam v něm leguana zeleneho a agamu kočičinskou mužu k nim pridat i baziliška? prostoru tam je hodně ale nebudou si vadit ? Děkuji David R
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2012 22:04 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
Bazilišci jsou lekaví, to je fakt, tam bych pokusy o ochočení a následné braní ven raději neriskoval.
Více méně to platí o veškerých pralesních ještěrech, oproti nim jsou ale ti polopouštní z nějakého (mě neznámého) důvodu naopak naprosto v pohodě. A vousatky mezi nimi vedou, ty jsou doslova ochočené od přírody :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:48 Daniel
to je super taky bych rad mel nejakou jesterku jako mazlicka kdyz vidim jak tam mas fotky na prochazce atd,ale s baziliskama me to nevyjde,ale zase je hrozne rad pozoruji jsou super :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:43 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
To si takhle asi před třemi lety vylezl čukvala Bublísek z terka a potkal se na koberci s vousáčem Rudolfem. Hned si padli do oka, Bublís se nastěhoval k P. vitticeps a krátce po něm i jeho samička. A od té doby jedni bez druhých nedají ani ránu! :-D

Víc očí víc vidí, vzájemně jsou nerozluční a krom toho si v ničem nekonkurují (navíc žijí, navzdory odlišným kontinentům původu, ve velice podobném prostředí)... Ten vztah si vytvořili sami a já ho jenom respektuji ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:28 Daniel
a jak je to mozny ze se snesou? vim urcite ze kdybych dal k bazikum jiny druh tak si myslim ze by se nesnesli ale rad bych mel vic druhu spolu ale to je jen sen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 20:03 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
To je čukvala z pouště Sonora (poblíž hranice s Mexikem). Fakt vypadá jako tlusté mládě varana a lidé si ho s ním často pletou, je to ale leguán. Samičky jsou býložravé, samečkové občas loví hmyz (náš Bublís ho krade větším vousatkám přímo z tlamy - i přes menší vzrůst je silnější a inteligentnější, takže si vousatky od něj nechají poroučet :-D ), obvykle jen ale jako doping v období páření :-)
Bližší info o nich je tady v atlasu: Sauromalus obesus, čukvala zavalitá :-)

Protože se mi ještěrky mohou prohánět libovolně po pokoji, terka mají otevřená, nastěhoval se mi tenhle čukvala už před lety do terka vousatek a s dominantním samcem Rudolfem se okamžitě zkamarádil. Od té doby žijí oba druhy pospolu a vůbec nijak jim do toho nekecám X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 19:50 Daniel
ted koukam na videa to mas s vousatkama v jednom terarku i varana ? nebo co to je?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 19:46 Daniel
:-) tak to je bezva ze ji mas takle vytrenovanou jinak dekuji za nabidku ale sam urcite vis kolik stoji provoz terarka a dve uz by byla moc,navic by se me dve uz nevesli do bytu a co se tyka starani se o terarka tak mam problem spis jen s kytkama ktery obcas umiraj ale jinak to jen parkrat za den poradne orosis a je to :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 19:41 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
Vitticeps má zrovna k odprodeji mrňouse Chlamydosaurus kingii, límcovek, kdybys nějakou chtěl.
Bazilišci (snad ještě víc než kočinčiny) jsou samozřejmě plašani (a pralesní terko je těžší udržet než polopouštní, se kterým nemáš vpodstatě žádné starosti), proto jsem dal osobně přednost pohodovým vousatkám. Takovou posadíš na rameno a ona i na výletě do ZOO vzdálené 80 km anebo na chatu jen v poklidu pozoruje cvrkot kolem... Absolutní pohoda. Mrkni na Alici z mé prezentace a uvidíš :-D

Mmch. jaktože měla ta límcovka málo vápníku a tak?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 19:27 Daniel
nj ale me se bohuzel stalo ze me umrela agamka limcova protoze mela malo vpniku a vubec jsem nespozoroval zadne zmeny az jsem jednou prisel domu a ona tam chudinka lezela v krecich a nemohla se hybat proto to uz nechci zazit a delam vse pro to aby se meli dobre a nc jim nechybelo,jinak bazilisci jsou celkove hrozne stresoviti tvorove a vubec netusim jak si je mam ochocit u te agamky to bylo o dost lehci ale tady jim jen dam bliz k telu pinzetu s cvrckem tak zdrhaj jak blazen
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 19:16 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
S obalenými cvrčky si nelam hlavu, v přírodě takových taky mnoho nepobíhá ;-)
S otchytem natvrdo ale opatrně, lepší je si zvířata pozvolna naklonit. S citem a veleopatrně ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2012 18:23 Daniel
mockrat dekuji za vycerpavajici odpoved,opravdu to bylo asi protahovani nebo neco protoze to dela malokdy ,jinak mam i problem momentalne s potravou kdyz obalim cvrcky tak po chvilce v terarku uz na sobe nemaj nic a nemel jsem prehled co a kolik snedli tak me bylo doporuceno at je dam do mysticky ta veci si je bere normalne ale ta mensi me prijde ze je nevidi a to je skoro u nich,jinak ochoceny je nemam hrozne se bojej a kdyz je vezmu tak jedine natvrdo odchytit jinak by se nenechali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.11.2012 18:00 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
Otevřená tlamka většinou znamená, že se ještěr ochlazuje (stejně jako když pes vyplazuje jazyk). Pokud to ale ten druhý nedělá a u tohoto je to spojeno s nějakými pohyby navíc, raději mu prohlédni tlamičku a jícen (pokud je uvyklý na braní do ruky nebude to problém a nezmění přitom obratem své chování).
O uvíznuvší cizorodý předmět (např. tvrdší kousek potravy) asi nepůjde, to by se jej jistě snažil odstranit mechanicky packami a otíráním o okolní předměty, mohl si ale čelist o něco poranit. Opatrně mu vnitřek tlamičky prohlédni, zda tam někde nebude zánět. U libovolné agamy by to mohlo být i od zubu, leguánovití ale naštěstí tenhle problém nemají, jim se zuby průběžně vyměňují po celý život, takže by případný problém mohl vzniknout poraněním sliznice při příjmu potravy a druhotnou infekcí (v relativně vlhkém terku se to může snadno stát).

Nejspíš sice o nic nejde a zvíře si jen protahuje čelisti (třeba jen po nějakém triviálním ťuknutí do citlivého místa rozhýbává ztuhlé vazy), je ale dobře že si všeho všímáš a hned se na možné problémy informuješ. Určitě ho dál pozoruj. Mj. by mohlo jít i o příznak nachlazení, není ale třeba hned malovat čerta na zeď. Teprve kdyby se nezvyklé chování stupňovalo, dones jej na veterinu k pořádnému vyšetření :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2012 17:21 Daniel
mam dotaz co to znamena kdyz jeden bazik ma docela casto otevrenou pusu a hybe s ni lehounce nahoru a dolu(spodni celisti) a ta druha to vubec nedela ..nechybi ji neco?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 22:08 Daniel
aha dekuji :-))))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 21:53 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Daniel
Asi to bude fakt chtít tu trpělivost. Občas dokonce i naprosto "typický dospělý samec" zničehonic snese vajíčka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2012 18:30 Daniel
je nejaky figl jak v mladi poznam zda jde o samicku nebo samecka(treba podle barvy) nebo musim opravdu pockat ten rok a sledovat jestli mu neroste ten vejir?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2012 19:36 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Daniel
V první řadě je nutné bazilišky oddělit, je naprosto normální, že ten větší utlačuje toho menšího. Pokud je neoddělíš, pak se s tím menším pomalu rozluč,...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2012 19:26 Daniel
mam obrovskou prosbu ted jsem zjistil ze ten veci bazilisek sezere vzdy vsechny obalene cvrcky ve vitamineech a na tu mensi nezbyde protoze ta mala je nechce jen ji cvrcky kdyz jsou bez vitaminu a ted jsem si vsiml ze se ji zacina lehce klepat prsty na nozicce a myslim ze to je z nedostatku vapniku a timto vas zadam jak ji mam co nejrychleji pomoct mam v lekarne koupit cisty vapnik a zkusit v nem obalit cvrcka?nebo jak to mam resit .nechci aby se ji neco stalo.

Dekuji za odpovedi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2012 19:12 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: HammerJoe
Jenže v přírodě si na úplně stejné lokalitě ranec tvorů najde na pár metrech to správné prostředí co v tu chvíli potřebují. Želva bahenního typu proto může prosperovat vedle suchomilného ještěra ze štěrkoviště, ačkoli oba žijí jen pár desítek metrů od sebe. Želva má pro UV celkem neprostupný krunýř a tak výhřev řeší roztaženýma zadníma nohama s jemňoučkou prostupnou pokožkou (nadto se kdykoli může ponořit), zatímco ještěr nadbytek téhož svou celoplošně tlustou kůží odstíní.
Klidně můžeš vytvořit stejné základní podmínky pro blavora i hermanku, v přírodě se běžně potkávají, jen jde o ty detaily ve výběru míst. To už jde v terárku hůř, na stranu druhou to ale některým chovatelům umožňuje kombinovat druhy z různě náročných prostředí... pokud si je nastudují do detailu a tak volba není náhodná...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2012 16:23 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: HammerJoe
Např. T.hermanii kupodivu ne, to pogony jsou mnohem "náročnější".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2012 16:07 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: fajfmen
Já sice želvy nedělám, ale myslím si že toho uvb snesou mnohem více než kdejakej ještěr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 20:34 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: HammerJoe
Pokud zvířata obývají stejnou bioniku, vychází ze společného základu. Vše ostatní je už "jen" druhově specifická omáčka. Ještěra s želvou (ze stejné lokality) proto v základním měřítku klidně srovnávat můžeš ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 19:44 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Pogona
sám roky používám u hermanek Solar Glo 160W a já ji mám 20cm nad substrátem a želvy si pod ní lebedí až až

To jo Tome tomu věřím jenže to jsou želvy a to bych řekl že v tomhle směru nelze srovnávat s ještěry...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 19:34 benqaf
hrubé je schválně lépe se jim leze a i to lépe vypadá
rozměry jsou opravdu takové jako jsem psal možná to dělá ta fotka,ale lhát v tomhle by mě stejně k ničemu nebylo
jj dobře nechám je být,jinak vypadají v pořádku,mají krásnou barvu a nevidím nějaké špatné zakřivení nebo něco a už kadili
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 19:29 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: HammerJoe
Se vším co píšeš můžu akorát souhlasit a podepsat se pod to :o)

Jen k tomu osvětlení, sám roky používám u hermanek Solar Glo 160W v teráriu 130-55-55cm, kdy 130 je šířka terária, výrobce udává použití nad pouštní zvířata z výšky jednoho metru :-D já ji mám 20cm nad substrátem a želvy si pod ní lebedí až až ( mám želvy staré 20 let i 3 měsíce ) ;-)

Takže proč takové UVB nepoužít ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 19:14 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: benqaf
od lampy to maj 50-20cm (můžou si vylézt po stromě)

Tak na těch 20 cm bych si dával pozor ať je neuškvaříš tyto lampy se ne nadarmo doporučují používat ze vzdálenosti min 50cm a kor pro bazilišky...to nejsou trnorepové...



ano mam 1.1
sice jsem si je kupoval jako páreček,ale pak jsem se dočetl,že se to pozná až na jednom roce

Taky si myslim že to ve čtyřech měsících nebude až tak moc jasný.

a s tím žraním jsem právě četl,že se mají rozkrmit tak jsem to zkusil...

To zas asi radil nějakej chytrák co má doma křečka a utrápenýho gekončíka.

terarium je v120 x s100 x h73

To pozadí je celkem dost hrubé už od pohledu si myslim že to má sotva 80 na šířku a 60 do hloubky...

a ještě dotázek kolikrát jim mám podávat ten biomin h?

Tak 3x do týdne obalit hmyz.

Nech je v klidu snad se rozežerou,pokud tam maj správnou vlhkost a teploty tak je to jen o tom aby jsi je nestresoval násilným krmením a nevšímal jsi jich.To že ještěr nežere tejden absolutně nic neznamená!
Ještě se zeptam jak vypadaj bazilišci, jsou od pohledu zdravý ? A kadili od té doby co je máš doma?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 18:15 benqaf
vím že když vyrostou budou od 60-80m ale všude kde jsem psal mi bylo odpovězeno,že jsou to minimální rozměry,ale že to bude ok ...no nic aspoň vím,že prostě za čas to budu muset zvečit
jinak sice jsem si je kupoval jako páreček,ale pak jsem se dočetl,že se to pozná až na jednom roce,tak jsem zvědavý co se z toho vyklube
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.10.2012 17:47 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: benqaf
benqaf napsal: furt po sobě lezou


hlavně samici to musí být příjemné - oni za to nejsou rádi, jak se mylně domníváš, když se jeden nad míru věnuje druhému je to pro něj stres a s tím spojené problémy. Vhodnější by byla skupina 1.2, 1.3 a víc - navíc toto terárium jim v dospělosti bude doooost malé,..... vzhledem k tomu, že jde o pár hmm


Co se týče terária, je super, osobně bych v něm ale viděl např. jednu kočičínku, ta by se v něm narozdíl od bazilišků měla jako v ráji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 15:59 benqaf
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 15:55 benqaf
Fotka k příspěvku Terárko
bazikům je údajně kolem 4 měsíců
a ještě dotázek kolikrát jim mám podávat ten biomin h?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 15:53 benqaf
Fotka k příspěvku terarium je v120 x s100 x h73
vitamíny dávám nutri mix rep
od lampy to maj 50-20cm (můžou si vylézt po stromě)
ano mam 1.1 a jsou spolu rádi furt po sobě lezou a i spolu usínají
a s tím žraním jsem právě četl,že se mají rozkrmit tak jsem to zkusil...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 12:25 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: benqaf
To že nežerou může být způsobeno spoustou faktorů, ale těžko soudit když nevidíme bazilišky ani terárium a podmínky jaké v něm panují,přidej fotky,rozměry terária.Jak jsou stará zvířata/velikost.Může to být způsobeno novým prostředím,nebo nevyhovujícími podmínkami či nemocí zvířat ...

vůbec do nich nemůžu dostat žádnou zeleninu(pampelišku,mrkev,salát)a bojím se aby nebyli nemocný.

To že nežerou rostlinou potravu to nic neznamená to nemusí taky jíst vůbec.Záleží jak jsou zvzklí,ale kvůli toho ještě nemusí být nemocní.

Druhá věc že mě nechtějí žrát skořápku od vajíček kvůli vápníku

Proč by je taky žrát měli? Nemusí je žrát nikdy.


a ve vitamínech co jim dávám toho je hodně málo a nevím si s tím rady

A jakou vitaminovo-minerální směs jim podáváš? Pokud si myslíš že mají nedostatek vápníku tak potom jim podávej čistej vápník (biomin H).

potom ještě je zvláštní,že jeden bazik se furt ohřívá a druhý je schovaný na zemi za stromečkem

A máš pár 1.1 ? To nemusí znamenat nic nebo je ve stresu s toho druhého baziliška nebo z nového prostředí...

Jinak abych dodal mám je týden a ještě jsem je neviděl žrát

To že jsi je neviděl žrát ještě neznamená že nežrali.

tak jsem je rači nakrmil pinzetou(jak ze strachu otevřeli hubičky,tak jsem jim tam dal cvrčka a snědli ho)

No a to je přesně to proč třeba už taky nebudou žrát vůbec, chodíš je otravovat a cpát jim žrádlo do tlamy. To už nedělej !!!

nerad bych o ně přišel a chci pro ně jen to nejlepší

Tak je nechej v klidu a nestresuj je .

mám tam UV70W Flood Solar Raptor

Jak vysoké je terárium? Jak daleko je lampa od zvířat?

za jakou dobu by se měla měnit

Po roce při 12 hodinovém denním svícení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 11:58 benqaf
A ještě mám jeden dotázek, mám tam UV70W Flood Solar Raptor a za jakou dobu by se měla měnit jake máte zkušenosti .Děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2012 11:45 benqaf – Bazilisek zeleny
Dobrý den,
mám tu problém,splnil jsem si sen a pořídil bazilišky zelené,ale vůbec do nich nemůžu dostat žádnou zeleninu(pampelišku,mrkev,salát)a bojím se aby nebyli nemocný.
Druhá věc že mě nechtějí žrát skořápku od vajíček kvůli vápníku a ve vitamínech co jim dávám toho je hodně málo a nevím si s tím rady a potom ještě je zvláštní,že jeden bazik se furt ohřívá a druhý je schovaný na zemi za stromečkem.Nevíte čím to je? Pod žárovkou mají 36stupňů a ve spodní části mají kolem 25ti.Jinak abych dodal mám je týden a ještě jsem je neviděl žrát tak jsem je rači nakrmil pinzetou(jak ze strachu otevřeli hubičky,tak jsem jim tam dal cvrčka a snědli ho).Je to důvod toho že si tepreve zvykaj? nerad bych o ně přišel a chci pro ně jen to nejlepší.
Předem děkuji za rady
Reklama

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 433x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/917-bazilisek-zeleny