Agama vousata- rada
Ahoj, rozhodně vyhledej veterináře. Příčin může být celá řada od poměrně triviálních až po závažné, bez důkladného vyšetření se to neobejde.
Jestli je agamka sameček, hned z kraje mě napadá papilomatóza, ale to je fakt jen střílení od boku a ber to s rezervou, podle fotky by diagnózu určil leda prorok.
0 03.05.2014 12:27 Katka – Hrudka na zádech
Dobrý den všem. Koupila jsem si již dospělou Agamu a má na zádech zřejmě bolaví osten, po měsíci mu hrudka (vis foto ) vypadla a rána se opět vyplnila. Prosím o radu. Mám jet rovnou k zvěrolékaři, nebo s tím máte někdo zkušenost.
Moc děkuji za případnou odpověď.Katka
Mnohokrát děkuji, nakonec jsem to pořešil nadrcenou cihlou (taky přepálená hlína), akorát byla celkem sranda dostat z ní ostřejší kousky křemene apod., ale zase to pozadí nebude tak jemný, nějaká ta drsnost jistě není na škodu.
Nad antukou v teráriu jsem nikdy nepřemýšlel, nicméně pokud vím, nijak škodlivá, jedovatá není, takže bych se jí nebál.
Já mám v tera 90*50*45 cm (pouze provizorním), Kompaktní žárovku REPTILE UVB 150 2 W.
Tak jsem nic neponechal náhodě a UVB bez dalšího váhání pořídil. A mohu ještě dotaz? :Mám v plánu pořídit si k novému samečkovi dvě samice, dle veškerých návodů na netu jsem vyrobil tera z OSB a sám si udělal 3D pozadí, ale teď mám dilema s barvou pozadí. Líbilo by se mi něco v barvě antuky, ale nejsem si jist, no, abych agamám neuškodil, co myslíš dala by se antuka použít??? Tera je jinak o velikosti 150*70*70 cm.
A nebude lepší si ji pořídit za měsíc až budeš mít UVB. Pokud je to mládě, které chovatel neměl měsíc po UVBéčkem, ty k tomu přidáš další měsíc, můžeš mu tím zajistit nevratné problémy,.....
Neznám však podmínky předchozího chovu, stáří mláďat apod.,......
Ahoj lidi, pořizuji si Agamu vousatou celkem na rychlo od chovatele, rádoby chovatele a chtěl bych se optat (z finančních důvodů) jestli neutrpí nějakou újmu, když bude tak cca jedem měsíc bez UVB. Za odpovědi předem děkuji.
Satčí si projít diskuzi, je zbytečné psát znovu to, co bylo stokrát napsáno.
0 08.12.2012 20:30 Vé – Agama vousata- rada
Ahojte
Prosím Vás jakou by jste mi doporučili UVB zářivku a minerály pro agamu vousatou ? Hledám něco pro inspiraci a něco osvědčeného z vaši chovů
Děkuju
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 184x