Přihlásit se TERARKA.NET »

Vybavení terária pro agamu vousatou

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Vybavení terária pro agamu vousatou
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Cosmogagy Re: helena
Pro začátek bych mrknul na Pogonovy články zde na serveru, a pak se klidně ještě dovzdělal jinde - existují knihy (např edice Robimaus), a na netu je také spousta informací volně dostupných a jednoduše dohledatelných.
terarka.net/jesteri/clanek/33-agama-vousata-zarizujeme-terarium
terarka.net/jesteri/clanek/34-agama-vousata-spravna-zivotosprava
terarka.net/jesteri/clanek/36-agama-vousata-jak-kde-a-u-koho-spravne-koupit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - helena – prosím o radu
Prosím poraďte my co vše potřebuji abych si mohla pořídit agamu.Syn po ní touží děkuji moc Helena
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Tony
Tak hlavně nic neuspěchej a ať se Ti zadaří;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tony
tak to vypada, ze stejne prijde na radu terarium z OSB desek. protoze nez predelat akvarium na terárium, tak si myslim, ze uz bude lepsi udelat to terarium nove.kazdopadne diky za rady. agama už to u mě vyhrála na plné čáře.takže o vikendu se pouštím do stavby terárka.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mango Re: elegans1
elegans1 napsal: Jedním z významných predátorů agam v přírodě budou hadi.Takže agama zvyklá na predátory zvrchu,moc dlouho v přírodě nepožije.

To je možné, agamy nechovám, nemám zkušenost.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: Mango
Jedním z významných predátorů agam v přírodě budou hadi.Takže agama zvyklá na predátory zvrchu,moc dlouho v přírodě nepožije.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Pogona Re: Tony
Jelikož vzduch necirkuluje, bude se ti přehřívat, tím pádem vypínat a za pár dní, možná týdnů bude po ní, takže bych ji tam nedával. O chovu v akváriích si myslím své, není to zrovna ideální řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mango
Co se týče přístupu z vrchní strany, je to trochu nepraktičtější, než přístup z vrchu, ale dá se s tím v pohodě pracovat a zvířata taky nevypadají, že by měla problém. Jen je dobré zvíře pomalu zvykat a ze začátku opatrně otvírat, jsou zvyklá na predátory z vrchu...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Verčák Re: Tony
tak na tohle ti bude nejspíš odpovězeno že to není terárium ;-) ale větrání zvrchu nestačí, nedochází tak k cirkulaci vzduchu. (si myslím já) a přístup by dle mne měl být z boku né zvrchu :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TonyRe: Pogona
dobré odvětrávaní.to je otázka.je to klasické akvárium. ze stran není žádná díra.se shora je 2/3 otevřené, respektive je tam větrací mřížka.můžu použít tu SolarGlo 125W??
Reklama
Pokud máš dobré odvětrání, dej tam SolarGlo 125W ( používám v teráriích 120-55-55 a víc ), dosviť klasickou tubicí a hotovo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TonyRe: Verčák
120x50x50
Do jak velkého terárka? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TonyRe: Pogona
ja se snažím dopídit tomu správnému osvětlení. můžete mi prosím doporučit nějakou kombinaci?chtěl bych vybojku 100w a co k tomu?staci usporka?
Učinnost těhle zářivek je na cca 5- 10cm a ještě k tomu mizerná, výrobce sice uvádí asi 50cm, ale to totální nesmysl. Na 20cm, je záření UVB nulové, to jí tam dej rovnou obyč úsporku.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - TonyRe: Verčák
to stačí jsem psal v uvozovkách ;-) proč blbost reptil glo v 2 metrovem terarku?kdyz ji dam cca 20 cm od zeme, pobliz vyhrivacimu misto (40-60wattu zarovka) tak muze byt terarium velke jak chce ne?o teraristice moc nevim, tak se ptam.ja spis fušuju do rybicek ;-) chtěl jsem si pořídit chameleona jemenského, ale ted cim dal vic premyslim o agamě vousaté.
stačit jí to bude, ale to přece neznamená že nemůže mít něco lepšího ;-) a taky dost záleží v jak velkém terárku, nacpat například do dvoumetrového terárka jenom reptiglo je zbytečná blbost ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Tony
já mě l za to, že agamě "stačí" reptil glo 10 20 wattů a pak 40wattová žárovka. s tím, že v pěkných jarních a letních měsících bude mít možnost slunění. je to tak nebo ne?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: elegans1
Máš svůj názor a já Ti ho neberu, jak jsem již psal, nikomu nic nenutím a ať si každej dává jaký vitamíny chce, jen jsem toho názoru, že Nutrimix zastane lepší(minimálně stejnou) funkci jak Nekton a stojí pár korun. Nemá cenu se s tebou dohadovat, od toho tady nejsem;-) Co se týče UVB, nevšiml jsem si, že má výbojku, proto jsem se ptal... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: Landvir
Dotyčná uvede mám solar raptor a ty se jí zeptáš jaký má zdroj UV.Tak nevím.
Na nekton reaguješ,jako by to byl shit největší.Je drahý,no a co?V Německu ho používají všichni,chovatelé pogon nevyjímaje.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: elegans1
Nevím co máš za problém,ale nic jí s UVB nevyčítám, už vůbec jsem se nezmiňoval o ReptiGlo,pouze se ptám. Prvně si přečti co jsem napsal a pak se vyjadřuj ;-) Já jsem jí vytkl topný kámen,jako věc u agam k ničemu a taky zbytečně předražené vitamíny.Nic jí nezakazuji,pouze doporučuji co vím,tak klídek kolego. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - elegans1Re: Landvir
Co máš pořád s tím UV?Agamy se chovaly úspěšně v dobách,kdy žádné zdroje UV nebyly a šlo to.Ke všemu dotyčná používá kvalitní zdroj UV,ne neustále doporučované reptiglo.
Nekton-MSA je špičkový přípravek,nechápu,co proti němu máš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir Re: Matewoo
Nechápu jak můžeš vůbec napsat všechno OK?? :-O coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Landvir
Ahoj Nanie, nechci Tě v první řadě hned odradit ale vyhoď topný kámen, ten se v žádném případě agamám nedává, stačí obyčejná žárovka jako zdroj tepla. Přidej sem fotky terárka, jak Ti můžem radit, když ani nevíme jak terárko vypadá a co v něm máš....? Co máš jako zdroj UVB? To je první věc, ktará je potřeba a né topný kámen. Co se týče krmení, ty krmíš jen jednou týdně červama??? Je potřeba dávat také cvrčky obalované v Nutrimixu. S prominutím se vyser na jekékoliv vitamíny (NEKTON-MSA a podobně) a krmení obaluj v obyčejném Nutrimixu pro nosnice(koupíš ho všude za cca 40 Kč). Nic jiného není potřeba....
A nechápu jak si můžeš koupit agamku a až potom řešit takovéto věci??? Ale neber to ve zlým ;-) Vždycky se dá vše napravit, když už není pozdě. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Matewoo Re: Nanie
Vsechno ok, ale hodila by se fotka k zhodnoceni toho, jak mas v terarku vetve, pripadne nejako skalku. A etrani jak je delany...proste to chce foto, ale.jinak to co si zstim napsala je de, jen nekrm furt cervama , ale hazej mu i cvrcky a obcas zkus nejakou zeleninu....promin za nejaky chyby, pisu z mobilu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nanie – Vybavení terária pro agamu vousatou
Dobrý večer,
Pořídila jsem si agamu vousatou a snažila jsem se co nejlépe zařídit terárium s rozměry 90x45x60.
Chtěla bych od zkušenějších chovatelů poradit ´´co a jak´´ na základě dosavadního vybavení,krmení atd.
V teráriu mám topný kámen,který zapínám na hodinu denně. Nad kamenem zavěšenou výbojku 100W Solar Raptor.
Nahoře, v krytu na kompakty, mám 2 úsporky.
1x týdně dávám agamě červi,které obaluji ve vitamínu NEKTON-MSA.
V mističce má agama volně dostupný vápník BONE AID.
Doufám,že jsem uvedla všechny důležité věci.
Doporučili by jste něco dalšího nebo něco udělat úplně jinak?
Děkuji za jakoukoli odpověď! :-)

+ Přidat reakci

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 241x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/975-vybaveni-teraria-pro-agamu-vousatou