Jak najit schovanou pogonu ?
Asi další typ kde případně hledat
A??
0 15.09.2016 19:56 jan – stráta agamy
agamka nám utekla na záclonu.měla asi 14cm.
Gratuluji
opravdu doufame, ze brzy nebo pozdeji vyleze sama
Pak není co řešit - dříve či později se ještěrka objeví sama (blbnout s přesuny nábytku je vážně pitomost)
0 16.01.2013 21:19 PavelPavel – utekar
Me zmizla v kuchyni 32 cm agama.Kocka sice cumela divne,ale neverim,ze by ji snedla beze zbytku.Gauc jsem obratil vzhuru nahoma a jinam nez pod lednici nemohla jit.Dokonce jsem gauc rozlozil a zkontroloval uloznej prostor,nic.Za pul hodky jdu do kuchyne a stala u gauce,kde byla a jak vylezla doted netusim.
ano ma pripravenou lampicku s kamanem a salatem, pochybuju ze by si uprostred spanku jen tak vstala a odesla do jine mistnosti, takze musi byt stale u nas, ale netusim kde, vsechen nabytek byl prestehovan... jedine, ze by nam vlezla nekudy do skrine...
Já měl na to kdysi fígl (než jsem akceptoval myšlenku, že svým potřebám rozumí ta zvířata lépe nežli já): menší otevřené terko v koutu na podlaze, se zapnutým topným kamenem, výhřevnou žárovkou, miskou vody a druhou miskou s krmením. Jako lákadlo to fungovalo dokonale - kdykoli jsem vstoupil do místnosti, viděl jsem ještěra bleskově vypálit odtamtud za nejbližší skříň
Ale najedl se a vyhřál
. Až když ho pobyt "na divoko" přestal bavit, napochodoval si ke mě sám
uz jsme otocili uplne jednu mistnost, vubec netusim co delat, zapnuli jsme teplicko tam kde jsme ji videli naposledy a budeme doufat
je ji skoro rok ale 39cm urcite nema, my mame totiz dve pogony..
Pokud je malinká, bude to problém. Pokud je vzrostlá, neřeš to. Pokud tedy neměla čerstvě napucnuté bříško. Ona se totiž asi někde za skříní pokusila zazimovat
U mě už je to pomalu normální - ještěrka (anebo želva) si prostě někam odpochoduje, zaleze na místo s relativně stabilní hybernační teplotou a tam si dá šlofíka. Za dva tři měsíce vyleze, vyhřeje se pod topením anebo rovnou zamíří k terku, a pak začne loudit krmení... Převracet byt vzhůru nohama fakt nemusíš
Hele, my máme kocourů celou bandu (plus dva docela velké psy) a agamy (i čukvaly a želvy) se mezi nimi volně prohánějí celá leta bez nejmenších problémů
agame je asi pul roku, kocku tu nechovame, ale nekdo ji pustil do baraku... :(
Pokud máte doma kočku a gama byla mladá, pak je s největší pravděpodobností u kočky v žaludku,... a je víc než nezodpovědné v domácnosti s kočkou nechat pobíhat agamu,....
je mozne, ze utekla do jine mistnosti, ale mame strach, ze ji sezrala kocka, nebo ze kdyz si nekam zalezla do chladu tak aby nezimovala.... :(((
Ahoj, stala se mi takova nemila vec, vcera vecer jsme pustily probehnout po pokoji agamu, nekam se zabehla a uz ji nemuzeme najit, obratili jsme pokoj vzhuru nohama ale marne, nevite jak malou pogonu vylakat ven ? nebo nekdy vyleze sama ? za potravou nebo kvuli jinym potrebam ??4
diky moc za kazdou radu.... :(
Přidat reakci
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 267x