zle priklady chovu korytnacky
ano, u mna su, uvidím či ešte njeaké nárasty začnú robiť... verím im.
Ak o nich bude dobre postarane tak samozrejme. Su momentalne u teba? Cez vikend pridam nejake foto nasich koriek na porovnanie ako na tom boli ked sme ich doniesli a ako santia teraz
.
Ano, ale aj tak ešte môžu mať radosť zo života...
Chudery korky
. Majitelovi po palcoch najlepsie kladivom a dozivotny zakaz chovu akehokolvek zvieratka. Nase dva korky Nemo a Viki, ktorych sme sa ujali boli na tom tiez zle, ale toto je uz vela a navyse nezvratne.
ja to beriem tak ako záchranu toho jedinca, nie druhu
aj keby sa mi podarilo niečo odchovať, kedže už mám toho samca, z troch elegansiek sa mi len dve zdajú byť také kvalitné, tá tretia je tá divná, s tým obitým pancierom a zčernaným červeným prúžkom.
Nezachráníš. Svému druhu už je geneticky k ničemu.
A teď si představ všechny ty z hlediska reprodukce (v rámci JEJICH druhů) prvotřídní rybičky, raky, kraby, krevety, mlže, plže a kdovíco ještě, co dáš dnes a denně na sežračku. Zbůhdarma .
Nadšenci přes pidiakva na partnerském webu "rybicky.net" by jistě ocenili přežití maličkých zdravých krevetek spíš, než to samé u jedné totálně zmršené želvy...
tuším že chce 30, cenu to má len takú keby som ju chcel zachrániť ....
No to každopádně má. Nekup za dvacet éčet takovou raritku..
áno predáva, vraj ma neobvyklý pancier ... no toto
Bazoš? On to utrápené chuďato někdo prodává??
Ježíš, jak to zvíře TAKHLE dokázal někdo zhuntovat
? Na to už snad musí být speciální škola
jasné
tej budem robyt nejaké korytnačarko
jasné jasné viem, korku si ale nechávaš, nie ?
a tak pítal som sa vedúcej či by nevedela o nekom kdo mi zlepí akvarko a ona mi ukázala na dvori 2 a že za odvoz sú moje
ale to chcem na rybičky
mám 3 akvarka 160l,45l,20l a teraz chcem Malawi asi vieš čo to je
to je ako možné že darovali 2 300 l akvárka ? aj ja chcem takú akvaristiku
jojo to je 2 km od CZ
aleee ked mi nevyšla zázka na našich hokejistov tak aspoň toto
a včera som bol v akvaristike a darovali mi 2 akvaria 300Litrové
to je dade blízko českých hraníc, nie ? Hmm, a chcel by som mať také šťastie
som zo Skalice neviem čí poznáš :P
0 18.05.2013 08:45 duško no já som zobral psa von že sa idem prejsť
a tak 20 m od domu kukam jaký kameň na ceste chytím a korytnačka
a dakujem
no vyzerá to tak že to je samec, odkiaľ si ?
nevyzerá že by žil niekde v prírode, našiel si ho v blízkosti nejakého jazera ? Možno ho dakto takto ukážkovo vyhodil. Inak je to Trachemys scripta elegans, a je dosť malý.
0 17.05.2013 12:59 duško tu je velkost
0 17.05.2013 12:58 duško – foto
tu zespodu na krunýri je vydet taka priehlbina jakeby ho mnela rozbity
0 17.05.2013 12:56 duško
0 17.05.2013 12:55 duško – nález :D
tu sú plnej kráse
daj fotku, povieme aké je to pohlavie, inak nepúšťaj u nikam, buď si ju nechaj, alebo ju niekomu ponúkni, je to mäsožravec, ale dá si aj nejakú zeleninu občas
daj foto proste a Vendasek: tie dve prvé fotky vyzerajú ako keby bola tá korka liečená na prasknutý pancier, a na tretej fotke má ten samec fakt dosť prerastené pazúriky ...
..
Našla jsem na netu taky pár otřesných fotek..No posuďtě sami :(
ako ktorý, s niektorými si trocha popíšem, a odpisujú aj veci v zmysle že korytnačka začala jesť aj také veci čo nechcela predtým, kvôli prerastenému zobáku...
. : Hunter : . napsal: , a vravia že to dajú do poriadku,
Do pořádku to dá sotva 1% oslovených
zbytek si o Tobě bude myslet to, co raději psát nebudu. Bohužel...
Prave dnes som sa nad tým pozastavoval, ale nič som mu nenapísal, ale väčšinou keď napíšem, tak chovatelia nevedia o zvieraťu skoro nič, a vravia že to dajú do poriadku, ved co to je, doliat kus vody .... plus je v tom inzerate tusim "objzivelna korytnačka"
takže polka z nej žije vo vode a polka na suchu, non stop obojživelna...
ou, ale už som videl aj kajmanku s takým problémom, korytnačka je dúfam odchytená, nie že jej to dakto urobil naschvál
Jo tak to jsi trefil
Popisovanou sortu nemůžeš zhasnout, rozhodně ne ranou do hlavy - kde nic není, ani Smrť nebere.
Když ho natřeš, tak ho zhasneš. To už se pak nepoučí
. Na znalé věci má ale strčení pod nos a "čmuchni si" leckdy až zázračný účinek
Bulawa není na mávání před nosem, tou je třeba dotyčného natřít, aby se mu rozsvítilo....
Lidé se obvykle nemění, takže i kdybys to do nich bejkovcem pral a bulawou jim přitom mával před nosem, stejně si to dál budou dělat úplně stejně blbě a nanejvíš se urazí, že jsi jim to nepochválil. Naštěstí existuje určité procento lidí celoživotně učenlivých a flexibilních, kteří na tom "svém" názoru nedřepí jak žába na prameni - a pro ně (potažmo pro jejich zvířátka) má tohle cenu psát... Je to ale běh na hodně dlouhou trať a hledání jehel v kupce sena
Neomlouvej se, oba šijeme do stejného terče
, jen je občas nějaká ne zcela přesná formulace vyložena trochu jinak, než jak to pisatel zamýšlel
moje rady si vzali k srdcu, korytnačku dali do poriadku, skratili zobak a všetko, vraveli mi že už zje aj také tvrdšie veci, ktoré pred tým nechávala, a boli veľmi vďačný, čiže dakedy kritika otvorí oči
Vždycky pozdě? To bych oponoval. Jednomu jsem předem dal (pro mimino agamy) UVBčko z vlastních zásob, pro miniZOO jsme zas s manželkou nadrtili hromadu skořápek najemno, namíchali s vitamíny ve správných poměrech a zadáčo jim dali - a nebylo to vůbec k ničemu:
Frajer lampičku nevytáhl dva roky ze skříně a v miniZOO zas té paní které jsme to předali zakázali přidávat do krmení neschválené složky. Bohužel zmíněné schvalují lidé co tomu rozumí jak koza náklaďáku a podle toho tam ti (nejen) plazi i vypadají...
Občas je to předem a hodně předem, a stejně to není k ničemu
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 835x