Ještěrkovec velký
Hi hi, ještěrkovce jsem měla, ale určitě byli v samostatném teráriu

S gekončíkama jsem je určitě neměla

Prezentaci ještěrkovců jsem celou zrušila, páč už je nemám, ale nevšimla jsem si, že se mi přiřadili ke gekončíkům

Chyba je napravena
Ještěrkovce jsem viděl v prodejně MaxExotic v Plzni na Slovanech (naposledy včera). Nezkoumal jsem, jestli jsou na prodej, mají je tam už dlouho.
no jooo díky , teď na to koukám a dokonce s agamama ?
0 27.05.2013 21:50 R
Pogona [762] - Ještěři Má je v popisu prezentace u "obyvatel" údajně má 2 kousky, tak jej zkus zkontaktovat.
M8 ještěrkovce ? je nevidím ?
Díky moc. juknu se. Nevíš náhodou o někom kdo je chová ?
Tady na terárkách jsem nenašel ...
Za bolševika to byli jedni z mála relativně dostupných plazů, záhy po převratu ovšem vyšli z módy (stejně jako blavoři, gekoni zední či agamy kavkazské...). Zkus si někde sehnat teraristické publikace z osmdesátých let, tam o nich jistě kvalitní info nalezneš. Např. v některých pomenších zverimexech se takové skvosty ještě čas od času najdou. O skvostech nehovořím zbůhdarma, tenkrát to ještě psali skuteční odborníci a většina soudobých komerčních autorů od nich jen opisuje (s přídavkem subjektivních diskutabilních hypotéz/přeloženo/pindů

)
Dneska jsem na burze viděl ještěrkovce, no byli úžasní. Jedna samice byla na přepravce a seděla a koukala ... jsem snad ještě neviděl klidnějšího ještěra

Máte je někdo doma ?
Zkus se poptau u Mvdr. Pavla Kočího ze Dvora Králové,
pokud sám nebude mít, dá třeba tip
mail je na něj : mailto:reptil.pako@seznam.cz
0 02.01.2012 22:51 mjkin rád bych si pořídil druhého ještěrkovce,nevíte někdo kde by se dal sehnat? královehradecký kraj - Jičín, děkuji za info
Tak, tak, zkus nahrát fotku, někdy ale takhle vyděsí obyčejný svlek

Neros vůbec, jen tím nahraješ parazitům, ti mají vlhko rádi

My je řešili v MiniZoo před rokem a zbavily se jich před pár měsíci. Vždycky, když už to vypadalo slibně, zase se někde objevili a za pár dní byli všude.
Nakonec co pomohlo, byla měsíční kůra Fronlinu, sucho ve všech teráriích, vybavení pryč, vymývat Neomostosanem a navíc všude nalám takovej ten chleba ( teď mi vypadl název ) co ničí vše bezobratlé,....
Kdysi jsem měl u importovaných Phelsuma ornata takové červené roztoče,které mají běžně zvířata v tropech.Moc jsem to neřešil,protože se o nich říká,že v teráriu pochcípou.Tihle ale nepochcípali,ale celkem slušně se množili.Na špejli s vatou jsem stříknul frontline a tím každou felsumu potřel.Do týdne bylo po roztočích a už se nikdy neobjevili.
Podle mě je frontline asi jediný bezpečný prostředek na ektoparazity.Neostomosan,arpalit a podobné mají na svědomí zvířat více než dost.
0 11.12.2011 20:41 R
Pogona [762] - Ještěři A já ještě doplním, že jelikož Front-line neničí vajíčka, která mají inkubaci cca 2 - 3 týdny.
Je logicky potřeba tuto kůru aplikovat 3 týdny po sobě.
Navíc VŠE z terária musí PRYČ a terárium je nejlepší vymýt Neomostosanem, větv, rostliny ( umělé taky ), podklad atd. VYHODIT a nahradit novým.
Taky dej pryč veškeré misky s vodou a přestaň rosit, zvířti nabízej každé dva dny na pár minut jen misku s vodou. Terárium musíš pořádně "vysušit".
Zvíře je dobré mít z těchto všech důvodů ty tři týdny jen na novinách.
Jednorázová aplikace front-line rozhodně nestačí.
Jestli jsou to červené nebo černé tečky,tak jsou to roztoči.S tím k veterináři nemusíš.Stačí si někde sehnat frontline a na zvíře jen lehce stříknout.Nesmí se dostat do očí a tlamky.
No jelikož to nevidím tak nemůžu říct co to je,proto zajdi k veterináři, ale dle tvého popisu by to mohlo sedět na vnější parazity(roztoče),ale každopádně zajdi k veterináři a ten ti řekne přesně co a jak máš dělat.....pokud to tak bude tak ho budeš muset dát někam do čisté karantény a jeho stávají ubikaci vydezinfikovat se vším všudy kolem a kolem a z něj odstranit roztoče samozřejmě taky....
0 11.12.2011 12:28 bertik – ještěrkovec velky
Potřebovalabych se zeptat na meho ješterkovce on ma na sobe takove male (blechy)anevimco stim

.poradil by jtemi nekdo?? Předem děkuji za odpoved.
terarka.net/obr/s/26.gif Zrníku můžeš ho nakrmit skoro čímkoliv,ale doporučuji ti nějakou živočišnou potravu třeba šváby,sarančata,zophobasy,holátko.....a nějakou tu zeleň

0 08.12.2011 19:23 Zrník čim mužu nakrmit ještěrkovce než cvrčkama
Vodu mít musí a žrát mu stačí 3x týdně.Není to mimino,aby se musel krmit x krát denně.
0 20.11.2011 20:58 Adam Zrník musí mít v terariu v misce vodu a ještě kolikrat denně potřebuje jist... děkuji za každou odpověť
0 13.02.2010 19:50 Miky53(Czesnek)
0 13.02.2010 19:46 Crrocco – Ještěrkovec
Podle mě není pořízení a chov ještěrkovce o nic náročnější než chov chameleona a jiných ještěrek..ba naopak..chovám oba druhy a můžu říct,že okolo chameleona je víc lítání,zvlášť pokud je malý..myslím že i ještěrkovec je schopný odpustit nějaké ty začátečnické chybičky a pokud jsi ochotná se mu 3krát týdně věnovat a zajistit mu životaschopné podmínky(teplo,světlo,UV,čistotu,potravu) tak se ti odvděčí dlouhověkostí a zábavnou společností..
dobrá nechám to tak, ale ten červený trpaslík je dobrej

Přidat reakci
1 2
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 4033x