Ahoj,
našel jsem jednoho výrobce, který zhotovuje terária na zakázku za dobrou cenu. Chtěl bych vědět Váš názor na jeho výrobky.
S výrobcem jsem domluvený, že je možné vyrobit terárium pro chameleona o rozměrech 50x50x100 popřípadně 50x60x110 (h,š,v) tak, aby strop byl zhotoven z 30ti nebo z 45ti centimetrovýho plátu pletiva o velikosti ok 2mm. Tedy terárium by bylo například 60% plochy stropu pokryto z pletiva a 40% plochy by bylo zhotoveno z skla nebo by strop byl z 90% tvořenej pletivem a 10% sklem.
Větrání je schopný vytvořit pouze pod dvířky. Můj nápad zhotovení 4cm otvoru po skoro celé výšce boční stěny (15cm dole a nahoře by bylo bez tohoto větracího otvoru) prý zhotovit neumí. Otázka tedy je, jak široké nechat udělat spodní větrání pod dvířky v případě 60% či 90% pokrytí stropu pletivem, případně jak jinak a vzhledně realizovat boční větrání.
Dále ještě nemám ujasněno, jestli by pletivo ve stropu mělo být spíše v přední části, či v zadní a kde by se měla nacházet výbojka (Solar raptor 80W)- opět jestli v přední části či v zadní. Výbojku bych celkem nerad strkal do terária, abych tak neubíral chamíkovi prostor. Chtěl bych ji uchytit buď těsně nad pletivovým stropem, nebo do pletiva či skla vyříznout díru a výbojku do ní zevnitř zapustit tak, aby její nejširší část byla pár centimetrů v teráriu a její užší část se závitem a s objímkou by byla vně terárium. Nevím jak moc by docházelo v tak těsně blízkosti výbojky k tepelnému namáhání okolního materiálu, takže by možná bylo zapotřebí opatřit onen kruhovy otvor tepelným izolantem, aby se zamezilo přenosu tepla z výbojky do skla či do pletiva (tedy například prasknutí skla).
Nyní již přikládám fotografie, ve kterých si zkuste představit výše uvedené změny ve větrání a v způsobu umístění výbojky.
terarium.websnadno.cz/…
www.terarium.websnadno.cz/…
img06.allegroimg.pl/…
Výrobce mi psal, že používá 2mm pletiva. Na druhém obrázku co přikládám se mi však zdají otvory podstatně větší a na třetím obrázku je zase naopak perforovaný plech. Obě řešení (pokud si tedy odmyslíme nesmyslně malé plochy větrání) mají své výhody.
MOC, MOC DĚKUJI za odpovědi na otázky vyplívající z textu a za vyjádření k výrobci, k mnou navrhovanému větrání a k umístění výbojky.
Opravdu si vážím každého dobrého příspěvku. Vím, že text v tomto mém příspěvku není zrovna nejkratší
//EDIT: dnes sem dostal fotografii aktualne použivaneho pletiva (perforovaneho plechu)
2i.cz/…