A kdo se tady bavil o Rhacodactylech,.....
( pročetl jsem si diskuzi a nikdo se o nich nezmiňoval - lépe příště čti ) pokud vím, Nessy si pořídila naposledy vousatku, takže jsem reagoval, jak jsem reagoval, u vousatek bych je nedoporučil,.... ostatně na poradně.net je na tohle téma asi půl roku stará zajímavá diskuze,....
Co se týče ostatních ještěrek,....pak i v mém okolí jsou kolegové rozděleni na dvě skupiny někteří je v pohodě u ještěrky X používají, druzí by jí je nepodali ani omylem ( a nemyslím si že by nevěděli o čem mluví ).
Prostě co chovatel, to názor, zkušenost, doporučení... Pokud tohle nevíš a nejsi schopen přijmout, pak jsi sám mimo mísu....
Já je u svých ještěrek nikdy nepoužíval, nepoužívám a kupodivu i já mám úspěšné odchovy, jak sám s oblibou píšeš
takže u mě asi zvířata nestrádají a daří se jim,....
A promiň, že bych jim nenenchal ( a ani nikomu nedoporučil ) krmit tímhle....
Víš, Ty máš problém, možná komplex, jakmile někdo nedělá podle Tvého vele-úspěšného chovu a doporučení to co Ty, okamžitě musíš mít tisíc námitek...
Jako příklad můžu dát Haltufa a Junka,....chovatelé želv. Jeden je zapřísáhlý odpůrce hoblin jako podestýlky, druhý ji léta používá,...a světe div se oba mají letité perfektní odchovy, želvy v TOP podmínkách a kondici a vzájemně se respektují, nenapadají, prostě jeden má zkušenost takovou a druhý jinou a u obou se mají želvy skvěle.
Ty podle svého "patentu na rozum" musíš hned zcestně reagovat a tvrdit si svou pravdu a akorát ostatní arogantně napadat a urážet,protože Tvůj výrok :
"Pro rhacodactyly je to perfektní volba a kdo tvrdí že ne,neví o čem mluví"
to na 100% podtrhuje. Jinými slovy:
" Takhle to dělám já a ten kdo tvrdí, že je to na prd, je v podstatě blbec ".
Víš,... v podtatě, je mi Tě líto, když nejsi schopný respektovat a přijmout i jiný názor, než je ten Tvůj.