Pozadí do terária
Zmršila jsem to pozadí
, potřebuju poradit něco průhledného, co nevadí zvířatům, co nežere polystyren a co mi přilepí a zafixuje písek. Existuje vůbec něco takového?
To lepidlo na dřevo polystyren žere...
Ok, dík, zkusím to - držet to asi moc nebude - teď jsem to ometla a prosvítají místa bez písku, takže se kouknu po tom lepidle.
já jsem to dělala tak, že jsem si koupila transparentní lepidlo na dřevo tím jsem to potírala a na to házela písek : ) drží to dobře
takže když ti to nebude držet tak jak to máš teď můžeš to vyzkoušet
(jenom pozor spotřeba toho lepidla je dost velká, já ho proto ředila vodou) Používala jsem Soudal
Mám pocit, že se ten písek bude pořád odírat - jde to ještě něčím přelakovat?
Případně nějaké bezbarvé lepidlo, kterým bych mohla dodělat chybky - že by nepřekrylo stávající vrstvu písku a mohla bych tam přihodit novou?
Dík
0 17.01.2013 11:50 Luca vydrží to lepidlo na kachličky a ten písek i v tropickém terárku??aby se to nerozpadlo při rošení....
No, tak dva dny už mi to skoro schne, tak to dneska ometu a uvidím kolik písku mi na tom zůstane...
záleží... za den by to mohlo být suché.. já to vždycky urychlovala takovým tím teplovzdušným fukarem.. to to pak schlo rychle
Pozdě... Bylo mi řečeno, že k hadovi stačí jedna... No uvidím, jak to bude vypadat. Docela rychle je dost neurčitej pojem.
Schne to docela rychle a určitě je lepší víc vrstev toho lepidla
Prý lepší přilnavost nebo co. To se mě ptáš na moc - mně bylo prostě řečeno, že jí tam mám dát, že je to dobrý
já tam nikdy žádnou nepřidávala a zatím drží
Technická.. k čemu má ta disperze sloužit?
Co když jsem zapomněla přidat do lepidla na kachličky disperzi? Je to v pytli?
Jo, plastová je, psala jsem to. A hliněnou nekoupit proto, protože měli jen malou. - A barvu mají obě stejnou.
Ahoj Nessy, jak píše Fajfmen,určitě by voda přes písek šla hned pryč. A na fotce vypadá miska plastová, proč nekoupit misku hliněnou? Je to přirozenější a hezčí. Dají se koupit i misky ve vnitř glazurované a vypadá to hezky, mám ty samé
Jako po tom písku? No vidíš, to mě vůbec nenapadlo...
To Ti voda vyvzlíná velice rychle ven. Já to zkusil a byl to hotový propadák
Klasická miska pod květináč - průměr 30cm, výška 4,6cm. Plast.
Co je to za misku?Rozměry? Materiál? Foto?
Aha, škoda. A šla by ta miska nějak "vylepšit" aby nebylo vidět to dno? Nějaké nápady?
Já bych to nedělal, časem se písek odlepí a pokud bude sloužit jako napaječka hada, může mu ublížit,....
Ahoj, když koupím obyč misku pod květináč - můžu jí natřít lepidlem na kachličky a opískovat i vevnitř, kde bude voda a kde bude had(či cokoliv jiného) pít a koupat se? Děkuji
Super, dík
Aha, tos mě potěšila, že drží i tohle... A nemáš to podepřený tou větví? Nebo vede mimo?
podle mě ani nemusí být takové tlusté
když se podíváš na moji druhou prezentaci (kimi a chak) tak tam uvidíš "poličku" kterou přihazuju i tady na fotce. je to dělané z 5 cm polystyrenu, a ke stěně přilepené pouze na dvou malých kouscích. Uplně v pohodě to udrží dvě dospělé agamy, a věřím že i o hodně víc. Původně jsem to chtěla lepit lepidlem na polystyren, ale to bylo nějaké vadné tak jsem to přilepila lepidlem na obkladačky, uplně stejnou směsí kterou jsou použila i na potření polystyrenu. na potření jsem použila jenom jednu vrstvu kterou jsem nakonec posypala pískem. Běžnému "používání" agam to skvěle odolá. jediné čemu to neodolalo je gravidní samice která se snaží vyhrabat tu nejlepší díru pro své vajíčka..
No, centimetrové nebudou, ale takhle moc tlusté jsem to taky neplánovala...
0 11.01.2013 10:53 Sewer [151] - Ještěři No když ta police nebude 1cm tlustá, tak ne. A když bude, tak tě ani perlinka nezachrání...
Tady je moje terárium -
terarka.net/nadrz/833/1.jpg… , kde jsou sice jen gekončíci, ale je vidět, že "police" jsou tlusté přes 10cm. A ta uprostřed nahoře je dlouhá asi 20 cm (taky je vzadu o dost tlustší...ale ta fotka hodně klame.
Pokud budeš tedy dělat police tímto stylem -
terarka.net/nadrz/833/17.jpg… ...a ne jako poličku na knížky, tak ti to udrží i třímetrovýho hada
Takže mi chceš říct, že když budu mít na polystyrenu nalepenou třeba 15 cm dlouhou polici a lehne si na ní metrovej/í had/i, tak ta police tou tíhou nespadne, jo?
Pro užovky a pro agamu - takže těžší zvířata. Bojím se, aby to s nimi nespadlo...
Ahoj, bylo mi porazeno, že polystyren mám překrýt perlinkou, aby to bylo pevnější. Jak to ale udělat, když tam budu mít různé police? Nastříhat jí na proužky a ty postupně přikládat? Před tím natřít lepidlem na kachličky a na ní taky, dokud nebudou skryté dírky? A pak do poslední vrstvy nasypat písek?
Děkuji
Super.Děkuju,snad to bude držet,ale to by mělo
Jj, jen je potřeba obojí pořádně očisit
0 13.10.2011 20:21 Fujda – Gekončík noční-pozadí
Dobrý den,chtěl bych udělat pozadí a pokud jsem správně pochopil,břidlice by se dala nalepit rovnou na sklo,je to tak?A aqua silikonem že?
jako nápad to nezní špatně.zkusím se ponějakém linu podívat.
Já bych se nebál použít třeba lino, nějakého pěkného vzoru, dá se sehnat kámen, dřevo, atd.,....
jestli má někdo i jiný nápad co použít na pozadí tak sem s ním.jenom upozorňuji že zadní stěna má rozměr 2x1,5m takže něco praktického a za rozumnou cenu.navíc mne tlačí čas.tera burza u nás v ostravě bude už 23.10.
Jo, ta by leguána mohla přežít
a kdybych použil bambusovou rohož?ta je mnohem pevnější.
Tak tak, leguán ji udělá zátěžový test, kterým rohož neprojde
0 10.10.2011 08:19 zet – Rákosová rohož
Zdravím.Mám dotaz.Zrovna vyrábím terárium pro leguána zeleného z OSB desek a chci se zeptat zda je možné vytvořit pozadí z rákosové rohože např tady:http://eshop.jezirka.info/product/rakosova-rohoz-2-x-5m:601/ .Když může být venku tak by snad vydržela i v terárku.Dík za rady.
Zdravím, chci si pořizovat Felzumu a sháním jestli mi někdo vyrobí pozadí do terária na zakázku, dělá to tu někdo? Teď jsem dodělávala svoje dvě terárka a vypotřebovala jsem všechny suroviny a nechce se mi to znovu všechno kupovat a dělat s tím čurbes. Tak kdyby někdo tohle dělal na zakázku a pak mi to mohl poslat poštou, budu ráda. Kdyžtak mi napište na mail mailto:veronikajantakova@gmail.com
0 15.11.2009 08:29 dan999 – ...
ale jinak moc pekne
0 15.11.2009 08:29 dan999 – ...
Tak to je dobre.
Přidat reakci
1 ...... ...... [2] 3
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 4040x