Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Veleštír císařský

 

NápovědaFórum » Bezobratlí » Chov 

+ přidat příspěvek
Veleštír císařský
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2016 09:54 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pasyok
Ok, děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2016 00:02 Muž Pasyok [37] Re: Nessy
Ak bude dosť úkrytov aj vyššie, tak tam pôjdu, taktiež je dobre urobiť to tak, aby aj na policiach mohla byť aspoň tenká vrstva substrátu. :-) A možno potom sama uvidíš, že miesta majú až až a budeš môcť pridať viac jedincov. K tomu by sa mal vyjadriť asi niekto, kto sa tomu aktívne venuje. :-) A veľkosť neviem, myslím, že pri tomto druhu je vnútrodruhová agresia na 0 alebo veľmi blízko 0. No skôr by som volil jedince podobnej veľkosti, ale predajca určite poradí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 23:54 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Pasyok
No tak pozadí jsem samozřejmě myslela s policemi, aby po tom mohli lézt. Jen jsem nevěděla, jestli nejsou čistě pozemní. ;-) Takže na něj vylezou a já tím zvětším plochu terka, aby si nepřekáželi?
A co velikost? Musí být vyrovnaní nebo neterorizují menší?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 23:47 Muž Pasyok [37] Re: Nessy
Ahoj, koľko ich tam môžeš dať neviem odhadnúť, ale čo sa týka chovu v skupine, tak pokiaľ viem znášajú sa aj samce medzi sebou úplne v pohode, dokonca sa vraj aj vzájomne chránia, samozrejme je vhodné mať nejaké 2-3 samice na každého samca. Sú značne spoločenské, takže sa ideálne zvyknú chovať po cca 5 a viac kusov, ale to sa už odporúča asi dvojnásobná veľkosť oproti tomu čo plánuješ. Ale nejaký traja by tam asi mohli byť. A pozadie sa zvykne robiť skôr len dekoračné- takmer ploché, lebo musí byť veľmi členité, aby ho mohli reálne využiť. Ale viem si predstaviť "terasovité" pozadie s jaskynkami a inými úkrytmi, ktoré by vedeli oceniť. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2016 23:32 Žena Nessy [124] - Ještěři – Doplnění informací
Ahoj, kolik těchto obříků můžu dát do 50*30*30? Využívají i pozadí? Děkuji
(Taky jsem se nedočetla, jestli u chovné skupiny záleží na počtu samců - jestli musí být jeden nebo jich může být víc a nebudou problémy? Předpokládám, že když se píše, že žije ve skupinách, tak je poměr jedno, ale raději se zeptám ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.09.2014 17:46 Muž VaJzi [64] - BezobratlíRe: maladeniska
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2014 16:22 maladeniska – Veleštír císařský
Zdravím. Ráda bych poprosila o rady a tipy ohledně chovu veleštíra císařského - jak velké terárium pro jednoho, zda-li potřebuje světlo a teplo nebo naopak stín. Jak často a čím krmit? Jak rozeznat pohlaví? V jaké velikosti je vhodné ho koupit? Prostě jakékoliv informace, které mi o tomto tvorečkovi můžete nabídnout :) Děkuji moc všem :-)

+ Přidat reakci


Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 70x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/1241-velestir-cisarsky