Suchozemská želva
Vápník ze světla určitě nedostanou, ten jim musíš přidávat do potravy ( obalovat v něm krmení ), co se týče osvětlení, musí mít vyhřevnou klasickou žárovku, pak lineární trubici ( podlinkovu ) na dosvícení a kvalitní UVB.
Pokud budeš mít velké terárium, můžeš použít UVB výbojku ta nahradí UVB a výhřevnou žárovku.
0 10.08.2013 20:46 kajinek – prosím o radu
Ahoj Ahoj , chtěl bych začít s chovem suchozemské želvy ale nikde namužu najít zařízení teraria v první řadě bych se chtěl zeptat jestli mohu mít normální zářivku 15W, četl jsem že někdo používá i normální žárovku, to světlo by mě zajímalo nejvíce abych si nepořídil želvičku a ona mi neuhynula. Zavisí to na světle ne ? že dostávají vápník z toho světla ale on se dá i koupit. tak prosím poradtě
předem mockrát děkuji
A já Ti odpovím otázkou: Proč bys je tam mít nemohl? Je super
0 13.04.2013 19:08 Jj –
Re: Jj Omlouvám se je to zhuru nohama :(
0 13.04.2013 19:06 Jj –
Re: Jj
0 13.04.2013 19:04 Jj – Pozadí
Chtěl bych se zeptat jestli muzu mít v terariu toto pozadí jeto nějak výlevane a jsou v tom zapusteny kameny
Vodní želva hrbolatá ze severu USA a jihu Kanady údajně dokáže bez problémů přelézt dvoumetrový plot. Tihle zdánlivě neohrabaní obrněnci umí občas docela překvapit
Pokud se bojíš, že se Ti podhrabou agamy, pak věz, že želvy jsou asi tak stokrát "hrabavější"
Dokáží se mrchy podhrabat až neuvěřitelně, jednou mi takhle hermanka vyhloubila noru snad půl metru hlubokou
hledal jsem jí asi týden
Jsou to takoví malí krtečci, vytrvalí a houževnatí.
no pokusím se tedy uzmout ještě kus zahrady ve prospěch želvy. (v našem případě se jedná o pardálí). On to není ani tak výběh jako prostě ohraničený prostor kde mají nějakou tu větem misku s vodou a "domeček" tvořící stín. Agamy jsou tam opravdu jenom pod dozorem protože mám strach, že by se mi podhrabaly. A navíc nemůžu udělat otevřený výběh protože máme velkého psa a nenažraného kocoura
jinak s tou vytrvalostí želvy... to znám.. sestřenice má nějakou tu suchozemskou želvičku asi 11 let starou a celý její život se nesnaží o nic jiného než "ukousnout" dědovi palec.. no pokaždé když kolem ni prošel tak se Julka rozběhla a hurá po palci
Mám agamy i hermanky, a určitě bych je k sobě nedával. Kupodivu bych měl spíš strach o agamy, ono se to nezdá, ale taková větší hermanka má hodně silný stisk čelistí a určitě by neměla problém např. vyhřívající se agamě ukousnout prst, či část nohy. A věř, že jsou v tomhle směru želvy velmi hbité a vynalézavé a hlavně vytrvalé.
Navíc mají odlišné nároky co se týče výběhu - agama rozhodně nebude šťastná v travnatém výběhu, želva zase na písku a kamenech,......rozdílů je samozřejmě víc.
Osobně bych vybudoval dva oddělené výběhy
dobrá... udělám jim časový rozvrh..
bude vadit když se tam ty dva druhy zvířat potkají?
Ano bude.
aha..
no to je opravdu zvláštní... díky
Ahojda, terárko mám podobných rozměrů a u svých hermanek v něm používám SolarGlo 125W, bez problémů
Jinak volba želvy bude na Vás, já mám právě hermanky a nedám na ně dopustit
Jinak ta výhřevná část má být právě nad tou vlhkou částí ( ač se to zdá logicky naopak )
Tak jak to pokračuje se želvičkou?
0 26.06.2010 22:05 michal ok. dekuji, dneska byla venku, jak bylo hezky a dokonce i trochu jedla travu a potom zese spat, tak snad to bude dobry
Se neboj, ona se na louce napase dosytosti
ale až začne mrznout bude zle
A k nové želvě, jak jí máš dlouho, může být i týden, dva vystresovaná ze změny prostředí a tak nejí.
Moje hermanka jednou tři měsíce nejedla ( dodnes nevím proč ) a nijak jí to neublížilo ( spíš naopak ). Hlavně ji násilim nekrm - spojí si tak jídlo se stresem a bude to zlé
0 25.06.2010 19:47 michal no chodi sem obcas jen souseduv jezevcik, tak nevim, jedine ze by ji vyhodil z ohradky a ona odesla, ale v tech loukach a krovich ji asi nenajdem. jeste k nove zelve, jak dlouho vydrzi bez potravy, protoze sama nic nesni a nasilim toho taky moc nesni.
dekuji
0 24.06.2010 21:18 michal – suchozemska zelva
Ahoj, mám pár otazek a problemu ohledne suchozemske zelvy.
meli jsme 10letou zelvu, ktera vazila 850g, jednou jsme ji nechali pres noc venku v ohradce a druhy den tam bylo vse rozhazene a zelva nikde, myslim si ze to byl pes. mohl by pes zelvu odnest, nebo neco s ni udelat? kdyby ji nahodou nechal zit, prezila by venku v tomhle pocasi, nebo uz neni sance?(na zahrade neni, musi byt nekde venku na louce , nebo kroví)
zaroven jsme dostali od kamarada jinou, pry taky 10letou, ale je polovicni a vazi 500g rikal ze uz ji 3roky nezimoval. a ted k problemum. zelva je hrozne lina a ospala, posledni 4 dny ani nejedla, nasilim jsme ji nacpali rajce, sem tam se trochu pohne jinak porad skoro spi. nemuze byt nejak nemocna? nebo co s ni ?
jeste k zazimovani. musi byt pred zazimovanim najedena? muze se zazimovat treba uz ted?
dekuji za co nejvic odpovedi
PS: jeste mi prijde ze ma velky krunyr na svoje telo, ma takove slebe nohy, zadnima se ani poradne nezvedne a spis se plazi
dekuji
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Primáti • Zobrazeno 578x