Ahoj Vendy, v první řadě tě vítám tady na terákách a schvaluji agamu, jako mazlíka
Zkusím tak trochu dát dohromady odpovědi na tvé otázky. Jo takže ty desky jsou OSB a ne USB ( to je konektor např u počítače) ale to je detail.
Pokud máš možnost, nechej si vyrobit terárium z lamina, máš to esteticky hezčí a taky ti odpadnou starosti s nějakým lakováním dna. Větrání v teráriu stačí na jednom boku, na obou bych to nedělal kvůli možnému průvanu skrz terárko, takže jeden bok dole + dlouhý pás na stropě. Dírky na přivedení kabeláže na světla si můžeš pak vyvrtat sama kde se ti budou hodit, podotýkám že by měla být výhřevná žárovka i UVB žárovka u sebe a to za předpokladu, že UVB bude co nejníže u země aby bylo co nejblíže agamce a NECPAT ho do žádného květináče, maximálně zakrýt z pohledu ať nesvítí do "xichtu". Ony ty UVB mají mizernou účinnost, tak se zakrývat nemají.
Použít na výhřev stačí obyčejná žárovka nebo bodovka co máš doma a jako UVB například:
petdiscont.cz/…
Žádné topné kameny NEPOUŽÍVAT!
A co se toho lakování týče, to klidně udělat můžeš ale jak jsem psal na začátku, u lamina je to zbytečné a jelikož se jedná o suché terárium ani ty OSB desky by jsi nemusela. Snad jsem to nějak zhrnul...ufff
Kdyžtak napiš a můžeš se tady inspirovat v prezentacích, třeba u mě
Ať se dílo zadaří a těšíme se na výsledek a prezentaci.