Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Utekla mi užovka

 

NápovědaFórum » Hadi  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Utekla mi užovka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2013 22:43 Muž Cosmogagy [14] - Hadi – Pomoc s uprchlým prckem
Asi mně zpucujete že jsem měl terárko líp zabezpečit, ale myslel jsem že jsem pro to udělal snad všechno - prostupy kolem kabelů zasilikonované, mezi šoupačkama těsnění, na dvířkách zámek atd..

Stejně mi ale utekl cca měsíc a půl starý prcek užovky červené, takže malá úzká tkanička.. po jednom dni v teráriu.. obrátil jsem naruby celej pokoj, i ten vedlejší a chodbu (ale tam je zima stejná jako venku, věřím že tam by snad nevlezla..). No nikde jsem ji neobjevil, protože ten prcek může být zamáčklej kdekoliv. Pod volnějšíma krajama koberce, navíc máme starej barák s dutýma podlahama a nějakýma prasklinama se může dostat i tam, případně až třeba na půdu... Pokoj mám v podkroví, kde je už jen druhej pokoj a velice studená chodba. A samozřejmě půda. Dolů vedou studené betonové schody (cca 15 schodů), nepředpokládám že by se po nich vydala, navíc by ji dole asi rychle smlsli psi jako špagetu, a tomu prostě nechci předem věřit.

Nastražil jsem asi deset misek a větších kelímků s navlhčenejma pap.ubrouskama, jak pod radiátory, tak i vedle postele, pod terárium, a i na chladnější místa (mezi skříně, na chodbu). V některých miskách stojí panáky s vodou, třeba ji naláká žízeň. Zítra koupím lignocel a snad seženu mražené myšata, a vyměním ubrousky za vlhkej lignocel a nastražím nastřihlé myšata do "pastiček". V plánu jsou noční přepadovky. Jo a doprostřed pokoje jsem ještě umístil el.výhřevnou dečku, ta by se prckovi taky mohla líbit.

Bojím se že když ji do pár dní nenajdu, tak ji už nikdy neuvidím - takovej prcek se o sebe podle mně nepostará, sežere ho někde nějaká myš, kuna, kočka nebo cokoliv pokud se dostane na půdu nebo do podlahy. A pokud nedostane, tak se bojím že vyhladoví, protože kde by tady asi tak našla něco co by byla ochotná sežrat.. k myšatům ju ani na půdě myší matky určitě nepustí...

Otázka zní - můžu udělat ještě něco dalšího navíc, nebo už můžu jen a jen čekat zda se objeví, a mezitím znovu 10x zkontrolovat terárko kudy mohla uprchnout? (přestože mně fakt nenapadá jak se prosmýkla ven)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2013 22:47 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: vicacit
Byl to ještě prcek, tak jen 80 cm délky, čili objemově žížalka :-D Nepoznali jsme to, navíc si ani nemyslím, že by na tom místě trčel celou tu dobu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2013 10:50 vicacit
Taky už jsem nevěřila, že ho najdeme. Už jsme si i mysleli, že jsme ho vynesli v tašce nebo v odpadcích nebo co hůř, že je u sousedů coze Ale pod kobercem, je to taky zajímavý. to nebyl vidět ani kopeček na tom koberci? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 21:09 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: vicacit
Tak to gratujuji palec
Před nějakými dvaadvaceti lety jsem takhle prakticky obrečel jednoho samečka gutky. Zapoměl jsem zajistit dvířka terka, on zdrhnul a i když jsme pak obrátili byt vzhůru nohama, nebyl prostě k nalezení. Půl roku poté jsme se chystali malovat, srolovali koberec - a on byl pod ním. Uprostřed místnosti, živý, krapítek pohublý, ale naprosto zdravý :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2013 04:44 vicacit – chci se s vami podelit o zkusenosti s utekem
ahoj vsichni,je pul pate rano a ja pred hodinou nasla naseho Hadaka,ted uz prejmenovaneho na Hudynyho(koralovka),po mesici a trech dnech!!!je to trictvrte roku stare mlade a uz jsme mu bohuzel nedavali nadeji!jeste ze tridime odpad a sustil v pytli,jinak bych spala dal.nastesti se odchyd podaril,v terarku se hned najedl a napil.
;-) mam radost
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2013 19:07 Žena Nessy [124] - JeštěřiRe: Drahoš
Chuděrka :-( To bych asi sledovat nemohla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2013 06:47 Muž Drahoš [3] - Ještěři – krajta černy pasažer
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2013 21:50 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Verčák
Ale v tom to je - nezdrhají z něho, jen se čas od času proběhnou okolo a pak se do něj zase vrátí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2013 08:15 Žena Verčák [112] - JeštěřiRe: fajfmen
Nemám sice úžovky, ale moje agamy mají období, kdy v terku nehnutě leží občas se někam projdou, a taky mají období kdy se (hlavně samec) plazí po skle bouchá o něj hlavou, dokud terko neotevřu a on si nevyskočí ven, většinou si to zamíří bud do koupelny, kde vykoná svou potřebu a pak hned pod krabici se saarančaty, kde na ně chvilku kouká jak na telku, a pak si někam zaleze a jenom tak leží. Samice ta sama od sebe nechodí ven zas tak často, ale když už tak za jediným účelem (alespon mi to tak přiapdá) dostat se co nejblíže k sarančatům :-D Jsou dny kdy v tom terku prostě být nechcou ani chvilku..ale nemám pocit že bych ho měla nějak špatně udělané... :-$
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.01.2013 22:19 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Ivan
Možná bych osobně ani tak nezabezpečoval terko před únikem hada, ale spíš si položil otázku, proč z něj ten had stále zdrhá (?) ;-)
Někde se tam stala chyba. Nabeton. Osobní zkušenost: všichni mí větší plazi (agamy, leguáni, želvy) mohou ze svých terárek libovolně odcházet a zas se do nich vracet - a většinou sedí v nich a jen otevřenými dvířky sledují, zda jim nesu či nenesu krmení. Svá terka považují za domov, kde mají optimální podmínky ;-)
Tvému hadovi se v terku něco nelíbí a proto utíká. Na Tobě je zjistit co to je a požadavkům zvířátka dané prostředí uzpůsobit. Ale to už si musíš jako správný chovatel vysledovat sám :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 17:20 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Ivan
Tolik útěků a to Tě nenapadlo nějak "zabezpečit" terárium, či se začít chovat k němu tak aby neutíkal. Pro hada je to dost velký stres..... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2013 13:15 Ivan – Uzovka cervena - recidivistka
Ja mam taky zkusenosti se svou uzovkou Albertem (pozdeji se ukazalo, ze je to holcina, ale Albert ji uz zustal) :). Pri prvnim uteku jsem ji nasel hned druhy den. Byla smotana kolem kompresoru za lednici.
Druhy utek byl uz horsi. Po cca 14ti dnech jsem ji objevil na zahrade. Bylo to na zacatku jara a posledni tyden byly slusne mrazy. Hned druhy den mi snesla prvni snuzku vajec. Bohuzel se vsechna zkazila.
Ted jsem resil posledni uprk. Mesic ji nemuzu najit a to uz predtim tak 3 tydny nejedla. Dnes roztapim kamna a ta mrska na me cumi dirou ve zdi. Byla tam mala dirka a zed je pravdepodobne duta a tak se tam ukryla. A protoze je to hned vedle kamen, verim, ze se ji tam moc libi. Ted uz se jen budu snazit ji dostat ven.
1. pokus: Protoze chovam doma potkany, udelal jsem cesticku z jejich bobku az do krabicky s vlhkym hadrem, tak uvidime, jestli vyleze...

Jinak muzu taky doporucit paradni trik, jak zjistit, kde se vas had pohybuje. Na vsechny prahy v mistnosti dejte lepenku (lepivou stranou hahoru) a po cele delce prahu. Pokud tudy had proleze, lepenka se na nej prilepi a da se pak snadno zjistit, kde je, pripadne zanecha stopu, kterym smerem se pohyboval. Lepenku muzete take rozmistit i v jinych mistech, kde by vam mohla pomoci urcit pohyb hada (schody, chodba a pod...).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2012 18:10 Katri102 Re: Vak
Jak už tu psali ostatní,hodne se ukrývá v teple a tmě...Někde u topení..u gauče..Někde kde je klid..:) nalákat se možná dá...Ale doporučuju víc zabezpečit terárko..:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2012 19:53 R Muž Landvir [231] - JeštěřiRe: uzovka
Nechápu tvuj komentář, ale budiž ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2012 08:46 uzovka – utekar
taky mam uzovku aje to pekna potvora,dnes sem ji nasla po tydnu pod postelí rodičů..bohužel než sem ji chytla odplazila se a je schovaná v rohu pod postelí ve škvíře..tak sem nastražila krabičku s listím mechem a kůrou a mužu jen čekat až vyleze :-D nebo ji s tama vyštouchám,když si nedá říct..
tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2012 16:34 Terezka – Matej
Ahoj . Kdyz to tu tak ctu vzpomnela jsem si na naseho Mateje (hroznys kralovsky), kteho jsme meli bezne pusteneho po byte :-) takze kdyz jsme treba sedeli v obyvaku jen tak se nam kolem nohou vinul trimetrovej had nekdy jsme ho nasli i v posteli :-) obcas nejakou navstevu docela pekne vydesil xD ale byl naprosto uzasnej a naprosto zvyklej lezt si po byte akorat kdyz se mel svlekat tak si zalezl do teraria :-) nikdy nikomu neublizil :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2012 19:59 Muž antonb50 [0] - Hadi – utekly mi užovky
Tak o těch útěkářích mohu vyprávět. Už z počátku, když jsem si v prosinci 2009 pořídil 2 užovky červené asi 1 1/2 měsíce staré, tak jsem je dal do koupeného terária.A vůbec jsem nepředpokládal, že by mi utekly.A povedlo se jim to během 1 měsíce. Utekly mně otvorem pro el. šňúru cca průměr 0,5 cm a už jsem je ani nenašel. Bydlím ve starším domku na vesnici - dřevěné podlahy a obložení. To jsem trhat nechtěl. Protože to bylo v zimě a byly ještě moc malé, tak ani nepředpokládám, že by to přežily. Sice jsem nastražil krabici s vlhkým hadrem a topným kamenem a také myší holátko, ale nic. Problém je, že jsem pak odjel za prací do Brna, teď většinu času bydlím u Boskovic a domů se podívám tak jednou za měsíc na víkend. To byly první útěkářky a stejně jsem se nepoučil. Holt hadi jsou opravdu neuvěřitelně vynalézaví. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.06.2012 15:01 Žena Cathy [6] - HadiRe: Sewer
Tak to je paráda potlesk
Jestli nežral poznáš podle jeho zjevu - jestli je vyhublý nebo normální. Pokud na váze nijak neztratil, nejspíš si něco chytil..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.06.2012 12:32 Muž Sewer [151] - Ještěři
To je neuvěřitelný!!! Had Lojzíček, jehož útěk se tu řešil naposledy žije!!! A nejen to, včera večer se mi ho podařilo chytit :-)
Je to půl roku a pár dní. Vůbec nechápu jak to mohl přežít... Prostě si jen tak lezl v mém bývalém pokoji, kde jsem ho úplně náhodou uviděl, když jsem šel večer na půdu.
Teď je v boxu, protože neoplývám přebytečnými terárii (čili ho nemám kam dát) a odpoledne mu pojedu pro myšku. Kdoví jak dlouho nejedl :-)

...je možné, aby nežral půl roku? A nebo si musel chytat myši na půdě?

Každopádně jsem u vytržení hop - terarka.net/terarka/677
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2011 09:15 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
Pokud u Vás doma neklesají teploty pod 5C, pak v pohodě přežije ( buď zazimováním, nebo bez něj ), ale ven do -20C určitě nepůjde ;-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2011 23:10 Muž Sewer [151] - Ještěři
To ti teda povim... Navíc mám takovej debilní pokoj, že se mohl dostat i na půdu ke kotli, k bojleru nebo i pod podlahu. Všude možně sem nastražil pasti s vlhkejma pilinama a výhřevnou žárovkou, ale nic... Až začne mrznout vyhledá si teplo a nebo bude tak pitomej, že mi zmrzne někde na půdě pod podlahou a nebo ve zdi za sádrokartónem?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2011 22:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
To je relativní, já bych si dovolil tipnout, že bude vyhledávat teplejší, suchá místa,.....ale je to jen tip.
Ti ale povim, Ty máš smůlu na ty útěky :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2011 06:30 Muž Sewer [151] - Ještěři
Je pravděpodobnější, že si někam zaleze zimovat a nebo vyhledal teplo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2011 21:11 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: halaly
Může... takový štěstí bych chtěl mít, pokoj sem obrátil naruby. Jenže já mám takovej stupidní pokoj, že může být i pod podlahou a nebo na půdě nad celým barákem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2011 20:02 Muž halaly [25] - Ještěři
Může se stát, že had bude obtočený kolem radiátoru?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.11.2011 19:59 Muž Sewer [151] - Ještěři
Mě dnes (opět) utekl Lojzíček (korálovka) :-( ...doufám, že se brzy ukáže, ale mám pokoj v podkroví a okolo sebe půdu, takže počítám i s možností, že zazimuje a ukáže se až na jaře. Jediné, čeho se nejvíce bojim jsou myši, co máme na půdě, protože je tam na ně nalíčenej vsude možně i nemožně jed. A nebo aby se nedostal do přízemí, tam máme dva psy. Každopádně jsem dal ke kotli, kterej je za mojí stěnou na půdě kýbl s vlhkejma pilinama (v tom kýblu sem ho krmil, tak snad ucejtí myšinu), kýbl sem povalil na bok a namířil do něj lampičku. V noci půjdu na lov.
Předpokládám, že bude tam...u kotle je teplejc a byl tam i jeden z gekončíků, když mi utekli.
Proč já mám takovou smůlu? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.04.2011 01:54 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: dan999
Já jí jednou našel po roce u bojleru - bude vyhledávat teplejší místa v bytě ( topení, bojlery, elektroinstalaci,.... ), poku nevadí, popraš na noc doma místnosti moukou a ráno podle "stopy" najdeš její úkryt ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 12:16 dan999
zavírej do jednotlivých pokojů dveře, a opakovane prohledávej ty nejhorší místa, jestli není zamotaná v tobení, jestli není v auči zalezlá apod. myslím, že jí najdeš... a když to nebude tento tyden, tak nestrácej nedeji...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 12:05 Natálka – užovka
utekla mi užovka, 2 dny ji nemůžu najít, prohledal sem celý byt, odstěhoval nábytek a had nikde. Může mi prosím někdo poradit jestli se dá nějak nalákat aby se ukázala?? děkuju moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2011 08:12 Muž Syndrom [6] - HadiRe: Pogona
takovy sprosty vystehovani smich
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.03.2011 23:16 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Syndrom
No, po pravdě vypadala v pohodě, díky tomu že máme rodinný domek kousek od lesa a polí a od podzimu do jara tu o myši ( potravu ) není nouze. Navíc jsem ani moc neslavil, tenkrát mi přidělala vrásky, do jejího terária já si mezitím pořídil korálovky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.03.2011 14:22 Muž Syndrom [6] - HadiRe: Pogona
po vice nez roce???wow dobry tulak teda ta musela teda vypadat co? :-( ale verim tu radost jak si ji videl po roce to muselo byt slaveni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.01.2011 19:50 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Korálovka Kalifornská
Gratuluju palec potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.01.2011 19:47 Korálovka Kalifornská – Utekla mi
Už jsem jí našel byla schovaná vdíře ve schodech. potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2011 15:18 Korálovka Kalifornská – Utekla mi
Mám strach že mi vlezla do tepelných rozvodů od krbu.Jsou totiž 20cm nad podlahou.V krbu se každý den topí.Mám strach že už je upečená.Ale podle mě hadi nejsou tak blbí. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2011 15:13 Korálovka Kalifornská – Utekla mi
Díky moc palec .Ale máme dvoupatrovej dům + sklep a nemáme dutý podlahy.A utek nám v druhym patře.Aještě jednou moc děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.01.2011 22:33 Muž Sewer [151] - Ještěři – Re: Korálovka Kalifornská
Uvidíš, že se najde. Jen bacha na další mazlíčky (pes, kočka).
Buď někde zimuje nebo se někde vyhřejvá :-)
Bude vmáčknutá v ňáký škvírce ;-)
Nezoufej a nedělej si starosti, jen všechno znovu prohledat ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 17:53 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: Korálovka Kalifornská
Tak v tomhle nikdo neporadí, podle nálady může někde "zazimovat" pod podlahou, nebo naopak vyhledat teplá místa k vyhrátí ( bojler, stoupačky, topení, trubky s teplou vodou,... ).
Můj rekord je po více než roce nalezená užovka červená samice 1,8m :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2011 14:01 Korálovka Kalifornská – Utekla mi
Prosím pomoc,uteklo mi mládě Korálovky Kalifornské nevíte kde by se mohlo schovávat.(u topení jsem t o prohledal a kytky taky)Díky za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.12.2010 16:19 Muž Sewer [151] - Ještěři – Re: veya007
Šťastný konec :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.12.2010 17:45 Žena veya007 [0] - Hadi
tak jsem ji našla mršku :o))) vytírám podlahu a že pujdu vytřít i do komory, tak si tam rožnu a co nevidím, strakatou hlavu :o))) byla v takovým schodě zalezlá - ale je to zároveň strop nad schodama a nevím, jak je dutý či nikoliv, ale vylovila jsem ji potvoru :o)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2010 20:22 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: veya007
To nebude, ale pokud doma topíte a je tam přes den klasický "domácí ruch" pak s největší pravděpodobností nezazimuje ;-) a když tak na pár dní, max. týdnů
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2010 17:40 Žena veya007 [0] - Hadi – Re: Pogona
to praktikuju furt :o)) chodím s baterkou po bytě jak osel, psiska zavřené vedle v pokoji a dělám baf baf do všech koutů :-D no akorát co když fakt zazimuje, to hlad mít asi nebude, že? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2010 16:33 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: veya007
No právě že může. Nedá se dělat nic, jen čekat a čekat, až dostane hlad začne v noci šmejdit po bytě, dobré je dělat obden namátkové půlnoční kontroly, a to tak že náhle rozsvítíš a koukáš, zda se někde nemihne, takhle jsem jich taky několik chytil ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.12.2010 15:14 Žena veya007 [0] - Hadi
hele a co mám dělat? mám ji hledat nebo se na to vyprdnout a počkat, jestli se neukáže sama? Jsem práve prolezla kde co, ale ona může být kdekoliv, že :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 19:44 Kent
ja by som tu macku rozpitval a chamika zachranil :-D fakt neprijemna situacia ... mna dost nahnevalo ked mi zdochol pes .. alebo ked mi Panciernicek zozral 30 malych prisavnikou cerstvo narodenych .. ale chamik je chamik :d
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 17:04 veroni – Re: Pogona
Jéje, já si chci pořídit chamíka a máme kocoura :-D Snad to přežije ano Ale asi ho budu mít, až nám budou předělávat pokojíček, takže až tak za 2 roky hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 17:02 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: veya007
Hmmm, dva psy máme taky, nic co mi uteklo zatím nesežrali :-D zato máme i dvě kočky a jedna z nich mi mrcha kdysi snědla chudáka chameleona, který se "procházel po bytě". :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 15:16 Žena veya007 [0] - Hadi – Re: Pogona
máme malý byt, dva plus jedna a je to cihlák a bydlíme v prvním patře, takže myši tu nejsou... byt je celkově studenější
vždycky když utekla, tak jsme ji našli za komodou, co je na ní terárko nebo v igelitové tašce co byla kousek od terárka, takže šla vždycky někam do "normální" teploty.
no ale problém je v tom, že mám dva psy :-D ale hada znají a nejsou k němu agresivní, otázkou je, zda ho třeba nesežrali, když jsem tu včera večer nebyla...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.12.2010 14:59 R Muž Pogona [762] - Ještěři – Re: veya007
Nevím jaký máte byt či domek, já měl doma takovýchto útěků již několik a vítězem byla jedna dospělá Gutáta, kterou jsem naše po více než roce smotanou v koupelně na bojleru. Máme totiž starší domek ( duté podlahy ve kterých se díky blízké louce a lesu v zimě prohánějí myši, takže potravu měla ) a pak nám také v této podlaze vede rozvod ústředního topení tudíž tu měla i teplo ;-) Pokud to máš podobně, tak věřím, že se objeví, a ano nejspíš někde zazimuje ( měsíc bez žrádla nevadí, je to přesně období, kdy nekrmíš, když chceš zimovat hada - ten totiž musí být důkladně vyprázdněný ). ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Hadi • Zobrazeno 4702x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/15-utekla-mi-uzovka?od=51