Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Chameleon jemenský - nateklé oči a zastavený růst

 

NápovědaFórum » Ještěři » Nemoci 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Chameleon jemenský - nateklé oči a zastavený růst
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 20:59 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Ještě mě napadlo nějaké poranění a následný zánět z případného "souboje", mladí chameleoni rostou dost nestejnoměrně a když jsou velikostní rozdíly patrné musí se rozdělovat jinak se perou, nepuští k jídlu a hynou - jednu snůšku mám někdy po čase rozdělěnu i v 5ti teráriích.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 20:51 R Muž Pogona [762] - Ještěři
A co rostliny - namáš tam něco jedovatého - i chameleon může být alergik - zkus je vyměnit, nebo popřemýšlej, zda jsi v poslední době neměnil podestýlku, dekorace, větve - i z toho by se mu mohl udělat zánět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 20:49 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Tak pokud mají vše co píšeš, pak je to opravdu na veterináře a myslím, že i pro něj bude oříšek přijít na původ otoků. Ještě prosím napiš, jak velké terárium mají a jaký typ, wattáž a sílu UVBéčka používáš + jaké minerály. Zvyš každopádně zatím přísun vit. A.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2010 10:03 Ousteen – Chameleon jemenský - nateklé oči a zastavený růst
Fotka k příspěvku Ahoj, před 7 měsíci jsem si koupil dvě samičky chameleona jemenského ve věku 6 týdnů. Obě dvě byly zdravé, vitální, s pravidelnými svleky a rychlým růstem. Cca před 3 měsíci se jedna z nich naprosto zastavila v růstu. Ta druhá ji již předběhla o 3 svleky. Což by zase nebyl takový problém, ale ta menší samička má občas (hlavně k večeru) jakoby pytlíky kolem očí, otvírá pusu a nadechuje se. Naprosto zastavila svůj růst, takže vypadá na 3 měsíční mládě a ne na 7 měsíčního chameleona. Cvrčky žere normálně, i když už ne s takovou dravostí jako dřív. Druhá samička je naprosto v pořádku, velká, silná a zdravá s pravidelným svlekem. Obě dvě žijí v naprosto stejném prostředí jednoho terária. Mají UVB, které svítí většinu dne, teplotu od 23 do 40°C (pod žárovkou), pravidelné rosení - pijí i přímo s kapátka, takže tekutin dostatek. 3x týdně mají potravu poprášenou Reptivitem a 4x týdně vápníkem. Nemáte s tím někdo také zkušenost? Nebo nezbyde nic jiného než veterinář? Díky za jakoukoliv radu. Fotografie přiložena. Ousteen
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 6408x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/182?od=151