Gekončík noční,---vajíčka
0 10.05.2010 07:46 Hansol Ahoj,tak bohužial sa mi nepodarilo odchovať mladých Gekončíkov.Vajíčka pred časom napadla plieseň a prepadli sa
Viete mi poradiť čo som urobil nespravne,prípadne čoho sa má vyvarovať aby to na budúce vyšlo?Vdaka.
No vida, to by mohlo vyjít,
0 06.04.2010 21:30 Hansol A ešte jedno.
0 06.04.2010 21:30 Hansol Ešte jedno foto.
0 06.04.2010 21:29 Hansol Kontroloval som vajíčka či náhodou nesplaskli.Vyzerajú byť v poriadku.
Nafotil som ten moj domáci inkubátor.Reguláciu zabezpečuje profi termoregulátor EUROTHERM do ktorého je zapojená PT100.
0 05.04.2010 22:30 Hansol OK,zajtra niečo nafotím.
Či sú splasknuté teraz neviem,nechcem zatial do toho nejako liesť.Zajtra uvidím viac.Dám vedieť.
Zkus pak nahodit fotku, docela mě zajímá jak takový "rychloinkubátor" vypadá... Co vejce neplasknou ?
0 05.04.2010 22:07 Hansol Takže som vyrobil polystyrénovú krabicu,do nej som vložil plastovú aj s vajcami s navlhčeným lignocelom.Vedla nej som vložil klasika žiarovku 25W.Zostrojil som tak na rýchlo reguláciu teploty s reguláciou nastavenou na 28,4 °C s hysteréziou 0,1 °C,takže skutočná teplota meraná priamo v plastovej nadobe s vajíčkama sa pohybuje od 28,4 do 29,1°C.Vlhkosť nemám ako momentálne zmerať ale verím,že tých 80% tam je.Po stenách mi pomaly steká vodný kondenzát.
Musím to celé ešte odsledovať ale je to na dobrej ceste.
Tak to ano, JSI JEDNIČKA
0 05.04.2010 21:08 Miky53(Czesnek) když jsem byl menší a chtěl jsem chovat ještěrky tak sem si dovezl z vesnice (deď už v ní bydlíme) jedno ještěrčí vejce hrál jsem si na pískovišti a najednou jsem vykopal snůšku ještěrčích vajec řekl jem to mamce a taky jsem ji překecal jestli by ch si nemohl jedno donést domů vytáhl jsem staré malé akvarečko a do to jsem dal bábovíčku s pískem do kterého jsem dal vajíčko okolo něj jsem dal trsy trávy žádné topení tam nebylo a teplota byla podle bytu čekal jsem a jdnoho dne jsem vajíčko našel děravé a splaklé a taky bylo v něm trochu krve po ještěrce ani stopy tak jsem se rozhodl že do toho dám pavouky už jsem jich tam měl hodně a rozhodl jsem se že ho ukážu kamarádovy donesl jsem ho před panelák a vidím zůstal jen jeden největší vytáhl jsem veškerou trávu a co nevídím malinká ještěřička
tak jsem jí vrátil zpět do své domoviny
ale i to je důkazem co vajíčka vydrží(a hlavně co vydrží české ještěrky
) a tím se ve mě zrodil malý terarista(5-6let) A TEĎ JSEM ZPĚT KOTĚ S PLNOU PARÁDOU!!!!!!
Třeba není ještě vše ztracené, vejce někdy přežijí extrémy ( samozřejmě jsou-li pár hodin a né časté )zrovna tento víkend jsem předělával můj inkubátor a kdybys věděl co se dělo s mými vejci tak bys nevěřil svým očím,... mám tam taky vejce gekončíků, agam, hadí,... a krom jednoho agamího všechna přežila..., pokud se vejce začnou propadat a splaskávají ( to poznáš ) pak je to zlé, pokud jsou ještě pěkná a nepropadlá, zkus něco narychlo udělat. Zatím alespoň nějakou odizolovanou krabici - do ní zkus žárovku takového výkonu, aby tam bylo okolo 30C + - 2C. Na dno dej misku s vodou a uvidíš, třebas se to povede.
0 05.04.2010 15:58 Hansol No vidím,že budem musieť trocha zapracovať na tom inkubátore.Ale možno už je neskoro,lebo som porušil takmer všetky pravidla.Teplotu som nemeral ale je mi jasné,že tam bude velký rozdiel zapnutá a vypnutá žiarovka.Proste ma to zaskočilo a prekvapilo.Som skrátka nepripravený na takúto možnosť.
Budem to sledovať a dám vedieť ako to prebehlo.
0 05.04.2010 09:43 R Pogona [762] - Ještěři Jetě dodám, že dlouhodobá teplota ( nad 32C ), vejce také zabije, to samé udělají časté teplotní výkyvy, sucho, nadměrné vlhko, atd., atd. - schválně změř, kolik je u té žárovky, když se rozžhaví a kolik, když zhasne
0 05.04.2010 09:40 R Pogona [762] - Ještěři Aby z vajec něco bylo,je důležité dodržet několik zásad.
1. Vejce nijak nerozdělovat, nerozlepovat apod. je nutné je jemně přemístit do inkubační nádoby a to tak aby jsi nezměnil jejich polohu a co možná nejméně byla v kontaktu s rukou ( já na přemísťování vajec používám pinzetu ).
2. Vejce inkubovat při stálé teplotě ve vhodném inkubátoru, momentálně mám taky gekoní vejce a inkubuju je při teplotě 29C s nočním poklesem na 27,5C. To že se bude žárovka spínat, povede k absolutně nekontrolovatelnému velkému kolísání teplot a to dlouho nevydrží.
3. Udržovat vlhkost na cca 80% - vejce resp. živočich si ze vzdušné vlhkosti vezme vodu, pokud je mokré - vede to k jejich udušení. Pokud je suché, splaskne a popraská.
4. Gekoní vejce inkubuju ve Vermikulitu a ještě je mám přikryta trochou rašeliníku.
Shrnuto a podtrženo, budeš muset postavit nějaký jednoduchý inkubátor, který bude hlídán termostatem, aby nekolísala teplota návodů na netu je spousta. Pokud jsi ale s vejci nějak neopatrně manipuloval a rozlepova je, pak z nich v kombinaci s teplotními šoky u žárovky nejspíš nic nebude.
0 05.04.2010 09:16 Hansol – Gekončík noční,---vajíčka
Ahoj,
chcel by som poprosiť o radu.Dnes ráno som našiel v terárku na velmi suchom mieste(konkrétne na suchom drevenom koreni) dve vajíčka.Mám preto niekolko otázok na ktoré si ako začiatočník bez skúseností s rozmnožovaním Gekončíka nočného neviem odpovedať.
1.Vajíčka znesené na suchom mieste a nezahrabané do podstielky,budú schopné dalšieho vývoja?
2.Ako prakticky postupovať pri snahe o další vývoj vajíčka,plodu.
Doteraz som urobil tolko:Vajíčka som premiestnil do malej plastovej nadoby kde som rozmočil Lignocel.Zahrabal som ich asi do polovice a dal do terária kde sú ostatné Gekončíci,blízko žiarovky.Spínacie hodiny som nastavil tak aby spínali každých 15 min.Neviem či som urobil správne,ale snažil som sa.
Ešte niečo,vajíčka boli dve a zlepené,preto som ich opatrne oddelil.
Přidat reakci
1 ...... [2]
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 2903x