Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Ryby a Želvy

 

NápovědaFórum » Želvy » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Ryby a Želvy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2013 17:05 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: gregi
Vše užitečné zde :

euzelva.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 19:57 gregi Re: Pogona
testudo hermanni-želva zelenavá :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 17:51 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: gregi
Ale jakou hmm já taky dostal auto a kdo mi poradí zda je na benzin, plyn, ethanol, naftu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2013 15:22 gregi – želva zelenavá
Dobrý den,dostal jsem k Vánocům želvičku je narozena v srpnu.Chtěl bych poradit jak vybavit terárko a vše užitečnýho.díky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.12.2013 13:56 Petr – moje zkušenost
dobrý den. podělím se také o svou zkušenost. U klapavek obecných, mají 1,5 roku velikost cca 8 cm jsem zkusil vysadit paví očka. ideální rychle se množící potrava. pokud želvám dopřejete dostatek potravy "nehybné" rybiček si vůbec nevšímají. Jednou mi kamarád donesl jedno staré paví očko co už klepalo nějaký ten poslední den a moc se nehýbalo a to vydrželo v akvárii celých 5 minut. Jinak se mi paví očka v akvárii normálně množí a když je jich moc, nějaké chytnu, klepnu o sklo a je krmení. Co z toho plyne, dopřejte želvě, která je tolerantní, dostatek nehybné, lehce získatelné potravy a rybičky budou v pořádku a naopak želvy vám chov rybek vyčistí od starších a nemocných jedinců.

To je ta krása koloběhu v přírodě
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2010 09:17 Smatts – Re: Ivulik1
tak ja mam v planu dat 2 mladata do 200 litrove nadrze ktera bude mit max 80-100 litru vody ....a kdomu vnitri filtre ktery bude jako slouzil i jako vodopad a pak vnejsi Fluval 205 tak doufam ze to trochu kvalitu vody udrzi na urovni :-D a ktomu jsem nedavno koukal v obchode na nejake kapicky ktere maji zlepsovat kvalitu vody protoze hubi nejake bakterie nebo co :-D a taky chci vodu hodne provzdusnovat ...jak sem se docetl provzdusnovana voda je horsi pro vytvareni se bakterii :-) no uvidime :-D ztm sem u stojanu a vytvarim pozadi..uz sem zkusil variantu se silikonem...ta moc neuspela...takze jsem vcera vecer koupil pryskyrici a dneska se na to vrhnu....snad to bude lepsi nez silikon ...protoze uz me to stalo docela dost penez....a taky mi prislo akva ....vubec sem si nepredstavoval kolik vazi 200litrove akvarium z 1cm skla hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 23:29 Žena Ivulik1 [1] - Ještěři – Re: Smatts
Jo, taky jsme meli stejny napad....aby mu nebylo smutno :-D Ze zacatku si jich vubec nevsimal. Byl zvykly na granule, tak asi nepovazoval rybu za jedlou. Az jedneho dne...hadej co :-D (tenkrat meril asi 10 cm)
Krom toho kvalita zelvi vody se s akvarijni neda srovnat a jakakoliv ryba tam bude trpet dokud ji zelva nesezere.

Jo pro mladata... tak zvol ryby, co jsou vetsi, nez zelvy. To ti ale taky dlouho nevydrzi, ty potvory rostou jak z vody :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 21:40 Smatts – Re: Gabro
Děkuji ....ztm želvy nemám ,ale plánuji nějaký druh Trachemys....přesně jak jste napsal..a z vlastní zkušenosti vím že i ta želva ....bahenní žrala raději salát ,pampelišky atd než kus ryby nebo masa :-D....jinak upřímně mi je fuk že želvy ty živorodky sní :-D beru to jako součást potravního řetězce ale chtěl jsem se raději zeptat, abych pak něco neudělal špatně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 10:48 Muž Gabro [0] - Želvy – Re: Smatts
Zdravím,

k želvám bych, jak říká Saša, kromě ancistrusů žádní jiné ryby nedával.
I když si jich želvy třeba týden nebudou všímat, tak pak to může být otázka jednoho dne a v akva nebudeš mít ani jednu.
Píšeš, že je chceš nechat do velikosti 20 cm (nevím co máš za želvy ale tipuju nějaký poddruh Trachemys scripta - elegans, scripta, trostii nebo nějaký jiný...) - ony právě do této velikosti jsou nejvíce masožravé, pak přecházejí na smíšenou nebo zelenou stravu (dle mých skušeností záleží od jedince - moje dvanáctiletá TSE (krunýř 28 cm) upřednostňuje i nyní spíše masitou stravu před zelím a jinou zelenou stravou. Co tím chci říct, že ve velikosti 20cm ti želvy spolehlivě uloví i ty ancsitrusy (a nezáleží na velikosti ancistrusů - klidně se o ně poperou a roztrhají je na měnší pro ně stravitelnější kousky), ale tím tě nechci strašit, spíš takové rady ať víš co čekat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2010 10:12 Smatts – Re: Saša
Děkuji mockrát ;-) mám v plánu chovat želvy v nádrži pouze dokud nevyrostou cca do 20 cm ...pak je je chci přemýstit do velkého zahradního rybníčku kde by měli želvy snad přežít....měl jsem v něm 20letou želvu bahení ,která jsem dostal už dospělou a neměl jsem tak velké akva tak jsem jí dal na zahradu a tam bez problémů přežila dalšich 5 let :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 23:23 Muž Felix [754] - Ještěři
Ancistrusi u malých želviček fungují jako jakási úklidová četa, odstraňující drobné zbytky potravy které by v nádrži mohly zahnívat. Díky svému opancéřování kombinovaném s přisedlým (nenápadným) způsobem života a velkou rychlostí jakou dokáží vyvinout když je třeba, jsou jedněmi z mála ryb které u želv dokáží delší dobu přežít. Takže ano, vhodné to je, ale pouze dočasně. Vzrostlé želvy už by je dříve či později sežraly :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2010 22:59 Smatts – Ryby a Želvy
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké druhy ryb jsou vhodné do nádrže s mláďaty Želvy Nádherné....vetšina lidí davá do akvária Ancistruse atd...je to správně ?? nikdy jsem želvu a rybky dohromady nechoval...ale z předešlého akvária mi zustalo pár živorodek,pancéřníčku a ancistrusů...předem děkuji za odpověď

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 1005x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/215?od=51