Uprchlý cvrček
Ahoj. Já mám cvrčky v plastovém boxu, do kterého jsem horkým nožem vyřezal okénka a v železářství koupil jemnou ocelovou síťku a pomocí tavné pistole přidělal přes otvory. Víko mám na pevno. Jsem v práci až budu doma dodám foto.
0 20.06.2018 00:29 maxon – uprchlý cvrček
jak dlouho ta bestie prosím žije? je zalezlý někde v terárku a mé pogony ho nedoukážou ulovit... a tak hraje na housličky a hraje na housličky... už mi z něj asi brzo hrábne...
Kúp si plastový zatvaráteľný box, Myslím, že v Hornbachu som také videl v rôznych veľkostiach, ak sa nemýlim a navŕtaj menším vrtákom a vŕtačkou dosť dierok do toho plastového poklopu boxu a máš vybavené. Ver, že ak neurobíš moc veľké diery, tak ti určite nezdrhnú. Mám doma a no problem.
0 01.09.2015 20:35 kovky – faunárium
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s faunáriem? Já na cvčky zakoupila 3 litrové, aby měli víc místa a víc vzduchu. Prozíravě jsem ho postavila do vany. Ty menší mrchy z něj dokážou vylézt
Psali, že je to i na hmyz, tak mě nenapadlo, že se krz ty malé škvíry protáhnou. Mám chamíka nově a cvrčky fakt nemusím. Rukou na ně zatím nesáhnu, takže uprchlíky lovím do malých krabiček a jdou buď do terárka, nebo do menší plastový. Jenže jsem zase někde četla, že se vytvořenou dírkou dokážou prokousat. Dá se na ně koupit něco, z čeho se zaručeně nedostanou? Aby mi v zimě chudáci nemuseli pořád bydlet v krabičce ve vaně.
dneska jsem jednoho uprchlíka našla polomrtvého na podlaze v kuchyni, ještě škubal nožičkama tak jsem ho strčila Amálce aby neměla takovou práci s chytáním a s slupla ho raz dva
Akorát co mě dostalo, tak jsem měla v terárku sukulent a cvrčci co Amálka nesnědla a nechytla hned,tak mi ho pěkně okousali a on chudák skoro chcípnul....Dala bych kaktus, ale o ten by se mohla Amálka poranit
A nevím jestli s umělou kytkou na tom budu líp
Jasně
Zbytky pak vytáhni a nebo jim dej menší kousíčky a ty zachvilku uschnou, já jim vždcky dám kolečko okurky na dvě půlky a většinou to všechno zbaští a to co nesní, tak uschne.
Aha takže pokud jde o vodu, tak jim jablíčko nebo mrkev můžu dát, ale zbytky by se měli asi pak vytahovat, aby se nezapařila krabice a cvrčci nechcípali???Jinak děkuju za tip, pampelišky a tráva jsou dobrý nápad...
Ahoj jako krmení dávám granulky pro psy nebo kočky a kvůli vodě okurky nebo obyčejnou trávu....pampelišky atd.
já jim dávám ovoce např. jablko a banán a vtom je vody dost
Vodu potřebují já jim obden proto dávám plátky jablka, okurky, list salátu, zelí,....atd. Z tohoto dostanou potřebnou vodu i se částěčně zasytí, jinak jako krmení postačí obyčejný šrot.
no a čím cvrčky nejlíp krmit aby nechcípali vubec?Já jim hodila kousek celozrného toustového chleba a ten jim chutnal
ale copak nepotřebují vodu?
to doufám ,nevím jak bych je za kuchynskou linkou lovila
Nerozmnoží
Tak dneska mi zdrhli dva cvrčci, ještě takový malincí, ale mám strach, aby se mi potvory nepomnožili.Protože se mi rozběhli po kuchyni a na lince máme ošatku s ovocem a krabici na suché pečivo
tak to bude asi tím zapařením, krmím je mrkvičkou aby měli i nějakou vodu a občas se mi na víčku objeví sražená pára
Z horka ti určitě nechcípají.Kdybys někdy byla v nějakém chovu cvrčků,tak je tam horko jako v pekle.Ti cvrčci musí být v dobře větrané nádobě,jinak se zapaří a je po nich.Cvrčci,kromě nejmenších nymf, potřebují sucho.
tak proto my ty potvory asi chcípají, je jim chudákum horko a přehřívají se
Neporadíte někdo jak se starat o koupené cvrčky aby co nejdéle vydrželi???Já jim napíchám do krabičky víc otvorů, aby se mi neuvařili v tom horku a krmím je mrkví, vytahuju suché a staré zbytky a přesto mi po dvou týdnech začnou vymírat i malý i velcí....tak nevím
Jo, to je právě ten případ, co tu celou dobu přetřásáme
Pro naše čičiny je to taky ohromný zdroj zábavy. Párkrát už se stalo, že některá z nich vlezla až mezi ještěry přímo do terárka, aby si nějakého mohla ulovit
Chudááák........cvrček.......toho bordelu v tom uchu co musel snést......
Ono to nejspíš ten cvrček nepískal.. to bylo asi tím, že tam prostě něco měla v tom uchu
prý jí pískalo v uchu a bolela jí hlava tak šla k doktorovi a ten ho tam našel
A cvrkal jí tam? To by byl pak vážně horor
jj taky jsem to videl a doufam ze to nikdo ze znamych nerekne moji mlade..jinak me je pres noc vyhodi z balkonu
Je to zvláštní, ale nejsou. Nějak si nemůžu vzpomenout, že by je tu kdy nějaký zverimex aspoň jednou nabízel. Dokonce i sarančata se tu objevila teprv tak před dvěma třemi roky poprvé
To je krasne
U nás se jedné rodině stalo, že zaspali do školy. Matka byla uspávána zvukem cvrčků a dcera školou povinná zvukem vodopádu.
Jed bych nepouzival, ale nasel jsem doporuceni jak se s nimi vyporadat, kdyz ti vadi romanticke vecery. Smichej mouku s praskem do peciva a dej to do mist, kde se ozyva cvrkot. Cvrcek to pozre, kyprici prasek nabobtna a cvrcka tim usmrtis. Jinak nejlepsi je si na ne zvyknout a kdyz prijde k veceru navsteva, tak budou po chvilce zavidet, ze to mas doma jak u more
No nic, je s Váma chlapci sranda a zvedá mi to náladu. Pohoda, klídek.
no šak jo,... a co jako
šváb bez švába -pán bez pána - ŠVÁBI
Copak,... ve Varech nejsou švábi ???
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Bezobratlí • Zobrazeno 1549x