Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Chovani vodni zelvy..

 

NápovědaFórum » Želvy  

+ přidat příspěvek
Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Chovani vodni zelvy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 22:57 Žena Leli [1] - ŽelvyRe: Hunter
fajn kdyz drží dietu nedostanou nic smich mají ted pampelišky a salát . tak uvidím s vodou to nic nedelá tak jim to tam chvilku nechám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 20:18 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Leli
Fotka k příspěvku ja kŕmim tak poriadne 2-3 x týždenne, ale máme aj tak problémy, pretože "dospelé kusy" chcú ešte rásť, ale nejako im to nejde a trocha sa im deformujú panciere, tak musím asi ešte ubrať ... ale inak kŕmim aj inými vecami hmyzom atď a s tým súvisí aj moja otázka, trom eleganskám sa vytvoril na papuľke nejaký sliz, neviem čo to je, či to nie je nejaká choroba, dalo sa to dať celkom ľahko dole, tak nechápem čo si to samy nezotreli, resp. malo to konzistenciu želé.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2014 10:53 Žena Leli [1] - ŽelvyRe: fajfmen
obezita jo ???? :-D no nevypadají , ale krmím jenom 5x týdně. budu věřit zkušenému :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.05.2014 21:51 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Leli
Když to velmi velmi zjednoduším a převedu do (pochopitelně silně nepřesného) paušálu - želví organismus je daleko lépe uzpůsoben hladovění a mizerné stravě, než dostatku až přemíře stravy kvalitní, výživné a podávané prakticky den co den. Tvé želvičky si prostě nejspíš dávají přirozenou pauzu proti obezitě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2014 12:08 Žena Leli [1] - Želvy – potrava
potřebovala bych poradit s krmením , dřív sem krmila klasikou ( maso , ryby , krevety , šneci , nitěnky , vnitřnosti a takové ty klasické věci , ne granulema ) ale poslední asi 2 měsíce to želvy vůbec nechcou , pokaždé skoro všechno vyhodím. Tak sem vyzkošela zeleninu i pampelišky taky skoro nic, dokonce sem koupila i granule pro ně a skoro nic. Jako nažerou se ale když to srovnám jak to v nich mizelo dřív tak ted je to skoro nulové. Jestě sem někde četla že se jim dají dát i granule pro kočky tak sem to vyzkoušela a s tím mám ted asi největší úspěch , sežerou toho víc než když mely svou klasiku... a proto se ptám mají blbou dobu a drží dietu nebo jsou prostě jen rozmazlené a chcou uplně něco jiného a mě jestě nenapadlo co by jim vrátilo chut????
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.09.2013 21:47 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: eliska
To je jednoduché - jedna má lepší rozpoznávací schopnosti a v rámci možností i abstraktní myšlení: zapamatovala si Tvůj tvar, způsob pohybu, specifický pach apod. (bez ohledu na barvu a střih Tvého momentálního oblečení či jiného účesu, což celoživotně takřka neměnnému zvířeti determinaci lidského tvora značně ztěžuje) a spojila si to s přísunem krmení... Ta druhá spoléhá víc na instinktivní reakce (preventivně žbluňknout do vody při sebemenším vyrušení a pak teprve zjišťovat proč - ideální strategie přežití v přírodě ;-) ), k ní si budeš muset hledat cestu citlivěji. Z osobní zkušenosti dost pomůže pro kontakt dlouhodobě stejné oblečení, stereotypy v čase otvírání terka atp... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.09.2013 17:54 eliska – moje zelvy
kdyz cistim terarko moje zelvy se snazi vylest a jakmile se k nim naklonim jedna NELčA vdy naboura a utika jako na behacim pasu nevim cim to je ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2013 19:45 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: batka
Želvy jsou potravní individualistky. Do čeho jedna ani nekousne, může jiná přímo zbožňovat ;-) . Kvůli jedné z našich želv mám osobně vždy při ruce trochu granulek pro příkrm v postních dnech - ostatní se toho sice ani nedotknou, ona (Mája) si ale vždy pochutná. Jiná zase ráda cvrčky (Terezka), které ostatní nechávají bez povšimnutí a další (Emily) preferuje šneky... A mladý Vilík je popelnice, zhltne všechno co se aspoň trochu tváří jako krmení :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 10:01 Žena batka [4] - ŽelvyRe: Eva
Je to 2 měsíce starý koment, navíc týden po pořízení želvíků takže v té době jsme neměli vyzkoušeno tolik věcí u nich ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 22:49 Eva Re: batka
To jsem usoudila podle Vaší odpovědi v prezentaci. A taky podle popisu krmení. Mělo by to být obráceně, gammarus jen občas, slušné firmy i na krabičce píšou, že jde o doplňkové krmivo, ne kompletní. U mladých rostoucích želv je pestrá strava důležitá. Ideální celé malé rybky, šneci, žížaly, zkusit trochu zeleného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 22:15 Žena batka [4] - ŽelvyRe: Eva
Říkala jsem někde že to nejde? :-) Nebo že to nedělám? Od doby co mi poradili se toho přidalo víc a změn bylo taky hodně. :-)
Ráno dostávají zpravidla gamarusy, večer děláme obměny různých mas pokud nedorazíme domů pozdě. Dostávali i vajíčka achatin (super vápníkova bomba) a až bude mít vajíčka i druhý slizounek, tak hodlám zkusit i nějaké živé mimča odchovat. Ti vodní se mi kupovat nechtějí pokud mám občas možnost domácího odchovu. :-)
Granule bych do tohoto jídelníčku, ale ráda zařadila taky když je tu máme. Je mi líto je vyhodit takže se budu jakkoliv snažit, aby je ty potvůrky alespoň zkusily občas. Proto jsem chtěla vědět rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 21:46 Eva Re: batka
V prezentaci vám zkušení radili krmit pestrou stravou, proč to nejde? Zkuste nabídnout šneky i s ulitou (i vodní), žížaly, hmyz, rybí maso. Granule bych jim nenutila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 15:52 Žena batka [4] - Želvy – Vitaminy
Ještě mě tak napadlo, docela s těma mrškama v jedné věci bojujeme. Sežerou v podstatě cokoliv co se jim dá, od gamarusů po masa. Občas ozobou i kousek křídy co tam mají. Ale už v době, kdy jsme si je přivezli jsme jim koupili i granule pro želvy. Nenapadá vás jak je "donutit" občas si zobnout i jich? Podle složení by v nich měly být i nějaké vitamíny tak by bylo fajn kdyby si alespoň jednou za čas daly aspoň pár kousků :-D

Uvažovala jsem, že bych je nechala si udělat jeden den půst a zkusit jim ty granule dát z ruky (s tím nemají problém když vidí žrádlo), ale zatím jsem se k tomu nedostala :-D Drahá polovička je prostě nenechá "trpět" hlady :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 15:46 Žena batka [4] - ŽelvyRe: fajfmen
Tak k nějakým změnám už došlo, přidali jsme štěrk, víc vody a pokud je nesežerou nebo nezlikvidujou jinak, tak zkusíme i nějaké rostlinky nejedovaté palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 15:44 Žena batka [4] - ŽelvyRe: Hunter
Zatím je dáváme na sluníčko kdykoliv to jde a je teplo :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2013 20:02 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: batka
Prošel jsem si Tvoji prezentaci a ty maličké scripty jsou dle mého naprosto v pořádku. Tvé zázemí bude sice nutno výhledově upravit a výrazně zlepšit jídelníček (od toho ale zde ten pokec vlastně je), našlápnuto už máš ale dobře :-)

Hunterem dodaný příklad níže je ještě dost mírnou ukázkou, jak někteří rádobychovatelé dokážou želvu zhuntovat. Pokud si ale např. k němu budeš průběžně chodit pro rady, jistě se Tvým želvičkám takové problémy vyhnou širokým obloukem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2013 17:48 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: batka
Tvoje vyzerajú celkom dobre, takto by vyzerať pancier nemal terarka.net/fotogalerie.php… a tvoje vyzerajú celkom fajn, keď nemáš UVB tak im ho zaobstaraj :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2013 12:23 Žena batka [4] - Želvy – Krunýř
Neměl by někdo prosím k dispozici fotky správného a špatného růstu štítků na želvím krunýři?
Pozorovala jsem dneska jednu z mých želv. Jedny štítky má hezky do obloučku a jiné (blíže k prdýlce) zase prohnuté dospod... Nemám to s čím porovnat, ale ráda bych věděla zavčas jestli jí něco nechybí :-) Jinak roste krásně :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2013 20:38 Muž Jiri_99 [25] - JeštěřiRe: fajfmen
Křída prošla.. ano palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 23:13 Muž Jiri_99 [25] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Aha, no tak jo. Já to teda zkusím. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 13:38 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Jiri_99
krieda nieje rozpustná vo vode, takže sa usádza a filter ju vyfiltruje, inak korka ju rozkúše a zožerie skôr ako ten blok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2013 10:29 Muž Jiri_99 [25] - JeštěřiRe: fajfmen
Héérgotm ty jsi se ale rozepsal.. palec
Tyhle ty loupané potvory a krevetky kupuju v hypernově za teda docela jinou cenu. Je toho tuším 190g za nějakých 80,- kaček a krevetky ještě o něco málo dráž.. :-( Trouba, budu to muset pohledat v tom kauflandu.. Nevím proč, ale ančovičky jí moc nejedou. To už musí být fakt hladová, aby je snědla. Sépie jsem nezkoušel, dobrý tip. ano Jinak sušené krevetky dostává prakticky denně, sem tam jen tak trošku granulek. Easy Fish Turtle jí docela šmakujou. Potom ty mražené kostky želví mix. Podle toho co je na obalu za složení, by to mělo být v poho. Snad v tom není nějaké nechtěné ochucovadlo, pač jde po tom jak zabitá. Taky cvrčky, gupky, když zaprší, tak i žížaly dostane. Ty jsem začal dávat až nedávno, ale očividně jí taky moc šmakují. Plus další věci, jako masíčko a podobně, snažím se, aby měla co nejpestřejší stravu.
Ale co se týče toho želvíka, je to malé a v podstatě drahé. 15g za cca 28-35,- kaček, jak kde. Přitom želva do toho dvakrát kousne a ten zbyteček se během dvou dnů rozpustí.. Když si to +/- zhrnu, dávám za to docela slušné prachy. Proto můj dotaz.
K té křídě. To ji dáváš přímo do akvárka do vody? Nějak si to moc nedovedu představit, jak ta křída začne pod vodou reagovat.. Vždyť to musí kalit vodu, no ne? V tom bloku pro papouchy jsou i nějaké mořské řasy a věci, které v želvíkovi nejsou. Řasy by vadit neměly, ale nevím co je tam dál.. To složení jsem nikde nenašel..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.05.2013 20:30 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Jiri_99
Hlavní rozdíl je v ceně obalu (lákavý potisk vyjde docela draho) a tvaru onoho příravku.
To raději navštiv papírnictví, kup tam po koruně za kus bílé školní křídy a máš vystaráno s vápníkem. Potom napochoduj do Kauflandu (anebo něčeho takového), z chlaďáku vytáhni třičtvrtěkilový pytel grundlí/ančoviček za cca 70 Kč (šupiny, kostičky, vnitřní orgány i s obsahem - všechno báječně pohromadě), přihoď za stejnou cenu slávky jedlé (sice vyloupané, v zásadě je to ale šnek, nejtypičtější potrava tohoto typu želviček) a následně tamtéž poloviční objemem za skoro dvojnásobnu cenu pytlíček krevet. Ty jsou sice vyloupané, masíko a orgány ale No.1. Absenci potřebného chytinu pak snadno vykreješ nákupem sušených krevetek ve zveráči (od tří pětek výš) ;-). Když jim jako bonus koupíš čas od času mix "dary moře", tím líp. O sépie se dovedou doslova poprat, jak jim chutnají ;-) :-D
Od jara do podzimu přidávej lupena pampelišek, kopřivy, hluchavky apod., z vodních rostlin prakticky všechno, nejužitečnější je patrně okřehek.
K chuti jim příjde i hmyz. Např. uhynulí cvrčci ze zveráčových krabiček pro ještěry, a ještě líp živý hmyz smýkaný...

Potřebné vitamíny a minerálie obsahuje výše zmiňovaný výčet sám o sobě dokonale v té nejpřirozenější nejsnáze stravitelné formě. Vědecky se tvářícími předraženými preparáty se proto ani nemusíš zabývat. Alespoň u megaadaptabilních a flexibilních trachemysek ;-) ne.

Mmch. - mě celý ten předchozí výčet cen vychází na cca 350 Kč kvalitní výživy pro JEDNU DOSPĚLOU želvu T. scripta po dobu 3-4 měsíců! (při počtu pěti nestejně vzrostlých to vystačí na měsíc a kousek) A to jsem týpek z města. Někde třeba na dědině by mohl šikovný chovatel i živočišnou složku potravy srazit dík odchytům např. plevelných rybek minimálně na polovic, aniž by se přitom zapotil ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 21:38 Muž Jiri_99 [25] - Ještěři
Nikdo neví?
Jaký je vůbec rozdíl mezi těmito minerálními bloky pro papouchy, hlodavce, želvy...
Nikde na žádných stránkách nemají uvedené složení..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2013 17:06 Muž Jiri_99 [25] - Ještěři
www.akvapotreby.com/…
Nemá s tímhle někdo zkušenost? Můžu to želvě dát místo klasického želvíka?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 21:58 Muž Felix [754] - Ještěři
S ruduchou? Vůbec nic ;-)
Jediný způsob jak se této řasy zbavit spočívá v dlouhodobé dokonalé chemické čistotě vody v nádrži. Dokud je v ní spousta organických nečistot (další plus pro bujení ruduchy je vyšší obsah železa a dřevní hmota taky její skóre vylepší), není to zkrátka možné. A vlastně ani žádoucí. Ona ta ruducha ničemu nevadí (samozřejmě pokud neřešíme její růst na akvarijních rostlinkách, které by dusila, což u želv nemá ani cenu zmiňovat), naopak kvalitně odbourává ony zmíněné škodliviny, takže želvušám až "prospívá" ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.01.2012 16:37 mirda – Zelva Zlutolica
Prosim, poradte co s rasou asi Stetickou na krunyri.Dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2011 12:22 Muž Hunter [100] - Želvy
Fotka k příspěvku Takze vcera dostali rybu bojovnicu ktoru zjedli a ta mini sa aspon zakusla do mucneho cerva, dnes maju zase harmancekovy kupel s Uvb
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 20:17 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Pogona
Hmmm... Jo/ne, jak kdy, jak pro co a jak která jeho část :)
A čert aby se v tom teď vyznal :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 20:05 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Jůůů, jsem tu chvíli nebyl a už se v tom taky ztrácím, je teda to hovězí v pořádku nebo ne?....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:53 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: fajfmen
heh, to tá venusta stále vyskakuje za prstami :-D aj za prázdnou špajlou ide :-D
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:43 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Zvykej si :-D . Zatažení do krunýře je nepodmíněný reflex, tzn. jen mizivé procento želv jej dokáže vědomě (v rámci zkušeností) potlačit. Reagují tak automaticky a zpavidla dřív, než si vlasně uvědomí proč ;-)
U mě třeba jen Mrňouska (která je ale tak tak trochu cvok :-D ) vletí dobrovolně a s chutí do mé otevřené dlaně a chňape i po neexistujícím žvanci "v mé ruce" klidně i v pozici na zádech smich
Pak ještě Mája (shodou okolností taky T. s. scripta) není nijak plachá, tři ostatní želvy ovšem reagují na mé přílišné přiblížení poplašně - čím jsme kterou želvušu získali vzrostlejší, tím výraznější je u ní tohle chování :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:35 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: elegans1
hehe, inak už žerie, síce málo a len blbosti ale žerie, ale stále je nejaká ľakavá a neistá ... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:25 elegans1 Re: fajfmen
Jasně,máš pravdu.Už jsem se v tom nějak ztrácel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:23 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: elegans1
Máš pravdu ano
A teď si, prosím, projdi mé předchozí příspěvky a potom mi vysvětli, v čem zásadním konkrétně tu spolu až TAK nesouhlasíme, že si to vyžaduje stále další a další polemyku.
Neptal se náhodou původně .:Hunter:. na to, jak krmit svoji malou želvu? Na to jsi mu dal odpověď Ty, Pogona, já... Pak padl nějaký ten vtípek na nějakou zbrklou a naprosto tématicky nepodstatnou hlášku...
Co tady ještě vůbec řešíme?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:03 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: fajfmen
Hmm inak to asi nebude troosti ale nejaka pseudemys floridiana ... Troosti vyzera kus inak, ape to je jedno ...sice no floridiana tak je asi z floridy :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 19:00 elegans1 Re: fajfmen
Ony ho potkávají zcela běžně.Tyhle želvy žijí v podstatě ve většině severní Ameriky,hranice výskytu je někde na pomezí USA a Kanady.Bizon se na celém tomto území historicky vyskytoval.Bizon není jen zvíře plání,severnější populace jsou výhradně lesní zvířata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:56 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: elegans1
Ale já to vím ;-) . Stejně jako vím, že Hunterem zmiňovaná T. s. troosti je poddruh ze severnějších (rozhodně ale ne pro daný druh nejsevernějších) výskytišť (jakkoli ta konkrétně její se nacházejí o celé klimatické pásmo jižněji, než kudy vede hranice Států s Kanadou) a teoreticky by toho tatanku mohla i potkat. Dělal jsem si jenom srandu z toho, jak někdy tuzemští přispěvatelé zapomínají v aplikaci na severoamerická měřítka násobit vzdálenost mezi dědinami Horní a Dolní stem (a ještě k tomu v majlích :-D )
Představa bizona (i ve stavu dávno chcíplém a dodaleka odplaveném "otcem vod") uprostřed subtropických blat, jak na něm hodují ŽELVY, je doopravdy absurdní (osobní zkušenost - plně vzrostlá trachemyska si neporadí ani s mrtvolkou kančíka příčnopruhého Amatitlania nigrofasciata dlouhého cca 13 cm - musí vynaložit velké úsilí už jen na roztržení břišní dutiny a vytažení některých vnitřních orgánů, maso apod. už je mimo její možnosti) ;-) X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:42 elegans1 Re: . : Hunter : .
Źelvy těchto rodů se vyskytují až u hranic s Kanadou.To je taky důvod,proč jsou bez problémů schopné přežít naši zimu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:40 elegans1 Re: fajfmen
On zase bizon není jen zvíře velkých plání.EXistuje poddruh,který je ryze lesní zvíře.

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:39 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Ano ano, bizon je fakt panamerické zvíře (to jsi dobře naťuknul ;-) ). Prstem na mapě a bez měřítka jsou totiž Paha Sapa, Velké pláně, kde jsou bizoni doma, jen taková větší louka mezi Dolní Lhotou s blízkým rybníčkem Brčálníkem (floridské bažiny), pískovištěm pro mrňata (poušť Sonora, Údolí smrti atp.) a támhletím lesíkem, kam chodíme na houby (kanadský prales). A támhle u přehrady (pacifické pobřeží) je kapánek deštivo, takže z flóry spíš ty mechy, nežli tráva (stát Whashington) :-D

Hele, trefils hřebík na hlavičku - žádná trachemyska (pokud řešíme nominátní poddruh) v přírodě jaktěživo neviděla bizona. Co by taky v subtropických bažinatých luzích dělal, že jo? smich palec
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:09 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: elegans1
Bizona? Urcite neziju na severe ale v teplejsich castiach a nehadajte sa uz nqchcem to mat na svedomi, zajtra idem kupit sardinky a uvidi sa. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:07 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: elegans1
Juj, pardon (a dík za opravu). Teď jsem si to znovu prošel a měl to tam Tom v reakci na Tebe (fakt jsem se v tom krapet zamotal a stratil, jak naťuknul níže HammerJoe) X-) . S tím hovězím pro příkrm (např. oslabených jedinců) měl ale recht ano . Kvalitní, pokud možno mladé zadní hovězí je hodnotné a stravitelné natolik, že dokáže solidně suplovat obvyklé krmení, pokud toto není právě k dispozici (rozhodně líp, než drahé granule podezřelého obsahu na téma "vyrobeno z éček") :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 18:04 elegans1 Re: fajfmen
Jinak přesně ty rybičky z Kauflandu mám na mysli.Ve spojení s celými plži,žížalami,hmyzem a v odrostlém věku i zeleným je to ideální krmení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 17:59 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: elegans1
Máš pravdu.....fajfmenovi se to občas stává že v té změti odpovědí to občas prohodí .... nemyslel to ve zlém :-D ...... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 17:58 elegans1 Re: Pogona
Já ti nevím,ale představa,jak malá želva trhá skrz chlupy maso z bizona nebo medvěda mi moc reálná nepřijde.Nevím,jak mají ve zvyku umírat zvířata v severní Americe,ale do rybníku většina z nich strávit poslední chvilky nepoleze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 17:55 elegans1 Re: fajfmen
Ať to čtu jak chci,tak o cholesterolu jsem nenapsal nikde ani čárku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 17:11 Muž Felix [754] - Ještěři – RE: Pogona vers. elegans1
Teda přátelé, oba máte kus pravdy, zároveň se Vám oběma ale tu i támhle drobná chybka vloudila (a snad mě někdo opraví, pokud se tam vloudí mě ;-) ):

V níže zmiňovaném Zychovi lze např. nalézt výsledky rozborů obsahu žaludků Trachemys scripta různých věkových skupin (týká se hlavně nominátního poddruhu) i když je to bohužel dost rozházené v rámci různých kapitol. Zde mj. zjistíme, že zdravou rybu nemá takováto želva v přírodě prakticky žádnou šanci ulovit, většinu oněch mršin potom tvoří leklé ryby a i ty představují jen zanedbatelné procento (spíš promile) na jejich jídelníčku. To obvyklé je - na hladinu spadlý hmyz, nejrůznější larvy, vodní šneci (převažují) a pak korýši všeho druhu. Zbylých až 50% (nejen u dospělých, i když u prcků je to jenom z nezbytí) tvoří všude běžný okřehek...

Nutriční hodnota masa? Tu snad ani není nutné řešit (vyjma negativních dopadů tučného - metabolismus "studenokrevných" se s tím dost obtížně pere), všichni predátoři bez rozdílu jdou totiž a priori po vnitřních orgánech, vše ostatní pak sežerou dodatečně, v druhém sledu, když už se pořádně nacpali tím doopravdy výživným (a jak jsem si všiml u Mrňousky, ta dokonce po vyžrání bříška rybky vyrve obratně páteř s kostičkami, schřoupe to... a pak jde teprv na to maso - mohla by si sice ušetřit námahu a zhltnout rybku celou naráz, instinkt je ale instinkt, a s tím se nenadělá nic) ;-)

Martine, ačkoli Tebou nastíněná strava pro želvy je praktický ideální, s tím cholesterolem (u lidí) jsi se docela dost sekl (není se ale moc čemu divit, je to cíleně šířená pověra). On totiž ten "špatný" cholesterol NELZE získat z potravy. Ten si totiž tělo vyrábí samo, a to jen a pouze dík celkově špatnému životnímu stylu. I kdyby jsi snědl třicet vajec a půl kila prorostlého bůčku denně, Tvé tělo jej vyloučí úplně stejně, jako nadbytečný vitamín C ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 16:43 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: . : Hunter : .
Želvy jsou tvorové přímo milující stereotyp, takže na jakoukoli novou (sebekvalitnější) potravu nepovědommého pachu a vzhledu reagují minimálně a s největší opatrností. Zároveň bývají ale zvědavé, takže jim to tak za týden nedá, zobnou si, zhodnotí... a pak obvykle začnou preferovat zase tohle lepší ;-)
Zkus jí dávat grundle (ančovičky). Já je kupuji v Kauflandu, půlkilový pytlík z mrazáku za 75 Kč - a všem pěti to vystačí na celý měsíc pohodlně (plus samozřejmě s krevetami, šneky, zeleným ad.) :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2011 15:46 Muž Hunter [100] - ŽelvyRe: Pogona
tak slimaky im tam lozia stale, ta najvacsia ich lovi ( skor okruzakov ako levatky ) a na mucne cervi je dost mala, u nas maju len takých veľkých. Skúšal som patentky ale nechce to, len Venusta žerie patentky, zajtra skusim hovädzie srdce no. :-O

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 1363x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/428-chovani-vodni-zelvy