Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Chovani vodni zelvy..

 

NápovědaFórum » Želvy  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 3 Žádná další stránka   1  
Chovani vodni zelvy..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 11:04 Žena Xlienka [5] - Želvy
Jinak ty kočičí granule bych úplně vynechala. A různé potvory sušené či živé zatím jenom pro zpestření. Granulky baby jim poskytnou veškeré vitamíny a minerály. Ty od sery chutnali i našim maličkým. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 10:59 Žena Xlienka [5] - Želvy
Jak v misce? Vodní želvy žerou výhradně ve vodě. Prostě vezmeš třeba ty jejich oblíbené granule nakapeš na ně ty vitamíny a necháš je plavat na hladině. Pokud tam budou víc jak čtvrt hodiny tak je sesbíráš a vyhodíš a příště dáš samozřejmě přiměřeně méně. U takhle malých klidně 1-3 granulky pro každou želvičku i pět krát denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 10:44 Žena jarmila58 [11] - Hlodavci – Re: Xlienka
Filtr tam je schovany.. :-) Zkusim sem dat fotky..jestli to pujde. Krmim je Gamarusem a taky granulema od Sery. To maji radi. Uz maji mensi plechovku sezranou od Vanoc. Jinak jim dopreji i moucny cervy a nebo taky rozmocene kocici granule.. :-) Ted jim nechavam jejich oblibene granule od Sery a ty Gamarusy v misce a sem tam si chodi zobnout. Ale malo na to jak moc zrali... :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 10:15 Žena Xlienka [5] - Želvy
Objem vody 8 litrů je opravdu málo. Moc si neumím představit jak v tom mohou plavat. A myslím, že takhle tam není ani možnost dát nějaký filtr a zajistit nějaký tok vody. Pak tú vodu měň klidně i každý den, ale jednoznačně za teplou (!namíchej vařící se studenou vedle v kýblu!, teplou vodou s vodovodního řádu jim můžeš ublížit). Jinak ty vitamíny vypadají dobře. Čím je krmíš, že to nechtějí žrát? Naši drobečci byly taky hodně vybíravý. Nakonec jim zachutnali jenom dva druhy nejdražších granulí na trhu a teď jsou jak popelnice, sežraly by vše na co přijdou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2011 09:05 Žena jarmila58 [11] - Hlodavci – Re: Xlienka
Mam male terarium, takze vodu menim casto celou. Objem vody je cca 8 litru. Jinak vitaminy davam primo do vody od firmy Beaphar nebot skoro vubec nejí- www.beaphar.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 22:35 Žena Xlienka [5] - Želvy
Takže to vypadá na můj první předpoklad. Nejspíš nastydly. Chtělo by to vytápět vodu alespoň na 27stupňů kým jsou takhle malé (a teď klidně i na 29stupňů alespoň na dva týdny). Teplota vzduchu by měla být minimálně stejná a na výhřevném místě na souši pod žárovkou alespoň 35stupňů. Teplota jim nesmí kolísat a nemělo by je nijak ofouknout. Vodu měn zásadně po malých částech i 2 až 3krát týdně stačí jenom tak desetinu vody, ať se jim moc nezchladí. Doporučuji teď přidávat vitamíny na krmivo, stačí ho pokapat třeba fishtamin od sery (to se mi osvědčilo). Do dvou týdnů by to mělo ustoupit, ale pokud budou déle vydávat ty zvuky a nebude se to zlepšovat, bude potřeba zají na veterinu, tam jim můžou dát i nějaký prášky. Ale s tím bych opravdu počkala jenom když se to nezlepší, aby cestou ještě víc nenastydly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 22:09 Žena jarmila58 [11] - Hlodavci – Re: Xlienka
Stare moc nejsou, dostala jsem je na Vanoce s prumerem krunyre cca 5,5cm. Ty zvuky co vydavaji jsou nepopsatelne, jako kdyby kychnuti nebo mozna i to spatne dychani...nevim nejde to popsat.Jinak casto otevira pusu!Kryt jsem dala az pred dvema dny, jinak bylo terarko otevrene.Kolik ma teplota vzduchu to netusim, v mistnosti je ale dost klesajici teplota a pohybujici se mezi 18-22stupni, jak kdy..Pokud jde o vodu tak ta se udrzuje kolem 25. A vodu menim cca jednou za tyden..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 21:16 Žena Xlienka [5] - Želvy
Jak jsou staré? Jaké zvuky vydávají, něco jako když se jim špatně dýchá? Jak často měníš vodu, jakou má teplotu. Máš kryt? Jakou má teplotu vzduch nad vodou? Já vím že je to hodně otázek, ale pokud nevím jak žijí tak ti moc nepomůžu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 21:05 Žena jarmila58 [11] - Hlodavci – Re: Xlienka
Jde o vodni želvy "trachemys scripta troosti". Ted v posledni dobe prave lezi dost casto na plose a vecer nekdy i pres den vydava divne zvuky.. :-( a samozrejme ani nezere!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 20:46 Žena Xlienka [5] - Želvy
Jde spíš o to že ve vodě by se měla cítit bezpečněji, tudíž když otevřeš kryt akvaterária, nebo prudce dveře měla by zalézt do vody.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 20:44 Žena Xlienka [5] - Želvy
Záleží i na druhu želvy, ale to že se často sluní je v pořádku. Spát by měla většinou ve vodě, ale když se jim loupe krunýř tak klidně i na suchu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2011 19:58 Žena jarmila58 [11] - Hlodavci – Chovani vodni zelvy..
Dobry den, rada bych se chtela zeptat co znamena kdyz se vodni zelva casto sluni a krk si poklada na plochu. Jeste bych rada vedela kde ma zelva v noci spat - ve vode nebo na suche plose? Predem dekuji. J.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 2 ...... [3]

Zpět na obsah sekce Želvy • Zobrazeno 1363x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/428-chovani-vodni-zelvy?od=101