felzuma
0 25.04.2018 21:00 milan – pohlavie
dobry den viete mi povedat pohlavie prosim
0 23.01.2017 16:33 Tomas Dobrý den, uvažuji o pořízení felzum klemmerových a rád bych se zeptal, je-li možné chovat je spolu s felzumami zlatoocasými a pokud ano, jak velké terárium je potřeba pro chov páru od každého druhu. Děkuji za odpověď.
Jo a taky dostala den před tímto divným chováním pár moucnych cervu. Tak jestli se jí neucpali střeva
Dobrý den chci se zeptat. Moje felzuma mad. Grandis samice asi 4,5 roku stará je posledních pár dní nějaká divná asi tři dny zpátky litala po terarku a skákala ze shora úplně dolů že jsem si myslel že se zbláznila a včera a dnes zaujímá takovou divnou polohu na bambusu jako by ho oblejza. A dnes když jsem otevřel tak se skoro nebojí a snaží se útočit. Asi před týdnem snesla neoplozene vejce v terarku je sama. Co to může být je to vážně divný
0 23.09.2015 08:17 sirpavol – svetlo pre felzumu
Tak nakoniec sme dali dokopy terarko (zatial rozmery 45x45x60) a po čítaní rád o chove felzumy madagaskarskej riesime svetlo. Bude dostacujúca kombinácia UVA a UVB u týchto žiaroviek?
shopakva.sk/…
shopakva.sk/…
Alebo hľadať niečo silnejšie?
Dik
Na netu máš miliony článků o felsumách,co chceš více?
ahoj chci se zeptat na vase zkusenosti s falsumou madagaskarskou... chtel bych si ji poridit tak pište zkusenosti a rady
Chovam len solo samicku. Vdaka za odpoved.
V roce už by mohla snášet.Ony samičky kolikrát snáší i dříve a i bez přítomnosti samce.
Nech pozeram, ako pozeram, tak za kloakou nic nevidim. Chcem sa este opytat, v pripade, ze je to naozaj samicka, tak kedy priblizne zvyknu mat znasku vajicok?
Na fotce pořád není nic pořádně vidět,takže v krátkosti.Samec má za kloakou 2 boule hemipenisů a na vnitřní straně stehen řadu perforovaných šupin.Na ročním zvířeti to musí být krásně vidět.
Snazila som sa, snad trochu lepsie foto
Na té fotce není nic vidět.Udělej pořádnou fotku oblasti kolem kloaky a stehen.
0 08.04.2014 12:19 Vera – Felzuma madagaskarska - pohlavie
Zdravim ... mam rocnu felzumu madagaskarsku, ktoru som kupila od chovatelky ako mlada. Ta mi povedala, ze to vyzera ako samicka, no mne sa to nezda
. Ak mi viete niekto povedat, ci je to samcek alebo samicka, budem vdacna.
Každopádně vytáhnout.Ony se vylíhnou i v teráriu,ale dospělí mláďata sežerou.Vejce stačí dát na nějaký suchý substrát do uzavřené krabičky a tu dát třaba na terárium.V závislosti na teplotě se mladí vylíhnou za cca 60-70 dnů.
0 12.01.2014 16:53 Luca – Fezuma - vejce
Dobrý den.potřebovala bych poradit..jsem začátečník,takže nevím co mám dělat.Mám páreček felzum už rok a dneska jsem objevila první vajíčka..co teď s nima?vytáhnout je nebo je tam tak nechat?kdy je popř. vytáhnout?neprasknou při vyjmutí?když je tam nechám,nesní je? Děkuji za jakoukoliv radu
Dík moz za radu
To je málo.Tyhle směsi se musí dávat na každé krmení,pouze to nedávám na smýkaný hmyz.Ta samice už mohla být březí,pak je o to důležitější jim tyhle přípravky dodávat.
Nutri mix a roboran každej 3tí den do přesnídávky ( ten roboran byl ale až poslední měsíc, ale když sem ji ho začal dávat, tak byla eště v pohodě ).
Jaké minerály a vitamíny jsi jim dával?
Tak to vypadá, že to je asi ono. Tlamu má sice zavřenou normálně, ale když ji otevře, tak to vypadá úplně stejně....no nic, tak se s ni asi budu muset rozloučit. A dik moc, aspon vim pro příště ( doufám, že už se to nestane )
Jestli má čelist ohnutou dolů,tak má rachitis a nepomůže jí už nic.
Vypadá to nějak takhle?
www.ifauna.cz/… Dobrý den, mám felzumu ornatu, která má pravděpodobně zlomenou spodní čelist a už 3 týdny nežrala. Nevíte někdo, co s ní? Mám k dispozici terárium 25x25x25c, kam bych ji mohl dočasně umístit. Díky za rady
0 09.12.2012 22:00 sirpavol tak toto mi asi u manželky neprejde...
0 09.12.2012 21:07 sirpavol áno, o nich
Bojím sa práve toho kŕmenia, teraz v zime...
Terárium bude v pohodě - bavíme-li se o felsumách Madagaskarských
Sušeným hmyzem jí netrap
0 09.12.2012 20:25 sirpavol – začiatok
Zdravim. Akosi dlhšie pokukujem v obchode po Felzume. Mám doma terarko exo terra 50x50x60 (šxdxv). Špekulujem, že by som ho zariadil pre felzumy. Na nete citam mnoho názorov, ale predsa - bude stačiť takéto terárko pre pár? A dalsia nemenej podstatna otázka - existuje pre felzumy aj susena strava? S kasičkami či ovocím nemam problém, ale zhanat cvrcky, ked ich majú najbližšie v obchode vzdialenom 60 km, nie je nic moc. Tak raz za čas... Možno cca každé dva týždne... Chovať doma ich nemám chuť... Ďakujem.
Tak na Slovensko nejezdím a poslat tam zvířata v podstatě nejde.
Klemmerky teď mám dvě.Jsem z Ostravy,tak pokud bydlíš poblíž,není problém.
Samozřejmě můžou a existují i vyjímky, ale tyto přípravky si drtivá většina teraristů s jedním či dvěma ještěry nekoupí. Koupí si mnohonásobně levnější NutriMix či Roboran, 1kg nektonu se bězně prodává okolo 1500Kč, kilovka NutriMixu pak vyjde na 50Kč
zhánam Phelsuma Klemmeri a dakujem za vaše typy a upozornenia
No já ti teda nevím,ale třeba Nekton je bílý prášek a je to vitamínový přípravek.
Nic z těchto přípravků nekupuj.Podle mých zkušeností je to moc hrubé a nedrží to na hmyzu.Kup si v obchodě Roboran a Plastin,smíchej to 1:1 a hotovo.Tato směs perfektně drží na hmyzu.Ke všemu ušetříš,protože kilo plastinu stojí asi 40 Kč,100 g roboranu asi 30.Do vody na pití dáš felsumě jednou měsíčně Kombisol AD3,cena cca 20 Kč.Směsí roboran:plastin obaluju všechen krmný hmyz,combisolu dávám jednou měsíčně 8 kapek na litr vody.
1 28.03.2011 20:39 R Pogona [762] - Ještěři Ačkoli výrobce uvádí, že se jedná o vitamíny ( a jedním dechem dodává o minerální přípravek ), pak vitamíny obsažené v tomto prášku jsou v zanedbatelném, mizivém množství. Hlavní složkou těchto bílých prášků je vápník, železo a fosfor. Díky vitamínům AD3 pak tyto minerální látky ukládají ještěři do svalů, kostí, kůže, apod. Proto cokoli "bílého" v prášku je MINERÁLNÍ přípravek.
Vitamíny ( které se právě s minerály často zaměňují ), bývají v kapalné formě a podávají se injekčně. Jejich dávkování je třeba pečlivě zvážit, předávkováním ( k němuž dojde velmi snadno ) totiž zvíře z plného zdraví zemře. Minerály se předávkovat v podstatě nedá. Vitamíny jsou např. toto :
www.exo-eko.cz/…
Další věcí pak je, pro jaké zvíře vitamíny sháníš, některé druhy je totiž vůbec nepotřebují, vystačí jim minerály.
0 28.03.2011 19:16 Simon ㋡ [3] - Ještěři 0 27.03.2011 21:45 Simon ㋡ [3] - Ještěři Riziko poškození její kůže při chycení je staejné jako u všech ostatních ještěrů. Tz. je, ale minimální
Felzumka je mezi ještěry jako fretka. Společně okusujeme banán, o cvrčky se nedělíme. Je při chycení nebezpečí poškození její kůže?
Hmmm i tak by se to dalo vyložit, bylo by teda lepší konkretizovat otázku
Já je měl kdysi a nyní jsem se k nim vrátil, chová a odchovává je několik kamarádů a o tomto jsem ještě neslyšel,... podle mého Gekončík noční či Anolis karolínský a mnoho dalších májí kůži úplně stejné konzistence a tloušťky a taky se s nimi dá v poho manipulovat.
Spíš bych se bál ( a stím se setkávám pořád ), při neopatrné manipulaci, ztráty ocásku
( i když doroste - není to ono )
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1341x