prosím pomoc, chameleon
0 20.07.2017 17:35 Teddy – POMOC
Dobrý deň prosím pomôžte mi mám chameleona samicku má asi 1rok a je veľmi aktivna a hráva no posledné dva dni stále spí dnes uz aj trocha chodila ale vypila veľa vody a potom jej vyšla z úst taká žltá tekutina
Ahoj, to co píšete je v pořádku. Jsou to samotáři. Samička časem až ztmavne do zeleno černé....takto vypadá gravidní samička...
Nemam az tak skusenosti s chameleonmi ale toto je na 100% vyklop kloaky
0 05.11.2015 17:45 Monika – Zdravotni problem chameleona
Dobry den mam chameleona 3-4let stareho a o vikendu se mu obevila na zadecku vetsi boule ktera je zbarvena na konci do cerne barvi nevite prosimvas co to je a co s tim mam delat
Terárium je malé a samice gravidní není.
Pokud by byla 70 výška a 60 hloubka/šířka, světla by byla mimo terárium a celkově by se to šikovně udělalo tak potom možná že ano....ale je to asi opravdu minimální velikost pro samce jemeňáka.
0 11.01.2013 17:22 Elvinerha – Velikost terária
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli by stačilo samci chameleona terárium o rozměrech 70x60x45. Předem děkuji za odpovědi.
Pak se nejspíš nic neděje, gravidní být nemůže - ani falešně...
0 10.01.2013 21:19 cvrcek2510@seznam.cz –
Re: Pogona je stará cca 3-4měsíce
Jak je stará? Fotky,.....
0 10.01.2013 16:03 cvrcek2510@seznam.cz – Barva samičky chameleona Jemenského....
Zdravím,chtěl jsem se zeptat.Máme doma samičku chameleona Jemenského a občas několikrát jsem ji už viděl že chodí dolů a něco tam rozhrabuje.Neví někdo co to může dělat?Přivezl jsem si ji od chovatele přímo anevím jestli není gravidní,je už více jak 14dní zbarvená pořád stejně,to je světle zelená a vůbec se nezbarvuje.Nevíte co to může znamenat?Měl jsem jí i na ruce a čekal jsem že se zbarvý ze stresu a jen se nafoukla...nic víc!!!Jinak cvrčky vpohodě žere bez problému.Prosím o radu moooc!!!!Děkuji
0 16.04.2011 12:59 denisa dneska jsem dala samičku s samci a je zají mavé že snůška neproběhla..je to 40 dní asi a hned jak samice uviděla samce nahodila barvy březosti, podle mě se samice nechce jen pářit a proto barvy březosti nahodila...snad to spolu vydrží
) podám report ;)
já zašla do zverimexu, tam se s paní domluvila jestli to má její dodavatel, paní mi to objednala ale bohužel mě je to na houby
:( tak možná do budoucnosti nebo na kvítka
hlavně že je samička v pořádku
Co naděláš....je to to nejlepší pro inkubaci vajec a to ti řekne asi každý....když to objednáš zítra (dnes)tak to můžeš mít v po nebo út doma....do ničeho jiného bych neinkuboval a s tou snůškou...to taky nebude tak rychlý jak si myslíš.....a na druhou stranu jsi to měla řešit už dávno a ne na poslední chvíli hledat náhradní řešení....
0 14.04.2011 18:42 Marcelinka Jo ale než to dojde bude to totiž v nedeli 25 dni co je v gravidnich barvách
0 14.04.2011 17:57 Marcelinka Já bych ji tam dala ihned. A mím dotaz co se dá použit místo verrmikulitu nikde ho nemohu sehnat a má samička bude klást behem přištího týdne a už i mín jí. Děkujáííí moc za odpověd
0 14.04.2011 13:58 denisa nee podívej se na pogonův příspěvek někde tu je odkaz nebo někdo to sem dával a tam je to všechno suprově popsané, po dlouhé době sem píšu a myslím že samička ani geravidní nebyla ...zatím je to 34 dní(mozná víc) a zatím ani nesnižuje příjem potravy, nehrabe nespouzí a ani zádný náznak..potřebuji poradit od vás, chci ji dát do terária, v případě že by nebyla březí kdy ji můžu přesunout? nynější terárium má 90cm na výšku chtěl bych jí dat do 150cm na výšku..a líp zařízeného , prosím o rady..žárovky a zářivky mám nahoře jak řekl pogona..
0 14.04.2011 11:26 Sewer [151] - Ještěři Podívej se na google.cz, do vyhledávače piš hesla jako "chameleon inkubátor" nebo "inkubace vajec chamelaona".
Takto nalezneš opravdu spousty stránek... Třeba tuhle -
sharkcham.webgarden.cz/… (za správnost obsahu neručím
)
0 12.04.2011 21:07 Marcelinka – Chameleon jemenský
Mám dotaz ma samice se zbarvila do březich barev již je tomu 18 dní nevim jak pripravit terárium a zpíš jak udelat inkubátor přesně děkuji za odpoved
0 09.04.2011 09:57 Marcelinka Ju vypinam mam časovej pínač nastavenenj od 12 do 7 aby svítil byly tak všichni zvyklí od narození a mám terárium zaroven u stupačky od topení a svítí jim tam sluníčko ale jen dopoledne a co dál dávaš ke krmeni krom cvrčku a stínek a sarančat? Já jim davam i ovoce jako banan jabko hručku nebo ze zeleniny okurku a rajče maji pořád neco stoho v teráriu ale nejaksi sem si všimla že to moc ji ale jen brezi samice a samec dalši dve amičky sem tam, abych neco nezanedbala pač v knize sem vyčetla že maji mit ovoce a nebo zeleninu jen 1x týdně tak nevím no. Dík za odpoved
Ale na noc osvětlení vypínáš, že?
U chameleona NESMÍ prosvítit žárovka až na dno, jednak ani v tropickém pralese se tam sluníčko nedostane a jednak mi vysvětli jak se terárium takhle rozdělí do tří tepelných zón ( nahoře nejtepleji, ve střední části chladněji a na dně nejchladněji ). To se pak nediv, že nesnáší vejce,.....žárovka uprostřed chameleoního terária jí na náladě a kondici nepřidá,....
no zářivku mám nahoře a žárovku tak uprostřed jinak by mi neprosvítila terárko až dolů na zem..přez větvičky a kvítečko..samička už konečně asi začíná zmenšovat příjem potravy což je pozitivní
)děkuji vám všem moc.. sewer promin a omlouvám se i vám ale pro mě je to lepší vědět od chovatele, a navíc mám ted tolik starostí že ani nevim kam a co dřív:(proto vám ještě jednou děkuji za vaše rady moc mi to pomáhá
0 07.04.2011 21:22 Marcelinka Přesne to myslím
ted mam totiž lehce nouzi o cvrčky
dik za info
Pokud myslíš tohle :
www.obrazky.cz/…
pak na pravidelné krmení to dobré není, ale pro zpestření jednou, dvakrát do týdne je taky předhazuju všem ještěrkám doma. Máme je na sklace před domem pod kameny taky
0 07.04.2011 20:29 Marcelinka jen jestly to neni jedovaty to me zajima sou vždycky pod kamenama takový fialoví ploši spiš do modra nikde sem nenašla totiž co vše mužou krom švabu červu a cvrčku
1. oddělit, určitě! 2. pokud je strava přiměřená její velikosti
0 07.04.2011 19:45 Marcelinka Mam samici oddělit na klazeni nebo ji nechat ješte s dvema samicemi a samcem v teráriu?
a druhá otázka zdaly chameleon muže jíst ploštice nebo nejaký jinný hmyz co se ted vyskytuje již venku dik za odpoved Marcela
Bodovka ji nemůže vysušit, terárium má mít výšku minimálně 80cm, což tedy předpokládám, že má a žárovky jsou u stropu terária, zem nemůžou vysušit,.....samozřejmě se i tak rašelina denně rosí.
Ten kýbl bude asi proto, aby měla samice klid (okolní stěny), takže by mě přišlo logické dát do kýble správnou vrstvu vhodného substrátu, umístit jej do terárka a dát to něj větev tak, aby se samice mohla volně a pohodlně pohybpvat mezi kýblem a zbytkem terárka. Ale chovatel chameleonů nejsem a nic o tom nevím... Zkus taky trochu pohledat na googlu, než ti někdo odpoví tady...
0 07.04.2011 14:36 denisa jo ale tam už je to od nakladených vajec, jak dát samici do kýblu a co s kýblem jsem tu nikde nenašla:( tenhle článek už znám nazpaměť abych něco nezanedbala.. :((
0 07.04.2011 14:13 denisa spíš bych potřebovala vědět jak ji mám dát do toho kýblu co s ním mám udělat jestli přikrýt nebo otevřený ho nechat..jestli ho muzu aji s ni nechat normalne v pokoji a takove veci kolem budu moc rada za radu a diky moc pogona pak ti snad poslu flasticku jako podekovani.)
0 07.04.2011 11:31 denisa jenže to je docela problém v teráriu kdybych dal tu kupu hlíny udržet ji stejně vlhkou protože ta bodovka to přece skoro hned vysuší ne??
Vlhká rašelina musí být prostě vlhká, nevím jak bych to popsal, ani suchá ani mo´krá, prostě vlhká. Něco jako když mi žena řekne : "Podej mi vlhkou houbičku, utřu stůl ".
prosím prosím jak poznám vlhkou rašelinu? mám v plánu ji dát do kýble,, ale mě se zdá že ředbíháme protože ona ani nesnížila příjem potravy natož aby začala hrabat a snášet..:(
Přesně tak, do vermikulitu nesnese nic,.... chce to kopec tak akorát vlhké rašeliny,.... je to i možný důvod proč snůšku zadržela,.....
prostě chudák nenašla nic, kam by vejce nakladla,...
jj má tam vermikulit myslela jsem že když je to dobré k inkubaci vajec že to bude dobré aji pro snůšku:((to je asi špatně že? koukám na internetu že je nejlepší dát tam kýbl s rašelinou,a to dole jak hádáš je bobek:( taky z toho mám strach,,,,najednou se mi hroutí uplne vsechno:(((
0 06.04.2011 16:38 R Pogona [762] - Ještěři Hmmm, na té fotce je vajíčko? Nebo je to jen bobek? Pokud je to vejce, pak nechci strašit, ale vypadalo by to na zadrženou snůšku ( spojenou s něčím co jí buďto stresuje pořád v menší míře, nebo se jednou pořádně něčeho lekla ) snůšku mohou zadržet i v případě, že nenajdou pro ně vhodné kladiště ( příliš mokré, suché, slabá vrstva, nevhodný substrát ), v tomto případě může hrozit i úmrtí chameleonice, pokud taková vejce nenaklade.
Pokud je to bobek, pak je průšvih ten krvavý flek, může značit nějakou infekci a to ve spojení s březostí také není dobré.
Každopádně tohle už chce návštěvu veterináře, ten udělá dle uvážení patřičné rozbory krve a jiné testy a určí další postup, to už se po netu radit nedá o jakou infekci se jedná z fotek nikdo nevyčte,....
Jinak Facebook nemám
a na ICQ ztrávím 1hodinu týdně,..... opravdu chodím nejvíc sem a někdy ani to nestíhám
0 06.04.2011 15:01 denisa další foto samičky..:( ubec si nevím rady:( myslela jsem že všechno proběhne v pohodě jako u ostatních chovatelů, nebo mám jen přehnaný strach?:((
0 06.04.2011 14:59 denisa komentář patřil k tomuhle fotu
0 06.04.2011 14:58 denisa zdá se mi že samička je ještě hubenější než před 3mi dny..j emožné že je v 29 dni a ještě ani nezačala hrabat? ani příjem potravy se nijak nezmenšuje..
0 06.04.2011 12:08 Sewer [151] - Ještěři denisa napsal: pogona prosím můžeš mi na sebe dát facebook nebo aspoň icq?? potřebovala bych s tebou probrat něco a když to dám sem a než se dozvím odpověď aby nebylo pozdě už:((
Teda já si myslim, že bude i tak lepší to dát sem...
1) Pogona chodí častěji sem, než na ICQ.
2) Tady ti může poradit více lidí (získáš dřív radu a ještě jich třeba bude víc a ty si pak můžeš vybrat tu, která ti přijde nejlepší).
3) Bude to tu zvěčněné i pro ostatní.
Přidat reakci
[1] 3
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1679x