Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

prosím pomoc, chameleon

NápovědaFórum » Ještěři  

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
prosím pomoc, chameleon
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 14:04 Marcelinka
Já mam žarovky nahore dole maji tmu a vubec jim to nevadí kdyš je večer tak tam jdou spat :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.04.2011 05:36 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
U chameleona NESMÍ prosvítit žárovka až na dno, jednak ani v tropickém pralese se tam sluníčko nedostane a jednak mi vysvětli jak se terárium takhle rozdělí do tří tepelných zón ( nahoře nejtepleji, ve střední části chladněji a na dně nejchladněji ). To se pak nediv, že nesnáší vejce,.....žárovka uprostřed chameleoního terária jí na náladě a kondici nepřidá,.... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 22:01 denisa Re: Pogona
no zářivku mám nahoře a žárovku tak uprostřed jinak by mi neprosvítila terárko až dolů na zem..přez větvičky a kvítečko..samička už konečně asi začíná zmenšovat příjem potravy což je pozitivní:))děkuji vám všem moc.. sewer promin a omlouvám se i vám ale pro mě je to lepší vědět od chovatele, a navíc mám ted tolik starostí že ani nevim kam a co dřív:(proto vám ještě jednou děkuji za vaše rady moc mi to pomáhá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 21:22 Marcelinka
Přesne to myslím :-) ted mam totiž lehce nouzi o cvrčky :-) dik za info
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 20:33 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Marcelinka
Pokud myslíš tohle :

www.obrazky.cz/…

pak na pravidelné krmení to dobré není, ale pro zpestření jednou, dvakrát do týdne je taky předhazuju všem ještěrkám doma. Máme je na sklace před domem pod kameny taky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 20:29 Marcelinka
jen jestly to neni jedovaty to me zajima sou vždycky pod kamenama takový fialoví ploši spiš do modra nikde sem nenašla totiž co vše mužou krom švabu červu a cvrčku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 19:59 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Marcelinka
1. oddělit, určitě! 2. pokud je strava přiměřená její velikosti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 19:45 Marcelinka
Mam samici oddělit na klazeni nebo ji nechat ješte s dvema samicemi a samcem v teráriu?
a druhá otázka zdaly chameleon muže jíst ploštice nebo nejaký jinný hmyz co se ted vyskytuje již venku dik za odpoved Marcela
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 15:29 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
Bodovka ji nemůže vysušit, terárium má mít výšku minimálně 80cm, což tedy předpokládám, že má a žárovky jsou u stropu terária, zem nemůžou vysušit,.....samozřejmě se i tak rašelina denně rosí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 14:52 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: denisa
Ten kýbl bude asi proto, aby měla samice klid (okolní stěny), takže by mě přišlo logické dát do kýble správnou vrstvu vhodného substrátu, umístit jej do terárka a dát to něj větev tak, aby se samice mohla volně a pohodlně pohybpvat mezi kýblem a zbytkem terárka. Ale chovatel chameleonů nejsem a nic o tom nevím... Zkus taky trochu pohledat na googlu, než ti někdo odpoví tady...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 14:36 denisa
jo ale tam už je to od nakladených vajec, jak dát samici do kýblu a co s kýblem jsem tu nikde nenašla:( tenhle článek už znám nazpaměť abych něco nezanedbala.. :((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 14:13 denisa
spíš bych potřebovala vědět jak ji mám dát do toho kýblu co s ním mám udělat jestli přikrýt nebo otevřený ho nechat..jestli ho muzu aji s ni nechat normalne v pokoji a takove veci kolem budu moc rada za radu a diky moc pogona pak ti snad poslu flasticku jako podekovani.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 11:31 denisa
jenže to je docela problém v teráriu kdybych dal tu kupu hlíny udržet ji stejně vlhkou protože ta bodovka to přece skoro hned vysuší ne??
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.04.2011 05:33 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
Vlhká rašelina musí být prostě vlhká, nevím jak bych to popsal, ani suchá ani mo´krá, prostě vlhká. Něco jako když mi žena řekne : "Podej mi vlhkou houbičku, utřu stůl ". ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 22:50 denisa Re: Pogona
prosím prosím jak poznám vlhkou rašelinu? mám v plánu ji dát do kýble,, ale mě se zdá že ředbíháme protože ona ani nesnížila příjem potravy natož aby začala hrabat a snášet..:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 21:45 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
Přesně tak, do vermikulitu nesnese nic,.... chce to kopec tak akorát vlhké rašeliny,.... je to i možný důvod proč snůšku zadržela,..... :-( prostě chudák nenašla nic, kam by vejce nakladla,...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 20:59 denisa Re: Pogona
jj má tam vermikulit myslela jsem že když je to dobré k inkubaci vajec že to bude dobré aji pro snůšku:((to je asi špatně že? koukám na internetu že je nejlepší dát tam kýbl s rašelinou,a to dole jak hádáš je bobek:( taky z toho mám strach,,,,najednou se mi hroutí uplne vsechno:(((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 16:41 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Ještě se zeptám, Ty máš na dně terária vermikulit ( příjde mi to z ´fotky s tím "asi" vejcem ).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 16:38 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Hmmm, na té fotce je vajíčko? Nebo je to jen bobek? Pokud je to vejce, pak nechci strašit, ale vypadalo by to na zadrženou snůšku ( spojenou s něčím co jí buďto stresuje pořád v menší míře, nebo se jednou pořádně něčeho lekla ) snůšku mohou zadržet i v případě, že nenajdou pro ně vhodné kladiště ( příliš mokré, suché, slabá vrstva, nevhodný substrát ), v tomto případě může hrozit i úmrtí chameleonice, pokud taková vejce nenaklade.

Pokud je to bobek, pak je průšvih ten krvavý flek, může značit nějakou infekci a to ve spojení s březostí také není dobré.

Každopádně tohle už chce návštěvu veterináře, ten udělá dle uvážení patřičné rozbory krve a jiné testy a určí další postup, to už se po netu radit nedá o jakou infekci se jedná z fotek nikdo nevyčte,....

Jinak Facebook nemám :-D a na ICQ ztrávím 1hodinu týdně,..... opravdu chodím nejvíc sem a někdy ani to nestíhám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 15:01 denisa
Fotka k příspěvku další foto samičky..:( ubec si nevím rady:( myslela jsem že všechno proběhne v pohodě jako u ostatních chovatelů, nebo mám jen přehnaný strach?:((

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 14:59 denisa
Fotka k příspěvku komentář patřil k tomuhle fotu

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 14:58 denisa
zdá se mi že samička je ještě hubenější než před 3mi dny..j emožné že je v 29 dni a ještě ani nezačala hrabat? ani příjem potravy se nijak nezmenšuje..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 12:42 denisa Re: denisa
na té fotce je hovínko..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 12:28 denisa Re: Sewer
tak babo raď:(
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 12:08 Muž Sewer [151] - Ještěři
denisa napsal: pogona prosím můžeš mi na sebe dát facebook nebo aspoň icq?? potřebovala bych s tebou probrat něco a když to dám sem a než se dozvím odpověď aby nebylo pozdě už:((

Teda já si myslim, že bude i tak lepší to dát sem...

1) Pogona chodí častěji sem, než na ICQ. ;-)
2) Tady ti může poradit více lidí (získáš dřív radu a ještě jich třeba bude víc a ty si pak můžeš vybrat tu, která ti přijde nejlepší).
3) Bude to tu zvěčněné i pro ostatní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 11:57 denisa
Fotka k příspěvku dneska jsem našla v terárku tohle :( navíc mám strach už je to bezmála 30 dní a ještě ty vajíčka nesnesla:(((((

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 11:40 denisa
pogona prosím můžeš mi na sebe dát facebook nebo aspoň icq?? potřebovala bych s tebou probrat něco a když to dám sem a než se dozvím odpověď aby nebylo pozdě už:((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2011 00:36 denisa
mě jde především o žívot tvorečků, které jsme si vzali nebo aspon já do vlastních rukou,estetický vzhled pokoje mě pak nemůže nijak rozházet.. coze no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2011 19:24 Marcelinka
Děkují mocc
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2011 18:55 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Marcelinka
klasickou žárovku, určitě ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2011 18:49 Marcelinka Re: HammerJoe
Dík mocc za nápad vymyslela sem polystirenovej box a do nej dat vajička a termoregulator a udržovat teplotu pomoci žarovky a spinače na 29°C ale nevim jestly použit Uvb nebo klasiku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2011 18:05 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: Marcelinka
Jasně že je ;-) každý si nemůže tahat harampádí tipu staré lednice do bytu,ať už z estetických či prostorových důvodú.... spousta způsobů...jde jen o to ať uděláš nějaký prostor kde se ti bude držet teplo-stálá teplota....malé akvárium....plastový box.....a to obalit polysterenem(ten drží teplotu) a dovnitř nějaký menší box na vajíčka a hotovo ....už jen termotstat a něco co ti tam bude vytvářet teplo (žárovka,kabal,kámen) ..... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.04.2011 17:18 Marcelinka
Vykuchat to není problém a já mam dotaz jak to mam udelat kdyš nemám ledničku je i jinej způsob?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.04.2011 15:35 Muž Syndrom [6] - HadiRe: denisa
aspon ze uz ji mas ne? ;-) vykuchat to nebude problem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2011 21:48 denisa
ve sběrém dvoru mi řekli že už je to státu....je jasné že kdybych byla známá není problém... mám celou tak ji asi budu muset vykuchat jeste:\
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2011 15:26 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
Lednička musí být úplně zbavená veškerých motorků, hadic, osvětlení, drátů,.....
Ve sběrných dvorech je mají již "vykuchané". Musí to být prostě "prázdný skelet" lednice ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2011 10:57 denisa
ani nevíš jak si mě tímhle uklidnil,dneska sem kvůli tomu skoro nespala:(zachvíli to bude 30 dní vlhkou hromádku vermikulitu má nachystanou pořád tak doufám že nic nezanedbávám, pogona z té ledničky si dotal freon pryč? nebo si ho tam nechal?? děkuji moc!! ahoj hop hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.04.2011 05:27 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
Pokud žere, bude to v poho, kdyby byla ve stresu, žrát nebude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 23:49 denisa Re: Pogona
no psa máme a do pokoje ho moc nepouštím právě tak doufám že se nestane to co jsi popsal:(((to znamena ze by zemrela i s vajicky uvnitr ze:( dneska videla omylem samce a hned nahodila barvy brezosti:((doufam ze neumre:( zatim papá porad 12 cvrcku denne ne-li vic:((
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 18:08 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
Pokud jí něco mohlo vystresovat ( kočka, pes, andulka, hlasitá hudba... ) pak zadržuje snůšku a s největší pravděpodobností může uhynout. Pokud nic takového nemáte, pak vyčkej, až to na ní príjde, naklade ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 14:27 denisa
jeste mám jednu takovou prosbu, samička pořád neporodila vajíčka ale je jak autobus..není něco špatne nebo nechybí jí něco když má pořád otevřenou tlamičku jak kdyby někoho zaháněla?:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.04.2011 18:30 marcela
No mam pokojík celekm malej práveže a terárko o rozmerech 100*70*200cm takže mazec no :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2011 23:48 denisa
taky bydlímv paneláku proč by si nemohla? taky to mám v plánu bohužel jak na ........ nikdo nemá žádnou lednici ani mrazák..tak mi asi nezbyde nic jinyho nez obalit akvarko polystyrenem:(((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.04.2011 22:31 Marcela
Dnes sem je načapala jak samec sexualne obtežoval samičku tak je nejspiš gravidni 100% ted jen premyšlím jak udelat inkubátor pač starou lednici použit nemužu bydlim totiž v panelaku :-((
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 18:32 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Marcela
U samic chameleonů je poměrně těžké určit graviditu, natož po internetu. Gravidní samice na noc zesvětlají, to je jev normální, navíc některé trpí na "falešnou graviditu", kdy se zbarvit můžou a nemají v sobě ani vejce, nebo mohou snést vejce ( s gravidním zbarvením ), která jsou neoplozená ( takže může snést vejce i samice, která nikdy nebyla se samcem ). Nejspolehlivější bývá kontrolované páření, tzn. chovat zvířata zvlášť a připustit je na pár minut k sobě a pozorovat po spáření opět oddělit. Takhle na 100% poradit nemůže nikdo,......
Zda ke spáření došlo ( i když jsi jej neviděla ), je také těžké hádat, souvisí to s mnoha faktory,....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 17:14 Marcela
Jde videt skrs to jsem to našla tuto diskuzi a pokud ti žere 15 cvrčku tak bych řekla že bude gravidní moje žere pořád poslední dobou dneska sežrala 25 cvrčku a dotoho si da každej den nejaký to ovoce co dam jen tak do terárka a klast než začne muže trvat i 40 dní sem dneska vyčetla takže nevim bohužel jinak bych ti poradila
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 16:14 denisa
*řekla..:) bohužel se mi zdá že moje téma není vidět v menu fóra takže se bojím že na naše otázky nikdo neodpoví:(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 12:25 denisa Re: Marcela
ahoj škoda že já ti sama poradit nemůžu jsem na tom asi tak stejně jak ty..mám možná gravidní samičku ale když už je to 21 dní tak už si myslim že by měla začít hrabat jamky nebo něco do vlhkého vermikulitu co sem jí dal do rohu. moje samička taky byla zabarvená gravidně jen pár dní a přez den.. ale pogona mi řekl že asi gravidí bude, ale nezdá se mi to protože cvrčků dá denně tak 15 ..:(takže já bych řekl že asi bude gravidní ale tak 55% ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2011 10:37 Marcela – greavidita samice
Fotka k příspěvku Mám doma samici jemenáka je posledni dobou protivna ale to bývala aji předtím v teráriu je s 6mesičnim samečkem a dalšimi dvoumi samicemi pařit sem je nevidela ale samice se zbarvila do gravidnich barev ale pak zas kdyš spí tak do strašne svetlych tak jsi nejsem jista přikladam fotografie a mockrát dekuji za radu :-(

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2011 05:39 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: denisa
Ono to bude, co člověk to jiná zkušenost. Já mám bezvadné odchovy z krabiček bez dírek, takže doporučuju je ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 3

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1679x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/456-prosim-pomoc-chameleon?od=26