Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Vitaminy pro Agamu vousatou

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Vitaminy pro Agamu vousatou
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2011 08:33 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Jirka
Taky jak je stará a velká, nmá průjem, zakalené oči, přijímá vodu,????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 22:12 Muž Jirka [45] - Ještěři
Jaké má podmínky,teplota,světlo,velikost terária...?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2011 22:10 Marie – Agamky vousatá
Máme velký problém,dcera si koupila agamku a ta po týdnu přestala jíst..nevíme si s ní rady,jen pije.Poradí nám někdo ,co máme dělat???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 23:24 Muž HammerJoe [93] - JeštěřiRe: cupinka
Solar raptor jsou výborné výbojky palec 3 v 1 (potřebují předřadník) ex-mega-ray který přemístil výrobu do číny....bohužel tím určitě ztratil i na kvalitě....ale 100 krát lepší než komerční naprosto zbytečné kompakty od exoterry...skvělá volba do menších terárií. To oko může a asi i je s prašého písku....nejlépe ten písek pořádně několikrát propláchnout a vypéct v troubě do sucha ... ale záleží na tobě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.04.2011 22:52 Žena cupinka [0] - Ještěři
Dekuji za dukladny rozpis :-) UVB mam solar raptor 50W ta by mela byt prej dobra,mate sni nekdo skusenost??? Spinaci hodiny dokoupim v hornbachu-nebyly by marne i na akvarko :-d a krmeni nakoupim na zitrejsi teraburze.jo byla jsem ve zverimexu rikam ze chci roboran h a az doma jsem zjistila ,ze mi dala roboran pro psy vadi to???slozenim je stejny jen ma prichut po sunce(nebo vuni :-) )sypu jim to na zelene a obaluju vtom cvrcky,jen je kumst aby me obalovani prezili :-d totiz chytnu je peanem-to je kamen urazu,namocim v kelimku s vodou a obalim v roboranu aby to drzelo,protoze obcas tam poskakujou(kdyz se zadari) i par hodin nez je agamky slupnou.
dneska jsem zacala lecit jedne ocicko prokapavam jito vizinem ,nevim jesli prach nebo pisek ,ale ocko mela cele zahnisane a nemohla ho otevrit,k veceru to uz mela lepsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2011 06:56 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: Tessee
Děkuji stydim :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 22:23 Žena Tessee [1] Re: Sewer
no jo, koukám že akvarista se učí velmi rychle a velmi důkladně potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 20:55 R Muž Pogona [762] - Ještěři
Přesně tak, nenapsal bych to lépe, než kolega Sewer palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 14:46 Muž Sewer [151] - JeštěřiRe: cupinka
:-)

Roboran a NutriMix je to samé. Sépiová kost a vaječné skořápky vlastně taky :) .
Jediné, co stačí, když budeš dávat, je NutriMix (nebo roboran) a vitamíny AD3 + mít tam UV-B žárovku a obyčejnou výhřevnou žárovku.
V NutriMixu se obaluje veškerá potrava (hmyz) a AD3 se podává injekcí do pusy.


UV-B zde - www.srovname.cz/…

NutriMix zde - www.krmiva-bohdanec.cz/…/

Vitymíny AD3 zde - www.akva-exo.cz/…/

UV-A žárovka (výhřevná) - kup obyčejnou žárovku 40W, když přímo pod ní nebude alespoň 40-45°C, kup silnější, třeba 60W. Já mám 75W.

A to už je skutečně všechno :-). Krmíme cvrčky, zophobasy, sarančaty, švábi, smýkaným hmyzem (nachytaným na louce). Všechen tenhle hmyz obalíme v nějaké krabičce v NutriMixu. Asi obden podáváme "zelenou" stravu (nastrouhanou okurku, mrkev, salát, květy pampelišek, ...) a dle dávkování z mého minulého příspěvku podáváme AD3.
UV-B žárovku je potřeba asi každý rok koupit novou. Dospělé agamě můžeš jednou za měsíc zpestřit stravu myším holátkem.

Svítit můžeš cca 10-12 hodin (v zimních měsících kratší dobu) vždy oběma žárovkami najednou. Aby sis nemusela hlídat rozsvěcení a zhasínání, výborně k tomu poslouží takovej ten časovač (stojí asi 100,- - internetovy-obchod.msbox.cz/…/ ) Na noc zhasínáme obě žárovky a žádnou "noční žárovku" nekupujeme.

Jako podklad je vhodný například obyčejný písek. Jako dekorace jsou vhodné různé větve, kořeny, kameny, samorosty (zkrátka všechno, co najdeš v lese). Já jsem svýmu agamákovi přidal i jezírko, rád se do něj skočí ochladit. Použil jsem hliněnou misku pod velkej květináč (má průměr asi 35cm). Co se týče osvětlení, tak je důležité, aby nevyhřívalo celé terárium, ale skutečně jen jedno místo, aby si agama mohla vybrat teplotu, kterou zrovna potřebuje (koukni mě a ostatním do profilu, jak vypadá terárko ;-) ).

Uf...teď sem ze sebe vydal to nejlepší, asi si půjdu lehnout :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 14:39 elegans1 Re: cupinka
Zbytečně to dramatizuješ.Já všechen hmyz obaluju ve směsi Roboran H: Plastin 1:1.Jednou měsíčně do pitné vody 8 Kapek Combisolu Ad3 na litr a jednou týdně do pitné vody 2 ml Calcium chloratum na litr.Ve všech terárkách jsou nasypané drcené vaječné skořápky,březí samice je rády žerou.To je všechno.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 08:16 Žena cupinka [0] - JeštěřiRe: Sewer
A co jetedy lepsi ten nutrimix nebo roboran??? a co ta sepiova kost a skorapky,pak dale co ten biomin h a plastim ??kdyz budu davat roboran nebo ten nutrimix a ad3 combinal tak ten zbytek davat uz nemusim???kazdy dava neco jineho a ja vtom mam uz totalni gulas :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.04.2011 07:23 Muž Sewer [151] - Ještěři
Agama potřebuje dvě důležité věci - minerály a vitamíny.

Minerály jsou roboran nebo nutrimix. Nutrimix můžeš koupit ten předražený ve zverimexu a nebo takový ten pro slepice, který má úplně stejné složení, ale 1kg ho stojí asi 30,- :)

Vitamíny potřebuje AD3, já používám tyhle - www.akva-exo.cz/…/ . Doporučené dávkování od kolegy Pogony je 0,1 ml na každých 50g zvířete, injekční stříkačkou přímo do pusy. V zimním období asi jednou za tři týdny a v letním období jednou za měsíc (předpokládáme pobyty na slunci :-) )

Kvalitní zdroj UV-B záření by měl být samozřejmostí. Pogonův článek sice perfektně vysvětluje, že se dá nahradit častými pobyty na slunci a správným přísunem vitamínů, ale já to jakožto nezkušený chovatel riskovat raději nebudu :)

UV-B používám 26W, 10 UVB. UV-A ji dodává obyčejná výhřevná žárovka (postačí ta nejlacinnější z elektry). Wattáž volíme podle teploty, takže musíš trochu zkoušet.

Snad sem ti trochu poradil a doufám, že sem nenapsal nějakou kravinu :-D. Kdyžtak mě prosím opravte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2011 07:13 Žena cupinka [0] - Ještěři – Vitaminy pro Agamu vousatou
TAk jsem se v zaplave informaci uplne utopila,pochopila jsem tedy doufam dobre ,ze ROBORAN H davame denne a davaji ho vsichni,COMBISOL nebo COMBINAL AD3 1x mesicne nekteri i co 2mesice.Dale jsem narazila na sepiovou kost,vajecne skorapky,biomin H(vapnik,horcik,fosfor),plastim a combinal e,dale se ma dodavat vitamin C a B ,Cecko z ovoce a zeleniny ,Becko nevim.Ach jo a ted jak na to co vsecko mam a nemam davat a na co jsem zapomela.Agatka s Oskim budoum mit ve velkem terarku UVB svetlo vcera prislo zarovka stala 1500 a k tomu za 1100 predradnik ci co (nebo ty ceny naopak,ja se vtom nevyznam to manzel :-) )zatim jsou malinke tak je mam v akvarku 70x40x45,terarko bude 120x55x75.PRosim o radu stemi vitaminy,at muzu sjet na veterinu a vsecko to koupit.protoze kdyz jsem agamy kupovala tak "chovatel" jim nepodaval nic (jsou 3mesice stare)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 926x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/485-vitaminy-pro-agamu-vousatou?od=51