Roboran a NutriMix je to samé. Sépiová kost a vaječné skořápky vlastně taky
.
Jediné, co stačí, když budeš dávat, je NutriMix (nebo roboran) a vitamíny AD3 + mít tam UV-B žárovku a obyčejnou výhřevnou žárovku.
V NutriMixu se obaluje veškerá potrava (hmyz) a AD3 se podává injekcí do pusy.
UV-B zde -
www.srovname.cz/…
NutriMix zde -
www.krmiva-bohdanec.cz/…/
Vitymíny AD3 zde -
www.akva-exo.cz/…/
UV-A žárovka (výhřevná) - kup obyčejnou žárovku 40W, když přímo pod ní nebude alespoň 40-45°C, kup silnější, třeba 60W. Já mám 75W.
A to už je skutečně všechno
. Krmíme cvrčky, zophobasy, sarančaty, švábi, smýkaným hmyzem (nachytaným na louce). Všechen tenhle hmyz obalíme v nějaké krabičce v NutriMixu. Asi obden podáváme "zelenou" stravu (nastrouhanou okurku, mrkev, salát, květy pampelišek, ...) a dle dávkování z mého minulého příspěvku podáváme AD3.
UV-B žárovku je potřeba asi každý rok koupit novou. Dospělé agamě můžeš jednou za měsíc zpestřit stravu myším holátkem.
Svítit můžeš cca 10-12 hodin (v zimních měsících kratší dobu) vždy oběma žárovkami najednou. Aby sis nemusela hlídat rozsvěcení a zhasínání, výborně k tomu poslouží takovej ten časovač (stojí asi 100,- -
internetovy-obchod.msbox.cz/…/ ) Na noc zhasínáme obě žárovky a žádnou "noční žárovku" nekupujeme.
Jako podklad je vhodný například obyčejný písek. Jako dekorace jsou vhodné různé větve, kořeny, kameny, samorosty (zkrátka všechno, co najdeš v lese). Já jsem svýmu agamákovi přidal i jezírko, rád se do něj skočí ochladit. Použil jsem hliněnou misku pod velkej květináč (má průměr asi 35cm). Co se týče osvětlení, tak je důležité, aby nevyhřívalo celé terárium, ale skutečně jen jedno místo, aby si agama mohla vybrat teplotu, kterou zrovna potřebuje (koukni mě a ostatním do profilu, jak vypadá terárko
).
Uf...teď sem ze sebe vydal to nejlepší, asi si půjdu lehnout