Poslední dobou čím dál víc pozoruji u našeho chameleona, že si vždycky vyleze na větev v pravém horním rohu terária, zachytí se drápky za větrání a vypadá to, jako kdyby ho chtěl vyrvat. Kromě toho v tom rohu celkem slušně likviduje pozadí (takové to klasické od Exo Terry
). Ovšem když mě napadlo, že snad chce z terária ven a dám k němu ruku, chameleon se nafoukne, začne syčet a prostě je naštvaný, což u něj není nic neobvyklého, a ani sám po nějaké době nevyleze ven.
Jindy zase civí u dvířek a bouchá do nich, jako kdyby chtěl ven. Nebo taky hrabe v substrátu, přičemž jsem o tom někde četla, že je to znak toho, že se mu něco nelíbí. Jenže se mi nějak nedaří přijít na to co.
Je možné, že je pro něj terko malé?
A mimo to bych se chtěla zeptat, co znamená, když (většinou těsně po ránu) má chameleon otevřenou tlamu, někdy je k tomu také nafouklý, jako kdyby byl naštvaný. Zkoušela jsem hledat v knize a na internetu, co by to mohlo znamenat, ale nanašla jsem. A nejsem si jistá, jestli je to normální nebo mu něco chybí, něco se mu nelíbí ...
Předem díky za odpovědi