Gekončík noční - zbarvení
díky moc
už ted se těším
no nasel jsem tejto ale zkus se podívat i jinde ja jsem totiž na druhé straně republiky od brna tak že moc nevím
myahadi.webnode.cz/…/
A nevíte někdo jestli se tyhle trhy pořád ještě pořádají i v Brně a kdy???Nějak o tom nemužu sehnat informace
0 23.02.2012 21:57 ajija Našel jsem ji 25.1. a zhruba týden jí trvalo než začala baštit.Terarium tu stojí od 100 euro vejš.A tenhle teplomněr stál 15.
To trochu nechápu,.... kdys ho našel, když se vyjadřuješ : "Naše agáta přestala žrát" - použitím tohoto výrazu jsem to pochopil, jako že ji již máš dlouho,......
Navíc se mi to nějak nezdá, pže když k "nalezenci" jsi schopný pořídit ExoTerra digitální teploměr, který i v Irsku určitě něco stojí, nevím proč jsi zrovna v tom zverimexu raději nevzal odpovídající terárium,......
petro123 na burze se takové terárium jak si uváděla dá koupit i s vybavením a 3D pozadím za 300 až 700 Kč no možná i za 1500Kč ale je vybaveno
Jo? Já nevím, já už na ty burzy chodím každý měsíc skoro rok a takhle levné jsem tam neviděla.
no tak v te krabičce byla možná kvuli zimování jo a petro123 na burze se takové terárium jak si uváděla dá koupit i s vybavením a 3D pozadím za 300 až 700 Kč no možná i za 1500Kč ale je vybaveno
0 23.02.2012 19:45 ajija A takhle jsem ji našel,v krabičce bez vody,bez jídla a ještě zavřenou ve spod ve skříni.A v baráku se netopilo.Jediný štěstí bylo že tu nemrzlo jako v Čechách.
0 23.02.2012 19:36 ajija Lidičky nekamenujte mne,ale je to nalezenec a tohle bylo jediný dostupný řešení.
Už jí chystám nový bydlení akorát musí vyvětrat.Má to 55x40x40 snad to bude stačit.
Kriste pane, tomuhle snad říkáš terárko? To je přepravní box a to je sakra rozdíl! Divíš se, že odtamtud chce pryč? Pořiď jí normální
TERÁRIUM o rozměrech cca 60 cm × 40 cm × 35 cm (d × h × v), správě jí ho vybav, přinejlepším k ní pořiď ještě jednoho gekončíka a potom bude spokojená. (Např. tady
boalokvenc.cz/… , cena terária o uvedených rozměrech se pohybuje kolem 1100,- Kč...)
no tak do toho boxu bych dal tak šneka napřklad achatiny nebo něaké jiné oblovky ale gekončíka asi nevíš co. zkus koupit terárium na burze já sem byl na burze v Praze v Holešovicích a tam mneli terárium o základe 60cm delka a 40cm šířka a víška asi taky 40cm a bylo tam hotové krásné 3D pozadí a vybavení např zdroje tepla a světla a ruzné dekorace a to vše jen za 590Kč a pak tam byly i jiné bez 3D pozadí a bez vybavení o stejných rozměrech za 200Kč
Jestli se nepletu tak to je přece přepravní box ne?Chudinka ani se ji nedivím že chce zdrhnout
Moje akvárko není taky nic extra, ale určitě tam má víc životního prostoru
0 23.02.2012 06:36 halaly [25] - Ještěři Co to je za ubikaci
0 22.02.2012 21:49 ajija Zdravím lidičky,chci se zeptat,naše Agáta přestala žrát a jediný co ji zajímá je jak zdrhnout z terárka.Je to u gekončíků normální nebo je něco špatně?
Pogona se červená
jen nevim, kdo mě zbláznil do vittátů, které si musím nutně v brzké době pořídit
já byl ve zverimexu,jednou pro moučňáky,ale to co se tady občas dočtu to mě stačí. Já nakupuju u Pogony a jsem nadmíru spokojený.Mohu jen doporučit.
Akorát si ho musíte držet dál od sebe jinak ty teraristice propadne až moc,protože si s nim o tom všem můžete vyprávět hodiny.
Tak to koukám, že chodím nakupovat do špatných zveráču, protože ještě sem nepotkala prodavače který by něco věděl:(Ale, když sem se hlasila do zverimexu já na práci, tak požadovali skoro div ne vysokoškolské veterinární vzdělání
tak jak to vybírají nevím
Proto jsem taky napsal skoro.Určitě se najdou i takový,který tomu určitě rozumí.
no tak to s těma prodavačema je sice pravda ale zná prodavače který se i vyzná
Jo. Je docela zajímavé, že ještěři močí tuhé na troud vysušené bobky, zatímco hovnítka bývají nacucaná vlhkostí
..... ve většině zverimexů v republice..... bohužel.....
Tak to by si měl doplnit pomalu skoro každý prodavač ve zverimexu.
a já ty bobky div nerozpitvala, díky pan "prodavač" mi totiž ukazoval gekončí bobek jako něco, co vypadalo jako minizrnko rýže
ale podle toho co jsem viděla u cvrčků tak to byli asi jejich bobky.Pan prodavač by si měl vyplnit mezery ve vzdělání
už jsem se bála, že je Amálka nemocná
No a "zaschlý cvrček" napůl ztrávený s bílým čímsi je přesně popis gekončího bobku
Já dneska hledala bobky a místo toho jsem našla jakoby zaschlé napul strávené cvrčky a nalepené na tom takové bílé cosi, co vypadalo jako hovnousek od holuba
Je možná, že by to byli nějaké vyblinkance?A taky ted moc nechce jíst, je aktivnější, ale lovit se jí nechce cvrčky si nechá běhat po hřbetě a sotva si jich všimne
Spíš to bude tou zimou nebo prostě neměli chuť. Mně gekončice někdy nežraly třeba i týden (jak která) a pak se zase normálně rozežraly.
Hmm a nemůže to být tím, že jsou na ně cvrčci moc velcí (ale to je asi nepravděpodobné)? Jako první mě teda napadla ta zima nebo horší varianta - nějaká nemoc. Ale netroufnu si takhle poradit, sama ještě spíš zkušenosti sbírám...
Ale podle fotky Wendy, co tam máš, se mi nezdá, že by měla hubený ocásek. Nemůžeš přidat fotky i té druhé, co si psal, že nežere a že zhubnula?
Alex mi nechce žrát už zase schudla jak ji nabudit chuť k jídlu
Může to být tím, že je zima, takže gekončíci nejsou tak aktivní. Mně teď taky žerou míň. Hubený ocásek nemá, ne?
Tobě ti gekončíci nějak nechtějí baštit, ne? Já když jsem si přinesla na začátku listopadu Julču, tak měla 13g, dneska váží 44g. Nunu mám měsíc a za tu dobu mi přibrala 11g.
Někdy nekálejí i týden, pár dní nic neznamená. Může to být i důsledek toho, že cvrčci jsou malí a podává se jich málo a gekončík je tak de-facto ztráví
Pokud se chová normálně a žere, pak žádný strach.
Nejlepší je krabička od nanukového dortu, do které vyřízněš zboku vchod a naplníš ji stále vlhkým rašeliníkem, nebo rašelinou
Klást tam budou, tu a tam mohou opravdu snést vajíčka i bez samce - neoplozená.
Určitě jim musíš nabídnout místo kam vajíčka zahrabou podle svého instinktu, bez ohledu na to že budou jalová. V opačném případě by totiž mohlo dojít k zadržení snůšky a následnému úmrtí samičky
Tak se mi ulevilo, měli jste pravdu Amálka se vyslíkla a je zase jako nová
Ted sem se dočetla , že se mužou i v takhle krátkých intervalech zeslíkat.Takže ji ted nechám v klidu a uvidíme co bude
Každopádně díky alespon trošku sem se uklidnila
Hele mně se jedna gekončice svlékla 2× za měsíc, potom zase až za dýl. Záleží na tom, jak roste.
spíš mě to překvapuje, že je to tak brzy .Amálka by podle pana prodavače měla mít něco málo přes 1 rok takže dá se říct že je relativně mladounká
No ucidíme, její kůže se mi zdá taková papírová, takže se asi bude vyslíkat....
Strach neměj.
Nevím, jak je Amálka stará, ale podle toho co popisuješ, bude se svlékat znovu. Bude se svlékat podle toho, jak poroste, takže zezačátku to může být častěji, až vyroste, bude to už méně časté.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 6
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x