Gekončík noční - zbarvení
Brzy si pojedu pro Telatolepisy fasciata... Už se na ně mooooc těším - líbí se i mamce a to je co říct :sD
JJ, u gekončíků ( a nejen jich ) se dá pohlaví na 100% určit od cca 5ti - 6ti měsíců ( záleži hlavně na velikosti )
Zdravím, mohli byste prosím poradit s pohlavím a barevnou variantou tohoto gekončíka nočního? Stáří bohužel nevím. Děkuji.
0 26.05.2010 20:47 Rendy Je to sameček...
0 12.02.2010 18:19 Miky53(Czesnek) od 26.9 09
Cvrvci nahradit jdou, já mám pro tyto chvíle pár krabiček zofobáků, příp. moučných červů nebo švábů, vydrží neskutečně dlouho a v případě nouze je to super řešení
0 06.02.2010 15:00 Miky53(Czesnek) Vyhřeznutá kloaka rychle za veterinářem my sme toměli taky ale nechali sme gekončíka utratit protože se to furt opakovalo
Chtěl jsem se zeptat jestli jde něčím nahradit cvrčky když dojdou?
0 03.02.2010 17:36 Gábi – Rada
Ahoj, potřebuju poradit cca. před 14 dny jsem si koupila gekona, a dneska koukám kouká mu kloaka ven z řitního otvoru. Potřebuju nutně poradit o co jde. Díky
0 31.01.2010 20:44 Miky53(Czesnek) Z moje terka si příklad neber ,navíc bude větší
(snad)
Šplhají a jak, potíž je v tom, že všude se dozvíš, že to nejsou "šplhavci" a že na šplhání nic nepotřebují, tudíž jim zařídí většina lidí terárium bez příležitosti pro šplh, tudíž jim nešplhají a tak jsou to nešplhavci, že???
0 09.01.2010 15:20 Legi – Re: Pogona
Pěkná prolízačka, jsem ani něvěděl že tak rádí šplhají
0 03.01.2010 16:33 R Pogona [762] - Ještěři terarka.net/jesteri/atlas/gekoncik_nocni
Jinak je to dobrá volba, pže je to opravdu nenáročný druh, navíc se obejde bez UVB složky světla ( tím pádem uštří poměrně nemalý peníz při pořizování UVB zářivek a všeho co s nimi souvisí - kabely, objímky, instalace do terária,.. ). A že se jedná o noční tvory Tě taky trápit nemusí, sám mám doma tři a celý den se vyhřívají na kamenech pod žárovkou a dcera je pořád někde tahá a vše je ok. Krmit je dobré obden na dospěláka pak počítej 2 - 4 svrčky - to podle toho, jak jsou cvčci velcí. Občas jim nabídni zofobáka, saranče, moučné červi a budou Tě milovat. Na prostor též nejsou nikterak nároční - spíš dbej na to aby měli v teráriu dostatek skrýší a "tajemných zákoutí".
Takže shrnuto - menší terárium pro jednoho 45*30, pro 2-3 kusy pak 55*40 s dostatkem úkrytů, jedna výhřevná obyč. žárovka, můžeš dát misku s vodou, ale i tak je dobré každý večer rosit, na dno rašelinu s pískem v poměru 1:1 a krmit postačí obden.
Přidat reakci
1 ...... ...... [6]
Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 1193x