Přihlaste se a využijte web naplno TERARKA.NET »

Gekončík Noční - útěk z těrária

 

NápovědaFórum » Ještěři » Chov 

+ přidat příspěvek
Přejít na předchozí stránku 2 Žádná další stránka   1  
Gekončík Noční - útěk z těrária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2013 05:44 Muž Sewer [151] - Ještěři
Pro jednoho gekončíka postačí terárium o základně 50 x 30 cm. Je nutné využít prostor v teráriu různými úkryty. Větve, kořeny, kameny, vhodné je i 3D pozadí s terasami...aby nebyl jen na holé zemi.
Žárovka stačí většinou 25W. Měla by být umístěna na straně terária (nikoliv uprostřed), aby mělo terárium teplou a chladnější část, aby si gekončík mohl sám vybrat, kde chce zrovna být. Rostliny ti v teráriu stejně nevydrží (možná tak sukulenty), takže pokud na nich trváš, doporučuju umělé.

Jinak jsou i ještěrky, které je možné chovat v menších teráriích a nebo v teráriích orientovaných na výšku (čili nezaberou tolik prostoru do šířky).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 23:16 Denir Re: Reny
Ahoj,no určitě si o tom najdi nějaké stránky na internetu je jich dost. Záleží, jestli chceš jen jednoho nebo více. Pro jednoho je myslím dostačující 60x35x35. Rostlinky dávat nemusíš,žárovka 25wat nebo topný kámen,termostat, svítí se 12hodin denně. Jídlo cvrčci,šváby,sarančata,mouční červy, vitamíny a vápník. Přeji hodně zdaru,jsou to krásné svoření palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2013 21:10 Reny – Gekončík
Dobrý večer. Už delší dobu přemýšlím nad pořízením Gekončíka nočního. Problém je, že o nich opravdu skoro nic nevím. Na netu je těžké hledat, protože tam nejsou popsány veškeré detaily které bych potřebovala vědět. Byla bych tedy někomu opravdu vděčná kdyby mi zodpověděl pár dotazů.

1. Jak veliké potřebují terárium? Mám malý pokoj, kde už mám akvarijní rybičky, tudíž se mi tam už nic moc velkého nevejde. Takže terárium dostačující gekončíkovi, ale co nejmenší.
2. Jakými rostlinami by mělo být vybaveno.
3. Kde by měla být umístěna žárovka a kolika watová by měla být?

Díky moc za jakoukoliv odpověď. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2011 00:02 Muž Sewer [151] - Ještěři
fajfmen: Věříš, že jsem o tom i přemýšlel? :-) Ok, ve středu a ve čtvrtek budu mít dostatek času, tak sepíšu článek ;-)
Pogona: jak jinak Tome :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 21:12 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: fajfmen
Dmu se pýchou, hledání uteklých zvířat na 100km vzdálenost a větší mi poslední dobou jde :-D
Jsem prostě jedinečnej smich :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2011 20:49 Muž Felix [754] - JeštěřiRe: Sewer
Super potlesk
Hele, co kdybys to rozvedl do nějakého článku? Dříve či později si touhle zkušeností projde spousta teraristů, tak bys jim dal pěkný návod jak to řešit, hezky krůček za krůčkem :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.06.2011 12:39 Muž Sewer [151] - Ještěři
ARTUREK NALEZEN !!! :-)
Díky Pogonově radě, kterou mi předevčírem poskytl na ICQ se mi podařilo Arturka včera okolo půl 11 v noci odchytit :-)
Dle jeho pokynů jsem vyrobil dohromady 7 odchytových krabiček. Použil jsem krabičky od cvrčků, do nich vyřízl malý otvor a asi do půlky jsem je naplnil kokosovým vláknem, které jsem pravidelně vlhčil a asi každou hodinu jsem všechny tyto krabičky kontroloval.
( screenshot.posterus.cz/… ) 3 z nich jsem dal do kuchyně, obýváku a ložnice (tam by se teké teoreticky mohl dostat). 3 jsem si dal do pokoje a poslední na půdu pod podlahu, protože tam jsem očekával, že se ukrývá. ( screenshot.posterus.cz/… )
No, abych tad už dlouho nekecal, někdy mezi desátou a půl jedenáctou v noci jsem koukal do krabiček a do této až jako do poslední ... a koukám, Arturek do ní zrovna lezl coze Měl v ní teprve hlavičku, tak jsem se opatrně sklonil, aby mi neutekl, a pak jsem po něm rychle chňapl a držel :-)

Takže ještě jednou - VELKÝ DÍKY, TOME :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2011 15:12 R Muž Pogona [762] - JeštěřiRe: Sewer
Hmmm, ta lampička ho, jakožto nočního tvora spíš odláká,..... zkusil bych to bez ní, nicméně i tak si nejsem jistý, zda cvrčci jako lákadlo zafungují..... Holt budeš muset asi čekat a hledat,....zkusil bych to spíš v noci s nějakou neoslnivou baterkou ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 15:03 Muž Sewer [151] - Ještěři
Fotka k příspěvku Tady je fotka z té skříně, kde jsem našel samičku. Předpokládám, že tam šli spolu, takže jsem tam dal květináč a na něj namířil lampičku. Cvrčky, jako lákadlo a doufám, že se večer vydá na průzkum a já ho tam odchytnu. Průser (pardon) je ta díra v levém rohu, tamtudy se může dostat pod podlahu úplně celého pokoje a kdóví kam ještě až na půdu :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:56 Muž krysikmouse [32] Re: Sewer
Á jéje . No je spíš nekde ukrytý zalezlý a spí.. to může být težké ho najít ... myslím že do otevřenýho terárka ho asi nenalákáš ... jedině opravdu nejaká skrýš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 12:30 Muž Sewer [151] - Ještěři
Pořád se chodím dívat do té skříně pod lampičku, protože si myslím, že tam byli spolu...ale co když taky ne? Co když je někde úplně jinde? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2011 11:49 Muž Sewer [151] - Ještěři – Gekončík Noční - útěk z terária
V noci se mi stala nepříjemná věc :-(
Přišel jsem domů, terárko otevřené a dva z mých tří gekončíků byli fuč :-(. Jedna samička zůstala v úkrytu, ale ta druhá se samcem utekla. Převrátil jsem celý pokoj na ruby, hledal jsem do 4 hodiny ráno, ale nenašel. Před chvílí jsem slyšel podivné škrábání ze skříně, ve které je u mě v pokoji skrytý bojler na vodu...tak sem ji opatrně otevřel a po chvíli jsem viděl malinkatou hlavičku, jak na mě kouká. Dalo mi to trochu práce, ale potvůrku sem chytil. Samečka však stále hledám :-(
Poradil by mi někdo nějaký způsob, jak jej snadněji najít? Celou noc jsem nechal na zemi otevřené terárko s rozsvícenou žárovkou, jestli je snad teplo a světlo nepřiláká a nic. Do skříně, kde jsem našel samičku jsem dal lampičku a chodím to kontrolovat, jestli se tam můj miláček neobjeví.
Největší problém ale je, že mám pokoj udělaný z prostor, kde byla původně půda a jsou zde místa, kudy by se mi mohl dostat i například do podlahy, do stěny či dokonce i do stropu.
Děkuji vám všem za jakékoliv příspěvky.
Reklama

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... [2]

Zpět na obsah sekce Ještěři • Zobrazeno 478x

© TERARKA.NET - https://terarka.net/forum/561?od=51